ŠTÍTEK: Medúza

Mladší žákyně Medúzy s cenami za první místo.
Kladno – Výjimečně v bazénu ve Strakonicích se konal Táborský pohár 2018 v synchronizovaném plavání mladších žákyň a žákyněk. Kladenskému klubu Medúza se nadmíru dařilo.

Avabely zářily ve Strakonicích

Ostatní sporty
Na zubní pohotovost půjde v Mostě dvě stě tisíc korun.
Most - Lidé mají právo vědět, kde končí miliony z městských účtů. Netají se tím ani mostecká radnice. Už ví, na co, komu a kolik poskytne v roce 2014. Ze schválených transakcí vyplývá, že ve městě s vysokou kriminalitou stojí dost peněz bezpečnost. Městská policie bude stát v příštím roce přes 57 milionů korun, z toho na mzdy vydá přes 44 milionů. „Práce městské policie je pro občany nepostradatelná," říká její mluvčí Ilona Kozlová.

Kolik stojí v Mostě různé veřejné služby placené radnicí?

Mostecko
Radana Šatánková (vpravo) a Irena Šutaríková.
Frýdek-Místek - Místecká Viola připravila pořad k příležitosti uvedení nové sbírky Medúza od své členky a autorky Radany Šatánkové, který hostil Modrý salonek knihovny v Místku.

Medúza byla pokřtěna

Volný čas
Radana Šatánková.
Frýdek-Místek – Rodištěm Radany Šatánkové je Frýdek-Místek, jako další domovinu si vybrala Prahu. Osmadvacetiletá básnířka, prozaička a novinářka v současnosti vydává sbírku, která nese název Medúza.

Šatánková bude křtít svou sbírku

Volný čas
Ilustrační foto
Ostrava - „Lituji toho, co jsem udělal. Neumím si vysvětlit, proč se to stalo. Do konce života se s tím nevyrovnám,“ prohlásil v pondělí v jednací síni Krajského soudu v Ostravě devatenáctiletý Vladimír Janoušek z Ostravy. Je obžalován z brutální vraždy pětačtyřicetiletého ostravského televizního režiséra Aleše Hermana, který mimo jiné režíroval hudební pořad Medúza. V případě uznání viny hrozí Janouškovi až patnáctileté vězení. Rozsudek by mohl padnout již ve středu.

Mladík napadl televizního režiséra, v návalu vzteku ho nakonec ubil k smrti

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Ostrava - „Lituji toho, co jsem udělal. Neumím si vysvětlit, proč se to stalo. Do konce života se stím nevyrovnám,“ prohlásil vpondělí vjednací síni Krajského soudu vOstravě devatenáctiletý Vladimír Janoušek zOstravy. Je obžalován zbrutální vraždy pětačtyřicetiletého ostravského televizního režiséra Aleše Hermana, který mimo jiné režíroval hudební pořad Medúza. Vpřípadě uznání viny hrozí Janouškovi až patnáctileté vězení. Rozsudek by mohl padnout již ve středu.

Mladík napadl televizního režiséra, v návalu vzteku ho nakonec ubil k smrti

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Frýdek–Místek/Ostrava - Komorní scéna Aréna uvede již zítra v rámci cyklu Ostrava město poezie další autorské čtení, během kterého se představí autoři nejen z Frýdecko–Místecka. Akci pořádá Ostravské středisko Obce spisovatelů od sedmnácti hodin.

Komorní aréna představí literáty

Volný čas
Rudy Linka
MOST - Podle renomovaného časopisu Downbeat patří Čechoameričan Rudy Linka mezi deset nejlepších jazzových kytaristů světa. Včera hrál v mostecké Medúze. Některé politiky z ODS to zneklidnilo. Před týdnem chtěli zablokovat převod městských peněz na pořádající společnost. Neuspěli.

Zastupitelé ODS nechtěli dát peníze města na jezz

Mostecko