ŠTÍTEK: Mariánské Lázně

Planá
V úterý začala na železniční trati Cheb - Plzeň hlavní nádraží výluka. Na mnoha místech jsou cestující nuceni přestoupit do autobusů, které nahrazují železniční spoje. Ale i na silnicích, nádražích a samotných centrech měst jsou úplné uzavírky či rekonstrukce a autobusy tak musejí na objízdné trasy. Cestování se stává nečekaným dobrodružstvím. Výluka na této velmi frekventované trati potrvá až do 20. září. Důvodem výluky je zvýšení stability svahů náspů v úseku Planá u Mariánských Lázní – Pňovany.
22 fotografií

Peklo na kolejích. Cesta z Chebu do Plzně je kvůli výluce velikým dobrodružstvím

Chebsko
Senior expres v Sokolově
Obyvatelé dalších měst a obcí v regionu budou moci využívat služby Senior Expresu. Nově pomůže se zajištěním potřeb občanům obcí Březová, Bublava, Lipová, Andělská Hora, Josefov, Krásná a měst Mariánské Lázně, Nové Sedlo, Březová, Hranice, Luby, Jáchymov, Toužim, Rotava a městyse Svatava.

Senior Expres bude jezdit v dalších 15 obcích Karlovarského kraje

Karlovarsko
Senior expres v Sokolově
Senior Expres rozšiřuje své služby do dalších měst a obcí v regionu. Nově budou moci obyvatelé využívat tuto službu k zajištění svých každodenních potřeb, což přinese větší komfort a dostupnost pro seniory v obcích Březová, Bublava, Lipová, Andělská Hora, Josefov, Krásná a měst Mariánské Lázně, Nové Sedlo, Březová, Hranice, Luby, Jáchymov, Toužim, Rotava a městyse Svatava.

Senior Expres rozšiřuje služby. V Karlovarském kraji obslouží 15 nových obcí

Sokolovsko
Krajský úřad Karlovarského kraje. Ilustrační foto.
Dotaci v celkové výši 1 795 000 korun poskytne Karlovarský kraj na podporu terénních a ambulantních sociálních služeb. Mezi úspěšnými žadateli o příspěvek na pořízení automobilu bylo TyfloCentrum Karlovy Vary, Klubíčko Cheb, Centrum Motýlek Luby, Global Partner Péče, SOS dětské vesničky, 15. přední hlídka Royal Rangers Mariánské Lázně, Raná péče Krůček, Dveře dokořán a Centrum služeb Aladinka. Maximální výše dotace pak v jednotlivém případě mohla činit 200 000 korun.

Terénní a ambulantní sociální služby dostanou skoro dva miliony

Karlovarsko
MOVOMAL 2021 a SpaRun v Mariánských Lázních.
V Mariánských Lázních se chystá nabitý sobotní program plný sportu a kultury, který zahrnuje tři hlavní akce: závod SpaRun, překážkovou S-Race a festival MOVOMAL. SpaRun, který se koná již podvanácté, přitahuje každoročně okolo 300 účastníků z celé České republiky a zahraničí, včetně turistů, kteří ve městě právě tráví dovolenou.

Mariánské Lázně se chystají na invazi sportovců. Přidá se i kultura

Chebsko
MOVOMAL 2021 a SpaRun v Mariánských Lázních.
Máte chuť na pivo, zaběhat si, užít si lázeňskou pohodu i historii nebo divadlo pro děti? Přínášíme vám několik tipů na různé akce, které se na Chebsku konají od pátku 12. července do neděle 14. července. Přínášíme vám několik tipů na různé akce, které se na Chebsku konají od pátku 12. července do neděle 14. července.

Tipy Deníku pro Chebsko: pivní fest, za historií i divadlem

Volný čas
Ilustrační foto
Mariánské Lázně stojí na prahu možné významné změny vlastnických práv k jejich lázeňské infrastruktuře. Tato změna může ovlivnit další rozvoj celého města. Diskuse se točí kolem potenciálního převodu významných objektů z rukou soukromé společnosti Léčebné lázně Mariánské Lázně a.s. (LLML a.s.) do vlastnictví města.

Mariánské Lázně usilují o vlastní lázeňské objekty

Chebsko
Ilustrační foto
V Úšovicích, nejstarší části Mariánských Lázní, proběhne během letních prázdnin rozsáhlá obnova dopravního hřiště u místní základní školy. Projekt, spolufinancovaný Karlovarským krajem, zahrnuje instalaci nového asfaltového povrchu a obnovu dopravního značení, aby byly splněny moderní standardy bezpečnosti.

Mariánské Lázně obnoví dopravní hřiště u školy

Chebsko
Fotbalisté Ostrova dosáhli v uplynulé sezoně divizní soutěže na devátou příčku.
Jednu z nejúspěšnějších sezón mají za sebou ve Fortuna divizi B fotbalisté ostrovského FK. Družina poskládaná kolem zkušeného kouče Karla Tichoty v roli nováčka dokráčela k deváté příčce, a nemuselo zůstat pouze u ní. Jak viděl trenér Ostrova jarní část, kdy zahájí se svými svěřenci letní přípravu, nebo jak to bude s posilami? To přiblížil v exkluzivním rozhovoru Deníku.
99 fotografií

Nováček z Ostrova šokoval divizi. Tichota: Máme nejlepší umístění v historii

Fortuna divize
Z festivalu Pekelný ostrov 2023 v Holýšově.
O prodlouženém víkendu se uskuteční na Plzeňsku dva tradiční rockové festivaly, a to Pekelný ostrov v Holýšově a Rock for JK Manětín. Na Kozlu se chystají oslavy narozenin hraběte Valdštejna, které budou letos třídenní a přinesou představení šermířů a kejklířů či ukázky malých parních strojů. Příznivci železnice se budou moci svézt v sobotu a neděli historickou soupravou Tornádo, první den je doveze až na sraz veteránů v Chodové Plané a Mariánských Lázních. V Plzni na Nové Hospodě se bude konat festival japonské kultury Bunka Fest a pouť v Dolanech ozdobí koncert s písněmi Jiřího Schellingera.

Tipy na víkend: Pekelný ostrov, slavnosti na Kozlu i Tornádo na kolejích

Volný čas
Fichtl MAZEC 24 hodin 2024
Prázdniny a sváteční dny na konci tohoto týdne jsou plné zajímavých auto i moto akcí. Uskuteční se řada jízd, výstav i srazů historických vozidel, závody malých i velkých motorek, soutěže, spanilé jízdy a mnohé další. Podívat se můžete také na historické i současné traktory a zemědělské stroje, na burze objevit součástku, která vám chybí. Kam se můžete od pátku 5. července do neděle 7. července vypravit, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu.
76 fotografií

Hanácký lichoběžník, Ameriky v pivovaru či setkání traktorů. Akce tohoto víkendu

Automagazín
Most na Jesenici se zavře později.
Úplná uzavírka vytížené silnice na hlavním tahu z Chebu na Mariánské Lázně a potažmo Plzeň se oddaluje. Měla platit od začátku letních prázdnin, ale stavaři ještě nemají všechna potřebná povolení. Informuje o tom Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pod nějž tato komunikace spadá. Opravovat se bude most na hrázi přehrady Jesenice, který je v nevyhovujícím stavu. Řidiči tak ještě zhruba 14 dní budou moci tento hlavní tah využívat. Poté už budou volit objízdnou trasu.
9 fotografií

Most na Jesenici se zavře později. Řidiči musí počítat s objížďkou přes Lipoltov

Sokolovsko
Trenér Aleš Zach povede i novém ročníku divize, nově 4. české fotbalové ligy skupiny B, fotbalisty Mariánských Lázní.
Jednu z nejnáročnějších sezon v divizní soutěži mají za sebou fotbalisté mariánskolázeňské Viktorie. Po skvostném podzimu, kdy Viktoria drtila jednoho soupeře za druhým, následoval v závěru první části soutěže velký rozkol, se kterým se však kouč Aleš Zach, který se do týmu navrátil, popasoval velmi dobře. Pod jeho taktovkou totiž vstal tým z popela, a během jarní poloviny divize, prokázal své kvality, za což byl odměněn čtvrtou příčkou. Nejen o tom jsme si s trenérem Viktorie v rozhovoru Deníku povídali.

Zach o sezoně Mariánských Lázní: Husarský kousek, ale mohli jsme vytěžit víc

Fortuna divize
Image by Anja from Pixabay
Mariánské Lázně mají nového ředitele Městské policie. Stal se jím třiapadesátiletý Ladislav Martínek, který předtím deset let vedl městskou policii v Ostrově. Zastupitelé jej do funkce jmenovali na svém pravidelném zasedání v úterý 25. června. Martínek se chce zaměřit na zvýšení pocitu bezpečí občanů a efektivitu práce strážníků.

Strážníci Mariánských Lázní mají nového šéfa

Chebsko
Co vzkazují lidé třech měst našeho kraje prezidentovi? Podívejte se v anketě
/ANKETA/ Před návštěvou prezidenta republiky Petra Pavla v Karlovarském kraji jsme se ptali v ulicích Karlových Varů, Sokolova a Chebu lidí, co by prezidentovi vzkázali. „Hlavně ať je zdravý, dává pozor na sebe i na motorku,“ zaznělo z Chebu. „Ať kouká něco dělat s vládou, je nejhorší, co jsem zažila, a to nejsem nejmladší,“ je vzkaz ze Sokolova. „Ať vládne, jak vládne, my jsem spokojení,“ sdělila žena z Karlových Varů. Video anketu „Co byste vzkázali prezidentovi“ najdete v článku.

Co vzkazují lidé třech měst našeho kraje prezidentovi? Podívejte se v anketě

Karlovarsko
Fotbalisté FC Rokycany (na archivním snímku hráči v zelených dresech) přivítají Petřín.
Fotbalisté plzeňského Petřína, kteří si s předstihem zajistili prvenství v áčkové skupině FORTUNA divize a od příští sezony budou hrát vysněnou třetí ligu, odcestují k poslednímu utkání již končícího ročníku čtvrté nejvyšší tuzemské soutěže do Husových sadů, kde už v pátek od 18 hodin změří síly v krajském derby s domácími Rokycany.
92 fotografií

Rokycany v derniéře vyzvou mistra z Plzně. Můžeme jen získat, míní Jakub Janota

Kraje