ŠTÍTEK: Marvel Comics

Děti a stolní hry.
/SERIÁL LÉTO S DENÍK.CZ/ Deskové a karetní hry mohou být výbornou volbou pro zábavné aktivity během dlouhých cest autem například do Chorvatska či Itálie, nebo taky přijdou vhod ve chvílích odpočinku na hotelu a pláži. Deník vybral osvědčené tituly vhodné na cesty pro celou rodinu i skupinu přátel, které jsou v kompaktním balení, zaberou nanejvýš dvě až tři desítky minut a jsou česky.

Nejlepší deskové hry na dovolenou? Zabaví celou rodinu a šetří místo v kufru

Hobby
Novou technologii instalovali v turnovském kině Sféra.
Téměř na všech místech, která jsou spojená s Kulturním centrem Turnov, se letos v létě kutá, bourá a opravuje. Začalo to přestavbou Letního kina a pokračuje rekonstrukcí Klubu KUS. Pozadu nezůstává ani Kino Sféra, které na začátku července prošlo rozsáhlou technologickou modernizací. Jednalo se o výměnu obrazového řetězce i zvukového procesoru. Na diváky tak čeká kvalitnější obraz i nové projekční technologie.
7 fotografií

Nový projektor, plátno i 3D systém. Kino Sféra nabídne lepší filmové zážitky

Čtenář reportér
Rodinná aféra s Nicole Kidmanovou a Zacem Efronem.
Jaké to je, zbavit se nenáviděného šéfa a pak ho najít v posteli se svou matkou, zjistí hlavní hrdinka romantické komedie Rodinná aféra na Netflixu, ve které si milence zahráli Nicole Kidmanová a Zac Efron. Na téže platformě mohou diváci sledovat seriál Supergen o pětici lidí, u nichž se znenadání objeví superschopnosti jako z komiksu od Marvelu. V kriminálce Pod mostem na Disney+ budou svědky pátrání po zmizelé čtrnáctileté dívce a dokument Federer: Posledních dvanáct dní na Prime Video sleduje legendárního tenistu na konci jeho profesionální kariéry. Jsou tu pravidelné tipy Deníku na skvělou podívanou ze streamů.

Týden na streamech: Rodinná aféra s Nicole Kidmanovou i nová sci-fi Supergen

Film a televize
Matěj Novák (v rudém)
/FOTO, VIDEO/ Bohemia a Slovan. Dva nesmiřitelní soupeři na půdě Poděbrad. Jejich vzájemné souboje jsou vždycky třaskavé, zápasy mezi těmito celky rozhodně náboj nepostrádají. Podobné to bylo i tentokrát, i když ne v takové míře jako v předešlé sezoně. Šlágr krajské I.A třídy rozhodla jediná branka, kterou vsítil v prvním poločase Matěj Novák. Díky tomu jeho Bohemia na trávníku protivníka zvítězila a právě hostující útočník se stal Osobností Deníku.
69 fotografií

Osobnost Deníku: Matěj Novák nemohl vítězný gól a výhru v derby oslavit

Fotbal
Sedmdesátá léta jsou aktuálně obrovským trendem. Hodnotu může mít cokoliv
Rozhodli jste se vyklidit půdu, sklep nebo jen chcete pročistit svůj domov od nepotřebných věcí? Nejrychlejší cestou je se jich nekompromisně zbavit. Než je ale odnesete do kontejneru, podívejte se pořádně, zda mezi nimi nejsou některé z věcí vyjmenovaných v tomto článku. Skutečnou hodnotu totiž mohou mít úplně obyčejné předměty a nemusí to být zrovna starožitný porcelán.
4 fotografie

Chystáte se vyhodit nepotřebné věci? Pozor, klidně doma můžete mít poklad

Domácnost
Lionel Messi v dresu Miami.
Stal se z toho rituál. Argentinec Lionel Messi při oslavách svých gólů v dresu Miami imituje komiksové superhrdiny. Naposledy se fenomenální fotbalista proměnil v pavoučího muže, když ve čtvrtfinále Leagues Cupu jednou skóroval při výhře 4:0 nad Charlotte. Kapitán mistrů světa se prosadil i v pátém utkání po přestupu do klubu z Floridy, celkově vstřelil už osm branek. Nařizuje snad Messimu tenhle druh oslav smlouva?

Messi jako Spider-Man. Proč další superhrdina? Amerika řeší gólové oslavy hvězdy

Zajímavosti z fotbalu
Postavy z fantaskních světů na deset dní obsadily Chotěboř na Festivalu fantazie
Klidné devítitisícové město Chotěboř se lusknutím prstu na deset dní přesunulo do jiného časoprostoru. Festival fantazie jede přes první prázdninový víkend v plném proudu. Na jednom místě se setkávají Sithové, Pán času, kouzelníci, superhrdinové Marvelu nebo Bill Cipher z Gravity Falls a společně si na akci užívají besedy, hry, soutěže i dobré jídlo.
49 fotografií

Na Festivalu fantazie v Chotěboři se mísí bájné světy. Ufoni, reagují místní

Havlíčkobrodsko
Lukáš Sedlák musel do utkání nastoupit s ochrannou maskou.
Tak jako Marvel má své Avengers, či DC Ligu spravedlnosti, tak i fotbalové Petrovice mají svého superhrdinu, který nosí masku. Lukáš Sedlák byl po zlomenině lícní kosti tři týdny mimo hru, ale den před posledním zápasem se rozhodl, že nastoupí. Vzal masku a nakonec dvěma důležitými góly měl velký podíl na konečné výhře 3:1 nad Dalekými Dušníky. I díky němu slaví jeho tým po roce návrat do I. B třídy.

Superhrdina s maskou spasil Petrovice. Jsem tak trošku blázen, říká Sedlák

Okresy
Mikina odkazující na youtubera Portyho.
Dinosaurus, Minecraft, youtuber, Marvel, Spiderman, psi, kočky i žralok. A barvy? Růžová, fialová, modrá zelení i maskáčový vzor. Těch dětských „lásek“ jsou mraky. Pokud ještě máte dítě ve věku, že mu můžete koupit oblečení podle vašich představ, radujte se. Brzy tenhle pocit zmizí a váš potomek bude jasně dávat najevo, co by si přál. Co chce. Co musí mít! A vy budete často koulet očima na důkaz, že nechápete.
5 fotografií

Oblečení s dinosaurem nic nepokazí. Dětská přání jsou ale různorodá

Rady, tipy
Káča Brandová z Klatov a její originální dorty
Káča Brandová. Tohle jméno je stále častěji slyšet nejen v Klatovech, když hledáte někoho, kdo vám udělá originální svatební nebo narozeninový dort. A tahle mladá žena to rozhodně umí. Vyniká nejen svým vzhledem, kdy už vždy z dálky vidíte zářivé růžové vlasy, ale především dovedností. A přesto jde především o její koníček, je totiž učitelkou v mateřské škole.
20 fotografií

Učitelka z mateřské školky peče dorty. Vždy se snažím o originál, svěřuje se

Příběhy a rozhovory
Káča Brandová z Klatov a její originální dorty.
Káča Brandová. Tohle jméno je stále častěji slyšet nejen v Klatovech, když hledáte někoho, kdo vám udělá originální svatební nebo narozeninový dort. A tahle mladá žena to rozhodně umí. Vyniká nejen svým vzhledem, kdy už vždy z dálky vidíte zářivé růžové vlasy, ale především dovedností. A přesto jde především o její koníček, je totiž učitelkou v mateřské škole.
20 fotografií

Nedělám dorty podle fotky, vždy se snažím o originál, říká Káča Brandová

Klatovsko
Superhry v Areálu Nový Rybník v Příbrami.
/FOTOGALERIE/ Prázdniny jsou pomalu u konce a i když vás ještě v Areálu Nový rybník čekají dvě zábavné soboty, připomeňme si jeden z nejpříjemnějších dní, který mohli zažít návštěvníci areálu koncem července. Po celé odpoledne bylo k vyzkoušení mnoho adrenalinových atrakcí, hrál se turnaj v lidském stolním fotbálku, vystoupila kapela, proběhla světelná Flyboard show a večer se promítalo v letním kině.
100 fotografií

Superhry přilákaly na Novák superhrdiny. Dorazil Thor i Kapitán Amerika

Čtenář reportér
Superhry v Areálu Nový Rybník v Příbrami.
/FOTOGALERIE/ Prázdniny jsou pomalu u konce a i když vás ještě v Areálu Nový rybník čekají dvě zábavné soboty, připomeňme si jeden z nejpříjemnějších dní, který mohli zažít návštěvníci areálu koncem července. Po celé odpoledne bylo k vyzkoušení mnoho adrenalinových atrakcí, hrál se turnaj v lidském stolním fotbálku, vystoupila kapela, proběhla světelná Flyboard show a večer se promítalo v letním kině.
100 fotografií

Ze středních Čech: Superhry přilákaly superhrdiny. Přijel Thor i Kapitán Amerika

Čtenář reportér
Tady Petr. To nejzajímavější ze světa lifestylu
Filmy od Pixaru bývají v dnešní době už rodinnou tradicí. Děti i dospělí se těší, až půjdou do kina a trochu si odpočinou od každodenních starostí. Výjimkou není ani nový snímek od toho studia s názvem Rakeťák, který vypráví příběh hlavního hrdiny filmové série Příběh Hraček. V některých státech si ale budou muset fanoušci nechat zajít chuť.

VIDEO: Nový film od Pixaru byl zakázán ve čtrnácti zemích

Tady Petr
Divadlo Na Fidlovačce ve čtvrtek uvádí hru Absolvent.
Máte nápad, jak si zpestřit dnešní den? Vyrazíte do kina, divadla, na výstavu nebo si zvolíte něco úplně jiného? Třeba vám pomůže výběr tipů na akce, které se dnes v Praze konají.

Tipy na čtvrtek 5. května

Volný čas
Návštěvníci kina v obchodním centru Olympia při filmu pocítí vítr i mírné údery do zad.
/FOTO/ Vůni, mlhu, silný vítr nebo slabé údery do zad pocítí nově návštěvníci kina v obchodním centru Olympia v Modřicích. Společnost Cinema City tam otevírá sál se speciálním filmovým formátem 4DX. „Máme radost, že můžeme divákům dopřát další rozměr filmové zábavy. Plánujeme v tomto speciálním formátu uvést filmové hity jako Doctor Strange, Top Gun, Jurský svět a další,” řekla ve středu marketingová manažerka Lenka Tichá.
5 fotografií

Film na vlastní kůži: v kině v Olympii u Brna bude foukat a sál zahalí mlha

Volný čas
Robert Pattinson jako nový Batman
Ruští diváci se v dohledné době nedočkají novinek z velkých hollywoodských studií. Jak píše server BBC.com, společnosti Warner Bros, Disney a Sony zastavily plánované premiéry svých filmů v Rusku. Týká se to mimo jiné komiksové podívané The Batman, animovaného rodinného snímku Proměna a akčního filmu Morbius ze studia Marvel s Jaredem Leto v titulní roli.
2 fotografie

Studia Warner Bros či Disney dala stopku Rusku. Kina neuvidí Batmana a další

Film a televize
Benedict Cumberbatch jako Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
Na jaře se fanoušci příběhů studia Marvel dočkají dalšího výpravného filmu. Pod lehce krkolomným názvem Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství se vrátí stejnojmenný hrdina, jedna z ikonických postav slavných komiksových dobrodružství adaptovaných pro stříbrné plátno. Naposledy jsme charismatického muže v plášti vládnoucího magii viděli v opulentním zpracování nového příběhu Spider-Man: Bez domova, kde Strange pomáhal titulnímu hrdinovi oživit jeho schopnosti.
5 fotografií

Doctor Strange se vrací na stříbrné plátno. Jeho příběh uvidí diváci na jaře

Film a televize
Logo společnosti Disney. Ilustrační foto.
V Česku zahájí v létě provoz filmová streamovací služba Disney+. Divákům nabídne snímky z produkce studií Disney, Pixar či dokumenty kanálu National Geographic. Spuštění služby v Česku a několika dalších evropských zemích v tiskové zprávě potvrdila společnost The Walt Disney Company. V Česku už působí několik podobných služeb, mimo jiné Netflix, HBO GO nebo české Voyo.

Od léta bude v ČR dostupná služba Disney+, nabídne díla od Marvelu i Star Wars

Film a televize
Spider-man.
Jednostránkový černobílý komiks Spider-Mana vydražili v aukci v přepočtu za 71,9 milionů korun. Originální dílo umělce Mika Zecka zobrazuje zcela poprvé oblíbeného hrdinu v černém obleku symbionta známého jako Venom. Stránku z komiksu z roku 1984 prodali nejvyšší nabídce na dražbě v Texasu. Na této akci ale nebyl jediným rekordmanem. Mezi nejvyšší dražby se zařadil i debutový komiks Supermana.

Sběratelský skvost. Jedna stranu komiksu Spider-mana vyšla na téměř 71 milionů

Svět
Tom Holland jako Spider-Man pokořil miliardovou hranici
Nefalšovaný superman. To je Peter Parker, známý jako Spider-Man. Stal se prvním filmovým hrdinou, který vrátil diváky do kin v počtu, jaký jsme znali před pandemií koronaviru. Snímek s podtitulem Bez domova, který teď běží i u nás, se tak stal doslova požehnaným vánočním dárkem. Celosvětově zatím film vydělal přes miliardu dolarů a je prvním hitem, který překonal hranici známou před covidem. A to za pouhých dvanáct dnů po premiéře na plátně
3 fotografie

Spider-Man pokořil pandemii. Vrátil lidi masivně do kin

Film a televize