ŠTÍTEK: maratonský běh

Podkrkonošský maraton
Vážení sportovci, v sobotu 3. srpna 2024 obnovujeme tradici Podkrkonošského maratonu horských kol. Tento sportovní podnik se v okolí Lázní Bělohrad konal již od přelomu tisíciletí. Bohužel nešťastné covidové období tento sportovní podnik zastavilo a až nyní se nám s požehnáním předešlých pořadatelů podařilo tento závod na horských kolech obnovit.

Podkrkonošský maraton se vrací. Cyklisté projedou krásami Bělohradska

Volný čas
Jana Šrejma Kačírková a Martin Frelich
Operní pěvkyně Jana Šrejma Kačírková a maratonec, dokonce mistr Evropy, Martin Frelich tvoří neobvyklý pár, který spojuje láska k umění i sportu. V Holašovicích jsme zastihli Janu po představení Prodané nevěsty, kde excelovala jako Mařenka. Martin, který nedávno triumfoval na mistrovství Evropy veteránů, sledoval její výkon z pohodlí židle. Jak se jejich světy prolínají, se dozvíte v našem článku.
3 fotografie

Pár roku. Maratonec a operní hvězda. Úžasné propojení dvou světů

Ostatní sporty
Triatlonový závod Grizzlyman, Petr Vabroušek
Petr Vabroušek (Titan Trilife Zlín) vybojoval v Grizzlymanovi Full bronzovou příčku. V extrémně náročném závodě, složeném z 3,8 kilometru plavání, 183 kilometrů cyklistiky (převýšení 3050 metrů) a 42 kilometrů běhu (převýšení 1720 metrů), se prezentoval výsledným časem 12:41:08. Zvítězil v čase 11:45:34 David Jílek, stříbrný byl Petr Kopřiva (12:21:34).
5 fotografií

Petrovi Vabrouškovi se v Grizzlymanovi dařilo. V Beskydech obsadil třetí místo

Ostatní sporty
Kutnohorská závodnice Koleta Moravcová vyhrála maraton ve finských Helsinkách
/FOTO/ Ve finském hlavním městě Helsinkách dosáhla dálková běžkyně reprezentující Kutnou Horu a oddíl Olympia Spartan Training KH Koleta Moravcová neskutečného úspěchu. V obrovské konkurenci několika tisíc závodníků doběhla v maratonském běhu celkově jako první mezi ženami. V cíli zažívala kromě únavy neskutečné pocity. „To se těžko slovy popisuje. To musíte zažít. Cítila jsem dojetí, slzy na krajíčku, štěstí, ale spíš jsem si úspěch uvědomila až dlouho po závodě,“ uvedla třiadvacetiletá závodnice z Horních Krut.
4 fotografie

Maratonský triumf. Kutnohorská běžkyně Koleta Moravcová zářila ve Finsku

Ostatní sporty
Pražský maraton každoročně láká tisíce špičkových vytrvalců i amatérských milovníků běhu.
/FOTOGALERIE/ První květnovou neděli se koná běžecký svátek - již 29. ročník Pražského mezinárodního maratonu. Při nedávném půlmaratonu sportovci zápolilo nejen s kilometry v nohách, ale také s náročnými podmínkami a řada z nich vyžadovala lékařské ošetření. Nyní, při dvojnásobné vzdálenosti, je dodržování pitného režimu ještě mnohem důležitější. "Člověk-běžec může zvláště v teplém počasí a při takto výrazné tělesné námaze ztratit až několik litrů vody. Proto je důležité nepodceňovat hydrataci i v celém průběhu závodu," radí expert přes ledviny Petr Táborský, primář dialyzačního střediska Fresenius Medical Care v Krči.
11 fotografií

Primář dialyzačního střediska před maratonem radí: Nepodceňujte dehydrataci

Ostatní sporty
Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží do finále.
Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží do finále. 26. ročník Juniorského maratonu má za sebou všechna semifinálová kola a v neděli 5. května vyvrcholí v mezinárodním klání na slavném Prague International Marathonu. Na něj postoupily nejrychlejší školy a představí svoje týmy v přímém TV přenosu. Neziskový projekt má za cíl propagovat zdravý životní styl, realizovat osvětu a prevenci duševního zdraví a motivovat studenty k pohybu a sportu, což by mělo sloužit i jako prevence proti užívání alkoholu, cigaret či drog

Podpora zdravého pohybu: Do Juniorského maratonu se zapojilo 2500 studentů

Ostatní sporty
Součástí 17.ročníku Pardubického vinařského půlmaratonu, který se již tradičně konal ulicemi města bylo i mistrovství ČR mužů a žen v půlmaratonu 2023.
Tak už může do kina na film od osmnácti… Podobnou metaforu lze použít na číslo akcí s názvem Pardubický vinařský půlmaraton. V sobotu se totiž koná jeho osmnáctý ročník. A není to jen tak obyčejný půlmaraton. Nekoná se sice v Praze, ale již několik let si pořadatelé hýčkají dovětek mistrovství České republiky. O závodě se už dávno ví za hranicemi, okresu, kraje i celé země. Kromě běhání se centrum města bude otřásat také pod koly handbiků a koloběžek. Dohromady se očekává účast kolem čtyř tisíc sportovních nadšenců všech věkových skupin.
62 fotografií

Půlmaraton v Pardubicích s chutí vína. Správné město má svůj běh, říká Bujnoch

Ostatní sporty
Brňané podpořili pacienty s roztroušenou sklerózou
Lidé s roztroušenou sklerózou (RS) si letos opět zasportovali se svými blízkými v rámci akce Maraton s roztroušenou sklerózou (MaRS). V Brně si předposlední březnovou sobotu vyzkoušelo kruhový trénink, tanec na židlích nebo smíchocviky více než 70 sportovních nadšenců. Výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje na nákup rehabilitačních pomůcek a úhradu pohybové terapie pro pacienty s RS.
2 fotografie

Brňané podpořili pacienty s roztroušenou sklerózou. Podívejte se

Čtenář reportér
Chytré byty pro blbou nemoc
V České republice žije kolem sedmi tisíc lidí v pokročilém stádiu roztroušené sklerózy. Domov sv. Josefa je stále jediné specializované zařízení, které lidem v této fázi nemoci pomáhá. Společně s klienty Domova sv. Josefa jsme se rozhodli upozornit na to, jak důležitá je pro takto nemocné rehabilitace. A zapojili jsme se do dalšího ročníku celostátního cvičebního maratonu MaRS. Akce proběhne 22. března.

Lidé s roztroušenou sklerózou cvičí netradiční maraton

Čtenář reportér
Vsetínský filmový maraton
Vsetínský filmový maraton s pořadovým číslem 26 se uskuteční v kině Vatra Vsetín o víkendu od 19. do 21. dubna 2024. Díky neutuchajícímu nadšení organizátorů z Filmového klubu Vsetín se budou moci všichni milovníci nevšedních filmových zážitků opět vydat na průzkum balkánské kinematografie.

Vsetinský filmový maraton 2024

Čtenář reportér
Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru společnosti RunCzech.
/FOTOGALERIE/ S lehkou nadsázkou se o něm mluví jako o člověku, který rozběhal Česko. Když se manažer Carlo Capalbo v divokých devadesátkách objevil v Praze s nápadem, že v české metropoli uspořádá velký maraton, moc lidí tomu nevěřilo. Jenže rodák z Neapole má v sobě zarputilost. Díky italskému vizionáři se Pražský maraton postupně stal součástí světových běžeckých událostí.
5 fotografií

Neúnavný vizionář Capalbo. Věřím, že letos poběží sto tisíc lidí, říká

Ostatní sporty
ČEZ SkiTour 2024 - Orlický maraton.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Jubilejní 40. Orlický maraton v běhu na lyžích se uskutečnil jako třetí závod seriálu ČEZ SkiTour na horském sedle Šerlich v Orlických horách, kam zavítalo téměř 500 odvážných lyžařů zdolat místní tratě kolem Velké Deštné. Vítr, déšť i teplo sice znesnadňovaly výkony, přesto se však pozitivní atmosféra nesla celým prvním únorovým víkendem. Po oba dny mohli závodníci již tradičně využít vyhřívané zázemí v podobě ČEZ Energy zóny, T-Mobile lounge a ORLEN relax zóny.
15 fotografií

Biatlonista Moravec či kanoista Fuksa. Jubilejní Orlický maraton přilákal hvězdy

Ostatní sporty
Orlický maraton v Orlických horách.
Sezona ČEZ SkiTour pokračuje na východě Čech v Orlických horách. Jubilejní 40. ročník oblíbeného Orlického maratonu se koná o tomto víkendu. Organizátoři byli kvůli oblevě a aktuální sněhové situaci nuceni přesunout závod na horské sedlo Šerlich. Tato oblast nabízí dobré sněhové podmínky a pořadatelé věří, že změna lokace závodu bude pro běžce na lyžích vítaným bonusem, který tak přinese mimořádný zážitek z hřebenů Orlických hor.

Jubilejní Orlický maraton se přesunul na Šerlich. Závodí se oba víkendové dny

Ostatní sporty
Novoroční taneční maraton v TYMY.
V neděli 14. ledna se uskutečnil v TYMY novoroční taneční maraton. Dopolední program byl určen dětem z tanečních kroužků TYMY a také dalším zájemcům z řad veřejnosti. Odpolední program byl určen pro ženy. Taneční maraton začal rozcvičkou ve stylu latino. Rozcvičku připravila Katka Malíková. Všichni tanečníci si protáhli řádně tělo a připravili se tak na další taneční styly.
5 fotografií

Novoroční taneční maraton v TYMY. I ženy se po vánočních svátcích protáhly

Čtenář reportér
Na sále smržovského Parkhotelu proběhl 10. ročník Charitativního zumba maratonu. FOTO: Martina Josífek Zelinková
V sobotu proběhl na sále Parkhotelu ve Smržovce jubilejní 10. ročník charitativního Zumba maratonu. Donátoři vybrali při akci přesně 82 244 korun. „Chtěla bych z celého srdce poděkovat všem, ať už se zapojili jakkoliv. Zvláštní poděkování patří všem instruktorům, všem dárcům, tanečníkům, návštěvníkům, rodině,“ poděkovala organizátorka maratonu Martina Josífek Zelinková.
4 fotografie

Smržovský Zumba maraton vytančil více než 80 tisíc

Čtenář reportér
Cursor Poculum 2 - Sušice (běh na 24 hodin, 48 hodin a maraton).
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Vášnivý sportovec, přední český ultraběžec a držitel titulu OCR World Championships Enduro na 24 hodin v australském Sydney (2019) David Kellner uspořádal další běžecké závody v rámci série Cursor Poculum, v překladu Pohár běžce. V Sušici, kde se akce konala, si vytrvalci tentokrát mohli vybrat z běhů na 24 hodin, 48 hodin a maratonu. Na start všech závodů se postavilo 46 běžců, z nichž hned sedmnáctka borců přijela z Německa a další tři z Itálie.
96 fotografií

Kellner uběhl 351 km za 48 hodin, nestárnoucí Ital překonal národní rekord

Ostatní sporty
Lampionový průvod. Ilustrační foto
Hodonínsko nabídne o podzimních prázdninách spoustu akcí. Jednou z nich je Vinařský maraton, na který se mohou těšit všichni sportovní nadšenci. Koná se ve Velkých Bílovicích a závod je připravený tak, aby se všem běžcům líbil. Opomenout nemůžeme ani oslavy vzniku Československa. Například v Kyjově je akce spojená s tradičním lampionovým průvodem. Večer zpříjemní i živá hudba nebo promítání pohádek.

Tipy na podzimní prázdniny na Hodonínsku: Oslavy vzniku republiky i maraton

Cestujeme