ŠTÍTEK: Marbella

Sparta na španělském soustředění porazila norský tým Bodo/Glimt 2:0.
Úřadujícím šampionům ze Sparty se v zimní přípravě výsledkově daří. Po výhře 2:0 s FC Kodaň na Letné a stejném výsledku na španělském soustředění s maďarskou Puškášovo akademií  vyhráli sparťané v Marbelle i další utkání. S norským mistrem Bodo/Glimt a opět po stejném výsledku, tedy 2:0!

Třetí zápas, třetí výhra. Sparta si poradila s norským mistrem

Fotbal
Radoslav Kováč se již těší na soustředění do Španělska.
ROZHOVOR/Španělskou zemi já mám rád, o Španělsku si zpívám, mám rád vůni jeho zahrad, ve snu ji cítívám. Tato slova z písně Jaroslava Ježka si může vzít za vzor trenér pardubických fotbalistů Radoslav Kováč. Pravda, předělal by si je pro své účely a zahrady by vyměnil za hřiště s přírodní trávou. Na jihu Evropy totiž nemohou být pro hráče ze země, kde na přelomu ledna a února vládne zima, lepší klimatické podmínky. Jeho svěřenci zatím mají v nohou čtyři zápasy a v Marbelle je čekají další dva. Pro FK Pardubice půjde o zcela novou konfrontaci. Se severskými týmy.
9 fotografií

Pardubice do Španělska. Těšíme se na hřiště. Už nám je kropí, směje se Kováč

FORTUNA:LIGA
Radoslav Kováč bude působit na pardubické lavičce i na jaře.
Publicita mu rozhodně nechybí. I když on sám by byl raději, kdyby se o něm psalo i hovořilo v souvislosti s posunem pardubických fotbalistů do prostřední skupiny. Před Vánocemi i v průběhu svátků bylo jeho jméno propíráno v souvislosti s jeho zaječími úmysly. Kauza Radoslav Kováč se však uzavřela tím, že trenér i jeho pomocníci povedou FK Pardubice i v jarní části sezony. Klub i kouč považují tuto kapitolu za minulost a už se k ní nechtějí vracet. Dnes se poprvé setkal trenérský štáb se svými svěřenci na hřišti. Na letošní zimní přípravě si pochvaluje, že může vyjet s týmem za teplem na soustředění do Španělska.
35 fotografií

Máme před sebou absolutně čistý stůl. Jsem ještě v lepším nastavení, tvrdí Kováč

FORTUNA:LIGA
Radoslav Kováč bude působit na pardubické lavičce i na jaře.
ROZHOVOR/Publicita mu rozhodně nechybí. I když on sám by byl raději, kdyby se o něm psalo i hovořilo v souvislosti s posunem pardubických fotbalistů do prostřední skupiny. Před Vánocemi i v průběhu svátků bylo jeho jméno propíráno v souvislosti s jeho zaječími úmysly. Kauza Radoslav Kováč se však uzavřela tím, že trenér i jeho pomocníci povedou FK Pardubice i v jarní části sezony. Klub i kouč považují tuto kapitolu za minulost a už se k ní nechtějí vracet. Dnes se poprvé setkal trenérský štáb se svými svěřenci na hřišti. Na letošní zimní přípravě si pochvaluje, že může vyjet s týmem za teplem na soustředění do Španělska.
35 fotografií

Máme před sebou absolutně čistý stůl. Jsem ještě v lepším nastavení, tvrdí Kováč

FORTUNA:LIGA
Pardubičtí fotbalisté zahájili zimní přípravu. Vskutku mrazivou.
Teploty klesly k minus osmi. A to i v nížině, kde se nacházejí Pardubice. Nejchladnější den v letošním zimním období vybízel spíše ke grogu, punči nebo horkému čaji. Jenže harmonogram přípravy nepředěláte… A tak pardubičtí fotbalisté na sebe navlékli vrstvy oblečení a vyrazili zahájit zimní přípravu. Tuze se jim hodilo, že na ně trenéři vyrukovali s tréninkem, kde si mohli ověřit své rychlostní schopnosti. Sprint byl totiž tím nejlepším receptem na třeskutý mráz.
35 fotografií

Psa by ven nevyhnal. Pardubičtí fotbalisté bojovali s mrazivým počasím sprintem

FORTUNA:LIGA
Matěj Chaluš působil ve Slovanu Liberec dva a půl roku.
/ROZHOVOR/ Tahle nečekaná nabídka ho zaskočila. Příjemně. A odchovanec příbramského fotbalu Matěj Chaluš ji neodmítl. Mistr své země a účastník Ligy mistrů. To zní opravdu lákavě. I když se jedná o švédský klub z Malmö. Právě tady odstartoval hvězdnou kariéru Zlatan Ibrahimovič. Liberecký Slovan tak přišel o perspektivního stopera a jednu z podzimních opor.
8 fotografií

Odešel do klubu, který vytvořil Zlatana. Počasí? Oproti Liberci si asi polepší

Fotbal
Jan Kuchta pomohl svému novému moskevskému zaměstnavateli dvěma góly v přípravě porazit Spartu 3:2.
Že ještě před pár týdny slávistický kanonýr Jan Kuchta hodlá ve svých střeleckých manévrech pokračovat i po velkém přestupu do moskevského Lokomotivu pokračovat, ukazuje v přípravě na sto procent. V minulém zápase se trefil proti Jablonci, kdy ruský tým remizoval 1:1, ve středu odpoledne ve španělské Marbelle pomohl dvěma góly porazit Spartu 3:2!

Ex-slávista Kuchta řádil. Lokomotiv v přípravě porazil Spartu

FORTUNA:LIGA
Sparťané si zahráli modelový přípravný zápas proti sobě. Výhru 3:1 slavila parta v bílých dresech.
Domluvit si tuto zimu soupeře k zápasům na zahraničním soustředění dá v současné situaci spoustu práce. Když se vám to povede, přijde na řadu to nejhorší - čekání na to, zda to váš oponent na poslední chvíli kvůli covidu nezruší. Slávisté přišli o všechny tři zápasy, sparťané o ten první. Ve středu měli hrát ve španělské Marbelle proti rakouskému celku Admira Wacker, ale to se nakonec nekonalo. Trenér Pavel Vrba tak svůj tým rozdělil na dvě půlky, které si dvakrát třicet minut zahráli proti sobě modelové utkání.

Admira zápas odvolala. Sparťané si zahráli proti sobě, výhru slavili mladí

FORTUNA:LIGA
Fotbalisté Sparty odletěli na soustředění do Španělska.
Letošní zimní fotbalová příprava je mimořádně krátká, za necelé tři týdny už odstartuje jarní část FORTUNA:LIGY. Týmy proto postupně odlétají na zahraniční soustředění, což se v neděli týkalo rovněž Sparty. Parta trenéra Pavla Vrby stráví dvanáct dnů v jejich tradiční zimní destinaci, ve španělské Marbelle.

Zabaleno, odlétáme. Sparta v neděli nabrala směr Španělsko

Ostatní sporty
Požár v horském tunelu lanovku zcela zničil. Mezi oběťmi byla i jedna Češka
Sto jedenašedesát cestujících a jeden průvodčí nastoupili ráno 11. listopadu 2000 v rakouském horském středisku Kaprun do lanovky, která je měla dlouhým tunelem vyvrtaným v hoře dovézt k lákavě vypadajícím sjezdovkám na ledovci Kitzsteinhorn. Po deváté hodině začala lanovka stoupat a cestující v její zadní části brzy ucítili kouř. Nedlouho poté začaly být vidět i plameny. Následovala katastrofa.
6 fotografií

Požár lanovky v Kaprunu: z tunelu se stal komín smrti. Kdo utíkal špatně, zemřel

Svět
Fotbalisté Zlína v sobotu na Vršavě zahájili zimní přípravu. Na snímku talent Jan Hellebrand
Když byli ještě děti, nefandili Spartě ani Slavii. Hlavně chtěli hrát za Zlín, kde prožili většinu dosavadní kariéry. Zatímco sedmnáctiletý středopolař Jan Hellebrand se rve o místo v kádru prvoligového Fastavu, o tři roky starší bratr Patrik se oklikou přes konkurenční Slovácko dostal právě do Edenu. Ve Vršovicích na začátku roku podepsal smlouvu, s českým šampionem se nyní připravuje na kondičním kempu ve španělské Marbelle.

Motivaci mám pořád stejnou. Za bráchu jsem šťastný, říká Jan Hellebrand

FORTUNA:LIGA
Slavia - Teplice 2:0
Šlo o jeden z největších přestupů zimy: stoper Alex Král, odchovanec Slavie a poslední dva roky opora Teplic, se krátce po Novém roce vrátil do Edenu. Smlouvu podepsal na čtyři a půl roku. „Chci se probojovat do týmu a časem se stát jeho oporou,“ hlásil odhodlaně před soustředěním ve španělské Marbelle.
26 fotografií

Král sešívaných. I proti Teplicím

Zajímavosti z fotbalu
Slavia - Teplice 2:0
Šlo o jeden z největších přestupů zimy: stoper Alex Král, odchovanec Slavie a poslední dva roky opora Teplic, se krátce po Novém roce vrátil do Edenu. Smlouvu podepsal na čtyři a půl roku. „Chci se probojovat do týmu a časem se stát jeho oporou,“ hlásil odhodlaně před soustředěním ve španělské Marbelle.
26 fotografií

Král sešívaných. I proti Teplicím

Zajímavosti z fotbalu
Fotbalisté Viktorie Plzeň ve Španělsku remizovali s celkem New England Revolution.
Marbella (od zvláštního zpravodaje Deníku) – Fotbalisté Viktorie Plzeň se nedočkali vítězství ani ve svém čtvrtém a posledním utkání v rámci španělského soustředění. V generálce na jarní část sezony v Marbelle remizovali 2:2 s celkem New England Revolution, týmem americké MLS.
3 fotografie

Viktoria v generálce remizovala

FORTUNA:LIGA
Fotbalisté Viktorky se ve středu na soustředění ve Španělsku utkali s čínským klubem Šanghaj Šen-Chua.
Marbella, Plzeň – Fotbalisté Viktorie Plzeň nezvládli třetí přípravný zápas v rámci soustředění ve španělské Marbelle a po porážce 0:5 s rakouským Red Bull Salcburk podlehli celku čínské ligy Šanghaj Greenland Šen-chua 1:5.
5 fotografií

Viktoria dostala od Šanghaje pět gólů

Fotbal
Ilustrační foto.
Marbella, Plzeň – Po cenné výhře nad osmifinalistou Ligy mistrů FC Basilej 2:1 čeká fotbalisty Viktorie na soustředění ve Španělsku druhá herní prověrka. Soupeřem Západočechů bude v sobotu jedenáctinásobný mistr Rakouska, celek Red Bull Salcburk.

Fotbalisty Viktorie prověří Salcburk

Fotbal
Aleš Čermák (s číslem 25) vstřelil v utkání proti FC Basilej vítězný gól.
Marbella, Plzeň – Cenný skalp získali ve Španělsku fotbalisté Viktorie Plzeň. V prvním ze tří přípravných utkání v rámci soustředění v Marbelle porazili osmifinalistu Ligy mistrů FC Basilej 2:1.  

Úspěch. Viktoria porazila Basilej

Fotbal
Pavel Vrba
Plzeň – Vysokou výhrou 6:0 nad druholigovým Sokolovem završili v sobotu fotbalisté Viktorie Plzeň úvodní blok zimní přípravy, který absolvovali v domácích podmínkách.

Viktoria letí do Španělska

Fotbal
Viktoria Plzeň x Baník Sokolov
Plzeň – Vysokým vítězstvím 6:0 nad druholigovým Baníkem Sokolov uzavřeli fotbalisté Viktorie Plzeň úvodní blok zimní přípravy v domácích podmínkách. V pondělí odlétají svěřenci trenéra Pavla Vrby na soustředění do španělské Marbelly.
13 fotografií

Viktoria nastřílela Sokolovu šest gólů

Fotbal
Fotbalista Jakub Šural.
Brno – V posledních zápasech patří do základní sestavy fotbalové Zbrojovky a rázem je tomu stejně i v české reprezentaci do dvaceti let. Obránce Jakub Šural si jako jediný z nominovaných hráčů na dvojzápas s Dánskem a Švédskem užil plný počet minut na hřišti. „V týmu nebyl druhý bek, už na třetím srazu jsem byl na svém postu jediný hráč. Snad to tak půjde dál, když budu hrát v klubu dobře," těšilo Šurala vytížení.

Šurala zaujali na soustředění mladí Švédové. Skoro nám nepůjčili balon, popisuje

Fotbal
Hráč sparťanské devatenáctky Václav Dudl (v rudém) v pohárovém utkání s Českými Budějovicemi.
Berounsko – Dva hráči z berounského regionu vyrazí na srazy fotbalových reprezentací. Nový trenér reprezentace do 20 let Karel Krejčí zařadil pro přípravu ve Španělsku i Michala Hlavatého.

Hlavatý s Dudlem míří do Španělska

Fotbal
Ilustrační foto
Španělská policie rozprášila gang pasáků prostitutek, který na internetu za úplatu nabízel panenství nezletilé dívky. Vyšetřování vyústilo v zatčení sedmi osob, obviněných z prostituce, sexuálního zneužívání a zneužívání dětí a mladistvých. Policie přitom "osvobodila šestnáctiletou dívku, jejíž panenství se prodávalo za 5000 eur (asi 135 tisíc korun)".

Španělská policie dopadla kuplíře, kteří obchodovali s panenstvím

Svět
Fotbalisté Slavie se radují po zápasu s korejským Suwonem.
Marbella (Španělsko), Praha - Fotbalisté pražské Slavie na závěr soustředění ve Španělsku remizovali 2:2 s korejským Suwonem. Druhý tým ligové tabulky v utkání dvakrát dotahoval a remízu mu brankami zajistili dva Bosňané, záložník Jasmin Ščuk a útočník Muris Mešanovič. Mistrovská Plzeň ve Španělsku zvítězila nad třináctým celkem dánské ligy Odense 2:0.

Slavia remizovala v přípravě se Suwonem, Plzeň porazila Odense

Fotbal
Hráči Slavie. Ilustrační foto.
Marbella (Španělsko), Praha - Fotbalisté pražské Slavie v úvodním utkání na herním soustředění ve Španělsku podlehli Osijeku 1:2 a utrpěli vůbec první porážku pod trenérem Jaroslavem Šilhavým. Druhý tým ligové tabulky sice rychle vedl po trefě Josefa Hušbauera, ale třetí celek chorvatské nejvyšší soutěže skóre po dvou hlavičkách otočil.

Slavia podlehla Osijeku a utrpěla první porážku pod Šilhavým

Fotbal
Rick Parfitt
Madrid - Ve Španělsku dnes ve věku 68 let zemřel kytarista britské rockové skupiny Status Quo Rick Parfitt. Oznámil to jeho manažer Simon Porter. Podle něj Parfitt zemřel na vážnou infekci v nemocnici ve španělské Marbelle, kde byl od čtvrtka hospitalizován kvůli komplikacím po dřívějším zranění ramene. To si způsobil po pádu.
8 fotografií

Zemřel kytarista britské kapely Status Quo Rick Parfitt

Hudba
Ilustrační foto
Londýn - Pokud si jako turisté chcete v oblíbených evropských destinacích po večerech dopřát drink, pak je nejlevnější volbou Praha a další města na východě kontinentu, nejdráž naopak vyjde alkoholové opojení ve španělském přímořském letovisku Marbella. Vyplývá to z žebříčku, který pro své klienty sestavila britská pošta a v němž zkoumala ceny alkoholických nápojů v celkem 16 městech. O průzkumu informoval deník The Independent.

Nejlevnější alkohol je v Praze, doporučuje turistům britská pošta

Ekonomika
Kanonýr Slavie Milan Škoda.
Praha - Jasnou zprávu poslala fotbalová Slavia svým soupeřům před jarní částí nejvyšší tuzemské soutěže. "Sešívaní" na soustředění v Marbelle porazili i polského mistra Lech Poznaň 3:1 a pokračují tak ve vítězné sérii. Výhra nad Ťiang-su Suning 5:1, nad jihokorejským týmem Suwon 1:0 a nad Lechem Poznaň 3:1. To je bilance fotbalistů Slavie na soustředění ve Španělsku.

Tři duely, tři výhry. Slavia porazila i Poznaň. Uhrin: Zatím to nic neznamená

Fotbal
Tomáš Kalas v dresu Middlesbrough (v tmavém) v ligovém duelu s Blackpoolem
Londýn, Olomouc – Odchovanec Sigmy Tomáš Kalas bude v nadcházející sezoně znovu hrát ve druhé anglické lize. Stejně jako v jarní části minulé sezony bude dvaadvacetiletý obránce hostovat z Chelsea v týmu Middlesbrough.

Kalas bude dál hostovat v druholigovém Middlesbrough

Fotbal