ŠTÍTEK: Mandžusko

Odhalení památníku obětem důlního neštěstí v Tuchlovicích.
/FOTOGALERIE/ Od největšího důlního neštěstí na dole Nosek v Tuchlovicích uplynulo 60 let. Na místě tragédie, kde tehdy zahynulo dvacet horníků, byl ve středu odhalen pomník, jenž je věnován památce těch, kteří se 23. září 1960 z práce domů už nevrátili. Jejich jména jsou dlouhé roky zvěčněna na pomníku v areálu Hornického skanzenu Mayrau ve Vinařicích. Ve středu, v den smutného výročí, přibylo další pietní místo přímo v Tuchlovicích.
73 fotografií

OBRAZEM: V Tuchlovicích uctili památku obětí důlního neštěstí

Kladensko
Lekníny na území vytěžené cihelny v Polici nad Metují.
Police nad Metují /FOTO/ - Drobné vodní plochy, které vznikly na území vytěžené cihelny v Polici nad Metují, a to v části zvané Mandžusko v sousedství průmyslové zóny, ozdobily stovky kvetoucích leknínů. Podle Petra Kuny ze Správy Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Broumovsko, jde aktuálně o nejpočetnější výskyt leknínů nejen na Broumovsku, ale zřejmě i v celém okrese Náchod.
4 fotografie

Cihelnu zdobí stovky leknínů

Náchodsko
Ilustrační foto
Peking/Tokio – Další vlna protijaponských protestů dnes zasáhla čínská města. Demonstrace pokračují už několik dní kvůli rozdmýchanému napětí kolem sporných ostrovů ve Východočínském moři. V úterý si ale Číňané připomínají i 81. výročí japonské invaze do Mandžuska před druhou světovou válkou.

V Číně pokračují protijaponské protesty kvůli ostrovům

Svět