ŠTÍTEK: Malta

Nedělní večerní tisková konference v Hradci Králové.
/FOTO/ Čeští fotbalisté se vrátili ze soustředění v Rakousku, během kterého v pátek porazili Maltu vysoko 7:1, a mají už před sebou pouze poslední přípravné střetnutí před začátkem mistrovství Evropy. V něm se v pondělí v Hradci Králové představí proti výběru Severní Makedonie. Utkání, které hostí vyprodaná Malšovická aréna, startuje úderem 18. hodiny.
7 fotografií

Poslední test před startem ME: Češi v pondělí vyzvou v Hradci Severní Makedonii

Fotbal
Přípravné fotbalové utkání: Česká republika - Kuvajt, Fawaz Al Otaibi z Kuvajtu (vlevo) a Michal Sadílek z ČR.
Záložník Michal Sadílek se na mistrovství Evropy ve fotbale nepředstaví. O účast na Euru, které v Německu začíná už v pátek, přišel fotbalista nizozemského Twente kvůli pádu na kole, který se mu přihodil během soustředění v Rakousku. O tom, zda povolá náhradníka, reprezentační kouč Ivan Hašek teprve rozhodne.

Velké oslabení pro reprezentaci. Sadílka připravila o Euro nehoda na kole

Fotbal
Na Erasmus+ mohou studenti Střední průmyslové školy stavební v Českých Budějovicích vyrážet už od roku 2019. Zatím tuto možnost využila stovka studentů.
Programu výjezdů za pracovními zkušenostmi do zahraničí Erasmus+ se na českobudějovické stavárně daří už od roku 2019. Za tu dobu si mohlo své znalosti ze školy prakticky vyzkoušet více než 100 žáků a absolventů na dvoutýdenních, respektive tříměsíčních stážích ve stavebních a geodetických firmách ve slovinském Mariboru, lotyšské Rize, irských městech Mallow a Sligo a také v severoirském Belfastu.
17 fotografií

Stavárna, Erasmus, Finové a Old Shatterhand

Čtenář reportér
Martin Hanus v hlučínském dresu
Zajímavou posilu hlásí účastník I. A třídy Slavia Píšť. Do kádru trenéra Petra Žižky míří sedmačtyřicetiletý veterán Martin Hanus. Jeden z historicky nejlepších střelců MSFL poslední sezony strávil v Pilaně Zborovice, kde dokonce zastával i roli hrajícího kouče. Se svým novým týmem absolvoval už i soustředění v Bystřici nad Olší.

Veterán Martin Hanus posílil Píšť. Opět opráší spolupráci s Petrem Žižkou

Fotbal
Hradec se s Olomoucí utkal v zimní přípravě na maltském národním stadionu Ta ´Qali.
Vstup do jarní části sezony měli fotbalisté Hradce Králové fantasticky rozjetý. Dvoubrankové vedení nad pražským Bohemians však neudrželi a do tabulky zapsali „pouze“ bod. I proto potřebují svěřenci trenéra Václava Kotala uspět hned v dalším kole. Nic jednoduchého je ale nečeká. V sobotu od 15 hodin se představí na Andrově stadionu proti Olomouci.
24 fotografií

Souboj známých: Víme toho o sobě hodně, přiznává před duelem v Olomouci Hejkal

FORTUNA:LIGA
Hradec na podzim
/PŘED STARTEM JARA/ Nový stadion domácím výsledkům pomohl, jenže venku to nebylo ono (pouze jedna výhra), přišly i zbytečné ztráty a nečekaný výbuch ve Zlíně. Fotbalistům FC Hradec Králové patří po podzimu 12. místo se ziskem 20 bodů, pár jich určitě do spokojenosti chybí. Na jaře se Votroci budou chtít rychle vzdálit záchranářským bojům a zařadit se do klidnějšího středu tabulky. Kádr pod vedením trenérského barda Václava Kotala v zimní přípravě ukázal, že na takový cíl rozhodně má.
46 fotografií

Hradci začíná jaro: Nadějná příprava, zkušené opory i nová gólmanská jednička

FORTUNA:LIGA
SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha (23.5.2023), Milan Kerbr, Jiří Saňák, Václav Jílek
Už v pondělí se vydají fotbalisté Sigmy Olomouc na soustředění do Turecka. Bude to už samozřejmě bez asistenta trenéra a vedoucího mužstva Milana Kerbra, který odešel do Slavie. Realizační tým okolo Václava Jílka náhradu prozatím hledá. Hlavní kouč pak na herní kemp vezme méně hráčů než na Maltu. Jedno místo by navíc měl zaujmout záložník Jan Navrátil, který se postupně vrací po zranění kolene.

Do Turecka nepoletí dva hráči. Jílek: Kebův humor i osobnost budou chybět

FORTUNA:LIGA
Pavol Bajza v Hradci končí.
Místo mezi třemi tyčemi jakoby bylo ve městě pod Bílou věží prokleté. Trable s gólmany řeší během sezony hokejový Mountfield, teď se k němu přidali i Votroci. Jasná podzimní jednička Pavol Bajza si může hledat nové angažmá. Co za tím stojí? Podle zákulisních informací neshody s realizačním týmem. Do Turecka s Hradcem odletí Milan Knobloch. 

Gólman Bajza končí, Hradec bude hledat novou jedničku. Kdo je ve hře?

FORTUNA:LIGA
Petr Juliš (vlevo) a jeho bratr Lukáš Juliš
/PŘÍMO Z MALTY/Na židličce před maltským hotelem Salini s výhledem na Středozemní moře se bratři Julišové rozpovídali o společném soustředění. Byť se potkávají jako soupeři. Devětadvacetiletý útočník Sigmy Olomouc Lukáš Juliš a dvacetiletý křídelník Hradce Králové Petr se zasmáli v uvolněném dvojrozhovoru. V sobotu se v rámci Tipsport Malta Cupu utkali také na hřišti a duel skončil nerozhodně 1:1.
38 fotografií

Uvolnění Julišové. Lehké góly? To jste vy mladí, směje se bráchovi Lukáš

FORTUNA:LIGA
Adam Kobr.
/PŘÍMO Z MALTY/ Stejně jako hráči, kteří rozdávali fotbalovou radost na hřišti, se i on řadí mezi legendy královéhradeckého klubu. Avšak trochu z jiné pozice. Masér a kustod ALEŠ KOBR se už jednatřicet let stará o to, aby se fotbalisté cítili jako v bavlnce. S Votroky prožil velký kus života. Radosti, strasti, postupy, pády i řadu soustředění. Na Maltě je však letos poprvé. „Jsem mile překvapený tréninkovými podmínkami v malé ostrovní zemi,“ říká Kobr v rozhovoru pro Deník.
64 fotografií

Kobr se o fotbalisty stará přes třicet let, zažil 17 trenérů, na Maltě je poprvé

FORTUNA:LIGA
Samuel Dancák u míče v zápase proti Olomouci.
/PŘÍMO Z MALTY/ Pozitiva hradeckých fotbalistů na Maltě? Fyzická připravenost i schopnost vypracovat si šance. Zatím se bohužel jejich proměňování nedaří. Své by o tom mohl vyprávět slovenský záložník Samuel Dancák. Ten se ve víkendovém duelu proti Olomouci dostal v závěru do dvou loženek, obě však skončily stejně - mimo branku. Votroci se s Hanáky nakonec rozešli smírně 1:1. V pondělí zakončí Tipsport Malta Cup duelem proti Trnavě. Duel bude mít výkop v 13 hodin.
64 fotografií

Dancáka mrzely neproměněné šance proti Olomouci: Chtělo to více klidu, přiznal

FORTUNA:LIGA
Prohlídka hotelu SK Sigma Olomouc na Maltě
/OD ZPRAVODAJE DENÍKU/ Fotbalisté Sigmy Olomouc jsou již týden na soustředění na Maltě. Bydlí v hotelu Salini, odkud den co den dojíždějí do deset kilometrů vzdáleného komplexu národního stadionu Ta´Qali, kde trénují. Cesta jim zabere přibližně patnáct až dvacet minut. Jak to ale vypadá na hotelu? Podívejte se na video, kterým vás provedou Štěpán Langer, Jan Fiala a Tadeáš Stoppen.

VIDEO: Jak bydlí Sigma na Maltě? Kadeřnictví, wellness i bazén na střeše

Zajímavosti z fotbalu
Prohlídka hotelu SK Sigma Olomouc na Maltě
/PŘÍMO Z MALTY/Fotbalisté Sigmy Olomouc jsou již týden na soustředění na Maltě. Bydlí v hotelu Salini, odkud den co den dojíždějí do deset kilometrů vzdáleného komplexu národního stadionu Ta´Qali, kde trénují. Cesta jim zabere přibližně patnáct až dvacet minut. Jak to ale vypadá na hotelu? Podívejte se na video, kterým vás provedou Štěpán Langer, Jan Fiala a Tadeáš Stoppen.

VIDEO: Jak bydlí Sigma na Maltě? Kadeřnictví, wellness i bazén na střeše

FORTUNA:LIGA
Antonín Růsek
/PŘÍMO Z MALTY/Loni na jaře se dostával Antonín Růsek do parádní formy. Jenže přišlo nepříjemné zranění, které jej i po deseti měsících při fotbale omezuje. Přesto se na Maltě poprvé od března objevil v utkání, byť přípravném a jen na dvanáct minut. I tak je to velký posun. Při rozhovoru pro Deník z něj však šlo cítit, jak moc chce zpět a že ještě definitivně není vyhráno. Co přesně jej trápí?
33 fotografií

Nová posila, slýchá vracející se Růsek: Noha stále omezuje, kluky krotím

FORTUNA:LIGA
Matěj Koubek během utkání proti Austrii Vídeň.
/PŘÍMO Z MALTY/ Na podzimní část sezony by útočník Hradce Králové Matěj Koubek, který dnes na Maltě oslavil své 24. narozeniny, nejraději rychle zapomněl. Nejprve ho ze hry vyřadilo zranění, po návratu se nedostával do sestavy a nastupoval s mladíky za B-tým ve třetí lize. Teď cítí novou šanci a slibuje, že o místo v sestavě trenéra Václava Kotala se na jaře popere.
28 fotografií

Z Malty: Koubek si dárek v podobě gólu nenadělil, tým ho překvapil na hotelu

FORTUNA:LIGA