ŠTÍTEK: Malá Veleň

Nehoda u Malé Veleně.
Jednotka ze stanice Děčín a dobrovolná jednotka z Benešova nad Ploučnicí vyjely ve čtvrtek odpoledne 20. dubna k dopravní nehodě dvou osobních aut u Malé Veleně. Hasiči vyprostili z havarovaného vozu jednoho člověka a předali jej Zdravotnické záchranné službě. Následovaly odklízecí práce. 

Hasiči vyprostili z havarovaného auta člověka a předali záchrance

Nehody
Jaroslav Dostál v kostele v Jedlce.
/ROZHOVOR/ Ještě před šestnácti lety byl kostel v Jedlce na Děčínsku ruinou a následoval osud mnoha kostelů v Sudetech. Omítky byly opadané zvenku i uvnitř, z vybavení téměř nic nezbylo, oloupané byly i nástěnné malby a kostel nesloužil svému účelu. Dnes je kostel svaté Anny kompletně opravený, opět slouží lidem a na konci května bude završena jeho renovace. Po více než 80 letech se do jeho věže vrátí dvojice zvonů, které v závěru loňského roku odlili v dílně v bavorském Pasově. Jedním z hlavních hybatelů změn je Jaroslav Dostál z Jedlky.
11 fotografií

Od ruiny až ke zvonům. Jaroslav Dostál pomáhal pozvednout kostel v Jedlce

Děčínsko
Ilustrační foto
Děčínsko – Vesnických hospod bude možná brzy méně. Jejich majitelé totiž nemusí zvládnout ufinancovat pořízení zařízení nezbytného pro provoz elektronické evidence tržeb. To totiž může vyjít až na desítky tisíc korun.

Hospodští: EET může položit vesnické hospody

Děčínsko