ŠTÍTEK: Libor Uher

Extrémní Grizzlyman v Beskydech.
Extrémní beskydský triatlon Grizzlyman ovládl favorit závodu David Jílek ze Šumperku, třetí příčku vybojoval legendární Petr Vabroušek ze Zlína. Sobotní sportovní festival FM Sport Fest 2024 přilákal na Olešnou ve Frýdku-Místku stovky sportovců od nejmenší až po matadory, kteří se pustili do triatlonových disciplín i originální překážkové dráhy Šrekman.
9 fotografií

FOTOGALERIE: FM Sport Fest 2024: Triatlonista David Jílek potvrdil roli favorita

Frýdecko-Místecko
Tomáš Štverák během nočního stoupání.
Boje o nejvyšší příčky do posledních minut byly ozdobou 11. ročníku extrémního závodu IMOS LH24 2024 - 24 hodin na Lysé hoře. Absolutním vítězem se potřetí za sebou stal Tomáš Štverák z týmu Sportovna/IMOS. Favorit závodu absolvoval 13 okruhů a za 22 hodin a 35 minut zvládl porci 173 kilometrů s neuvěřitelným převýšením 11 300 metrů. V kategorii žen obhájila loňské vítězství Kateřina Klepáčová z TJ Slezan Frýdek-Místek.
13 fotografií

Letošní jednodenní maraton na Lysou horu má vítěze. Je jím opět Tomáš Štverák

Frýdecko-Místecko
Beskydská sedmička, 14. ročník Mistrovství ČR v horském maratonu jednotlivců a dvojic, 1. září 2023, Třinec.
/FOTOGALERIE/ Tři tisícovky účastníků se postavily v pátek večer v Třinci na start 14. ročníku extrémního horského závodu jednotlivců a Mistrovství České republiky v horském maratonu dvojic. Také letos má Beskydská sedmička cíl ve Frenštátu pod Radhoštěm. Na všechny závodníky tedy čeká 101,5 kilometrů s převýšením 5 500 metrů. Časový limit je 29 hodin.
34 fotografií

VIDEO: Tisíce nadšenců vyrazily z Třince pokořit sedm Beskydských vrcholů

Frýdecko-Místecko
Extrémní vytrvalostní závod LH24, 28. ledna 2023, Ostravice.
Bylo přesně 10 hodin dopoledne, když se v sobotu 28. ledna v areálu Na Pile v Ostravici po odpočítávání ozvalo hlasité zvolání Start! V tu chvíli zhruba 600 účastníků zimního maratonu Kilpi 24 hodin na Lysé hoře (LH 24) vyrazilo za adrenalinovými zážitky. Pro některé to byla výzva, pro jiné nevšední zážitek, většina účastníků už ale věděla, do čeho jde.
77 fotografií

VIDEO: Extrémní zimní maraton, Lysá hora, Beskydy. Stovky lidí běží celou noc

Frýdecko-Místecko
Extrémní vytrvalostní závod LH24 (24 hodin na Lysé hoře), 18. ledna 2020 v Ostravici.
Nejtěžší zimní beskydská výzva Kilpi LH24 (dále jen LH24) je zpět. Extrémní vytrvalostní závod se o víkendu po covidové pauze vrací na královnu Beskyd. Zvládnout co nejvíce výstupů za 24 hodin na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd, dorazí stovky závodníků. Pokud přijedou už v pátek a s voličskými průkazy, mohou v Ostravici i odvolit.  
40 fotografií

Extrémní LH24 je zpět. Královnu Beskyd o víkendu obsadí běžci, mohou i odvolit

Ostatní sporty
Libor Uher při vyhlašování vítězů B7 v roce 2017.
Libor Uher patří mezi známé české horolezce. V roce 2007 vystoupal jako druhý Čech v historii na K2. V dalších letech stanul také na Gasherbrumech I a II a na Broad Peaku. Už jedenáct let pořádá extrémní vytrvalostní závod Beskydská sedmička, při kterém si mohou účastníci vystoupat na pomyslnou beskydskou K2. Překonávají totiž převýšení přes pět tisíc metrů.
13 fotografií

Závod B7 vznikl jako akcička kamarádů. Pořadatelé dodnes nechápou, co stvořili

Frýdecko-Místecko
Osmý ročník Raškohrátek ve Frenštátě pod Radhoštěm.
/FOTOGALERIE/ Druhá únorová neděle v Areálu skokanských můstků Jiřího Rašky patřila od třinácté do osmnácté hodiny už poosmé Raškohrátkám. Tradiční sportovní akce pořádaná v duchu odkazu olympijského vítěze a frenštátského rodáka Jiřího Rašky si klade za cíl motivovat děti ke sportování.
11 fotografií

Osmé Raškohrátky bavily děti i dospělé

Čtenář reportér
K2. Ilustrační snímek
Horolezkyně Klára Kolouchová vystoupila jako první česká žena na druhou nejvyšší horu světa K2. Povedlo se jí to dvanáct let po výstupu na Mount Everest. O dnešním úspěšném výstupu na obávaný vrchol vysoký 8611 metrů informovala na svém webu.

Kolouchová zdolala po Mount Everestu i vrchol K2

Ostatní sporty
Červnový termín nebude v okolí Olešné patřit pouze in-line bruslařům. Pořadatel Libor Uher plánuje multisportovní akci.
Pořadatelský tým okolo Libora Uhra (B7, LH24), ve spolupráci s městem Frýdek-Místek, pořádá ojedinělou multisportovní akci s názvem FMsportFEST 2019, která se uskuteční 15. a 16. června u přehrady Olešná a v jejím okolí. 

FM sportFEST přináší novinky

Ostatní sporty
Extrémní závod Beskydská sedmička se letos koná již poosmé.
Region – Již jen pár hodin zbývá do začátku letošního extrémního závodu Adidas-Continental Beskydská sedmička. Pro příznivce závodníků i širokou veřejnost připravili pořadatelé výživný sportovně-společenský program. O něm jsme si popovídali s hlavním organizátorem celé akce, Liborem Uhrem.

Beskydská sedmička bude mít novou fanzónu

Ostatní sporty
Zhruba sto metrů do kopce, který je s každým krokem prudší, pod nohama vrstva sněhu pod ní klouzavá plastická hmota a lano, coby pomocník. Tak vypadá Velevýdrap do skokanského můstku.
Zhruba sto metrů do kopce, který je s každým krokem prudší, pod nohama vrstva sněhu pod ní klouzavá plastická hmota a lano, coby pomocník. Tak vypadá Velevýdrap do skokanského můstku, jehož další ročník se uskutečnil v sobotu 4. února odpoledne ve Frenštátě pod Radhoštěm.
23 fotografií

Buben můstku zdolávalo deset nadšenců

Novojičínsko