ŠTÍTEK: Malajsie

Aquapalace Praha od čtvrtka 11. dubna do neděle 14. dubna bude hostit v pořadí 12. ročník oblíbeného mezinárodního zážitkového festivalu SaunaFest 2024.
Již tento čtvrtek 11. dubna začíná v Aquapalace Praha 12. ročník mezinárodního saunového festivalu SaunaFest 2024. Letos bude v největším Saunovém světě v ČR hlavním programem kvalifikace jednotlivců na Mistrovství České republiky v saunových divadelních ceremoniálech. Festival má pro milovníky saunování opět připraven nabitý program, který potrvá až do neděle 14. dubna.

SaunaFest 2024: To nejlepší ze saunového divadla

Volný čas
Češi na světovém squashovém šampionátu.
Parádní úspěch českého squashe. Reprezentanti si poradili na mistrovství světa týmů s Malajsií 2:1 na zápasy a mají jistotu, že skončí mezi deseti nejlepšími. Na Novém Zélandu se v neděli o devátou příčku utkají s Hong Kongem. „Odehráli jsme další napínavá utkání. Je to paráda, že jsme to zvládli! V neděli se pokusíme překvapit nasazené osmičky,“ prohlásil Ondřej Uherka, trenér českého výběru. Nejlepším dosavadním výsledkem na světovém šampionátu bylo 21. místo pro český tým.

Historický úspěch! Češi porazili na mistrovství světa Malajsii a jsou v top 10

Ostatní sporty
WHO nařídí povinné očkování, WHO nařídí povinné nošení roušek, WHO nařídí povinné lockdowny všude, kde bude chtít, straší lidi dezinformátoři. Jenže realita je odlišná
Celá dezinformační scéna začala v posledních dnech strašit tzv. pandemickou smlouvou se Světovou zdravotnickou organizací (WHO), jež prý ve všech členských zemích WHO zavádí medicínskou diktaturu. WHO pak údajně bude oprávněna nařizovat v těchto zemích v případě pandemie, kterou si sama vyhlásí, nejrůznější povinná omezení, jaká bude chtít, a státní orgány těchto zemí nebudou moci zasáhnout. Jsou to lži.

Pandemická smlouva zavede diktaturu, WHO ovládne svět, tvrdí lháři. Je to jinak

Svět
Oliver König v akci při závodech ve Francii.
Kvalitní výkony a hlavně neustálý kontakt se soupeři. Takhle se prezentoval Oliver König v prvním závodě ve Francii. Český jezdec v superbicích dojel sice na dvacátém místě, ale užíval si souboje. „Upřímně to byl jeden z nejvíce zábavných závodů od začátku sezony. Líbilo se mi to, když k bodům bylo daleko,“ konstatoval König z týmu Orelac Racing Movisio. Zítra je na programu Superpole Race a třetí závod od 14:00 na Nova Sportu.

Nejzábavnější závod! König bojoval ve skupince, dojel dvacátý

Ostatní sporty
V budoucnosti se lidstvo zřejmě kvůli klimatickým změnám přesune do podzemních úkrytů
Letošní letní měsíce upozornily lidstvo na to, jak častá jsou v poslední době léta s extrémními teplotami. Pravidelné červencové zprávy o nových teplotních rekordech zanechaly miliony lidí v obavě, jak přicházející horka zvládnou. Jedním z řešení, na které se nejen odborníci v myšlenkách obrací, je možnost žít pod zemí. Některé komunity dokonce již tento nápad uskutečňují.

Extrémní vedra budou častěji. V budoucnu možná vyženou lidstvo žít pod zem

Věda
Ilustrační snímek
Před několika dny oběhlo svět virální video medvěda malajského, který v čínské zoo stál na zadních a upřeně se díval na návštěvníky. Většinu lidí to překvapilo a někteří dokonce přednesli teorii, že se nejednalo o pravého medvěda, ale o zaměstnance oblečeného v kostýmu. To zástupci zoologické zahrady popřeli.

Je to medvěd, nebo člověk v kostýmu? Zvíře v čínské zoo je hitem internetu

Svět
Barbora Komárková
/Foto/ Na první pohled je téměř patnáctiletá Barbora Komárková obyčejnou usměvavou holkou z Poděbrad, když ji ovšem poznáte o trochu lépe, zjistíte, že se v ní skrývá ohromná síla, energie a odhodlání. Aktuálně patří mezi českou juniorskou špičku ve squashi a na krku jí visí zlatá medaile z letošního Mistrovství České republiky v Brně. To ovšem není zdaleka vše, čím dokáže mladá sportovkyně překvapit.
7 fotografií

Novopečená juniorská mistryně ve squashi Komárková zazářila i ve Francii

Ostatní sporty
Leguán - Ilustrační foto
Cestující v pražské hromadné dopravě nahlásili během loňského roku rekordní počet zapomenutých či ztracených předmětů, bylo jich téměř 8500. Výčet ztrát a nálezů byl velmi rozličný, vedle tradičních tašek, mobilních telefonů či dokladů, zapomněli lidé v dopravních prostředcích třeba krabici chlebíčků, kulečníkové tágo, záchodové prkénko nebo domácí mazlíčky, raritou byl párek leguánů. V tiskové zprávě to sdělila mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) Aneta Řehková.

Zapomenuté poklady v pražské MHD. Mezi nálezy byl i párek leguánů

Praha
Čtvrté mládě tapíra čabrakového přivedla v prosinci 2022 na svět samice Nadira ze zlínské zoo. Malý sameček se jmenuje Coffee.
V pořadí už čtvrté mládě tapíra čabrakového se narodilo na konci prosince ve zlínské zoo. Tentokrát je to sameček, kterého chovatelé pojmenovali Coffee. Díky starostlivé péči matky Nadiry skvěle prospívá. Návštěvníci jej mají možnost vidět denně v bývalém pavilonu slonů, neboť ubikace tapírů v asijské oblasti prochází rekonstrukcí a pavilon slonů jim nyní poskytl náhradní domov.
4 fotografie

Zlínská zoo se raduje z dalšího mláděte tapíra. Už má jméno

Zlínsko
Odstartovalo Mistrovství světa v relaxačních bylinných rituálech a peelingových procedurách.
Od čtvrtka 24. do neděle 27. listopadu se v Aquapallace Čestlice uskuteční finále 7. ročníku Sauna Herbal Cupu, což je Mistrovství světa v relaxačních bylinných rituálech a peelingových procedurách. . Letošní ročník bude mít hvězdnou mezinárodní porotu. Jedním z porotců je jeden ze zakladatelů moderního saunování v Evropě Lay Pang Ong z Malaysie žijící trvale v Dánsku.

Sauna Herbal Cup: Aquapalace hostí šampionát v relaxačních rituálech

Cestujeme