ŠTÍTEK: Mercedes-Benz

Volvo XC90.
Ve druhém čtvrtletí letošního roku meziročně klesl počet nabízených vícemístných osobních vozů o šest procent. Spolu s tím se o sedm procent propadl i počet vyhledávání těchto vozidel. Vyplývá to z dat inzertního motoristického portálu TipCars. Nejčastěji nabízenými značkami v této kategorii jsou Volkswagen, Ford a Mercedes-Benz. Mezi desítku nejčastěji nabízených značek se probojovalo i Volvo, jehož model XC90 je s podílem 6,8 % aktuálně zdaleka nejnabízenějším vícemístným vozem na trhu.
9 fotografií

Letní dovolené a velká auta? Češi mění preference, nabídce vévodí Volvo XC90

Autobazar
Hned dva řidiči na Hradecku si s nejvyšší povolenou rychlostí hlavu nelámali
Jen půlhodina stačilo na to, aby hned dva řidiči na Hradecku přišli o řidičský průkaz. V obou případech byl důvod stejný - překročení nejvyšší povolené rychlosti, shodné bylo i místo - oba řidiče policisté naměřili na silnici I/35 ve směru od Býště na Hradec Králové. 

Dva zabavené řidičáky během půlhodiny. Oba za vysokou rychlost

Krimi
Blanenští fotbalisté (v modrém) zdolali v přípravném utkání Vrchovinu 7:2.
Už i s hlavními oporami nastoupili blanenští fotbalisté do druhého přípravného utkání. A ihned to bylo na trávníku vidět. Na úvodní porážku 2:5 s Bohunicemi navázali přesvědčivým vítězstvím 7:2 nad Vrchovinou, šanci opět dostali i mladíci a hráči na okraji sestavy. Náročný program třetiligového klubu pokračuje v pátek a v sobotu, kdy odehraje dvě utkání v rozmezí čtyřiadvaceti hodin.

Blansko si zastřílelo s Vrchovinou, v sobotu zamíří na bořitovské oslavy

Fortuna ČFL + MSFL
Grand Prix Bugatti; 51. ročník Barum Czech Rally Zlín 2022
Stejně jako v minulých letech, bude i letos součástí Barum Czech Rally Zlín také Bugatti Grand Prix, která se uskuteční v pátek 16. srpna 2024. A i když bude Zlín v dalších dnech žít „barumkou“, fanouškům motorismu by neměla uniknout akce v nedaleké Kroměříži, kde během stejného víkendu odstartuje výstava vozů značky Mercedes-Benz a sraz automobilů Porsche.
59 fotografií

Zlín a Kroměříž v zajetí motorů. Bugatti Grand Prix a výstava Mercedesů

Zlínsko
Dopravní nehoda u Bochova.
Bez vážného zranění se naštěstí obešla nehoda, která se stala ve středu 10. července krátce před čtrnáctou hodinou u Bochova. Střetla se tam dvě osobní a jedno nákladní vozidlo. Při dopravní nehodě utrpěl třiašedesátiletý muž a jeho čtyřiašedesátiletá spolujezdkyně lehká zranění, se kterými byli převezeni Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.
4 fotografie

Dopravní nehoda u Bochova: Řidič jel pod vlivem alkoholu

Nehody
Vězni z Plzně nově dělají svářeče pro Daimler Buses ČR. Spokojenost je oboustranná
Odsouzení z plzeňské věznice mají novou možnost pro pracovní uplatnění. Největší káznice v republice totiž navázala spolupráci se společností Daimler Buses ČR, a tak se z vybraných vězňů stali svářeči, kteří nyní vyrábějí malé díly a komponenty pro autobusy Mercedes-Benz a Setra. Spokojeni jsou všichni. Firma získala šikovné pracovníky, kterým chce dát šanci i po propuštění, věznice má pro odsouzené další možnost pracovního uplatnění a vězni vítají, že si mohou vydělat peníze.
12 fotografií

Svařování za mřížemi. Plzeňští vězni vyrábějí díly pro luxusní autobusy

Regiony
Kombajn Grimme Maxtron 620 II.
Práce na polích jsou v plném proudu a nejeden zemědělec jistě přemýšlí nad tím, že by se mu hodil pořádný nový stroj. Nebo by stačil i starší kus? V takovém případě stojí za to podívat se do nabídky bazarů. Na webu TipCars.com jsme našli několik set traktorů, kombajnů či nakladačů. Na některé z nich se můžete podívat v dalším díle našeho seriálu.
18 fotografií

Traktory, kombajny i nakladače. Nabídka starších zemědělských strojů je velká

Autobazar
Škoda Superb Combi je pro cestování téměř ideálním autem
Superb je již poměrně dlouho pokládán za takzvanou vlajkovou loď automobilky se sídlem v Mladé Boleslavi. A jako takový musí být tím nejvypiplanějším typem ze všech, které jsou v nabídce. Čtvrtou generaci tohoto vozu, která se zatím nabízí v karosářské verzi kombi (liftback následuje s krátkým zpožděním), jsem podrobil testu na oblíbených tuzemských silnicích.
29 fotografií

Test Superbu Combi: spousta vychytávek a nejlevnější motor příjemně překvapí

Autosalon
C2X komunikace vozidla s okolím - ilustrační snímek
V dnešní době už je naprosto běžné, že auto „komunikuje“. Sednete do moderního auta a vaše komunikační zařízení – chytrý telefon – se automaticky připojí k autu přes Bluetooth. Dnešní auta jsou také konstantně on-line a mohou si stahovat aktualizace infotainmentu nebo mapových podkladů, jenže co když zajdeme dál? Co kdyby auta komunikovala s dalšími auty a se svým okolím?

V2X a C-ITS: Skrývá se pod zkratkami budoucnost bezpečnosti na silnicích?

Život řidiče
V Miloticích se konal turnaj Hráčů Kopané.
Velká fotbalová sešlost. Prvního ročníku turnaje Hráčů kopané v malém fotbale v Miloticích se zúčastnilo čtyřiadvacet týmů. Z vítězství se radoval celek Los Rotopedos, který ve finále porazil Mercedes 3:0. „Přijelo hodně hodně kvalitních fotbalistů, někteří favorité ani nepostoupili ze základních skupin. Myslím, že turnaj byl výborně nabitý,“ řekl Štěpán Novák z organizačního mužstva Hráčů kopané.
100 fotografií

PODÍVEJTE SE: Los Rotopedos ovládli turnaj Hráčů kopané v Miloticích

Fotbal
Areál v Královéhradecké ulici v Klášterci nad Ohří, kde nechává město zrekonstruovat starý skatepark.
Skejťáci v Klášterci nad Ohří se mohou těšit na zdolávání svých dalších limitů v novém špičkovém skateparku. Právě probíhá rekonstrukce původního areálu v Královéhradeckém cykloparku, vyčíslená na takřka 13 milionů korun. V rukou ji má společnost Mystic Constructions. Ta stojí na lidech, jež jsou sami aktivní jezdci a účastníci Českého skateboardového poháru a dokonce i závodů světového poháru.
4 fotografie

Dvojitý bazén a rychlý, tichý povrch. V Klášterci staví špičkový skatepark

Chomutovsko
Ladislav Samohýl s automobilem Minor Sport z roku 1951.
/ROZHOVOR/ Desetiletí se Ladislav Samohýl po vzoru svého otce věnuje veteránům. Momentálně jeho sbírka historických vozidel čítá zhruba čtyři stovky strojů. Příjmení Samohýl a veteráni zkrátka patří neodmyslitelně k sobě. Jak se zlínskému podnikateli daří všechna auta udržovat? Kde letos lidé uvidí některé exponáty? A čím ho uchvátily Mercedesy? O tom se rozpovídal v rozhovoru pro Deník.
2 fotografie

ROZHOVOR: Ladislav Samohýl a jeho vášeň pro veterány. Vlastní jich čtyři stovky

Zlínsko
Mercedes, který policie zajistila bývalému pracovníkovi finančního úřadu podezřelému z neoprávněného poskytování informací z databází finanční správy. Mělo se jednat o přijatý úplatek.
Přičiněním policistů po Praze dojezdil světle šedý Mercedes-Benz třídy E. Podle zjištění kriminalistů z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) se toto auto stalo jedním z úplatků, které měl dostat zaměstnanec finančního úřadu, jenž se nechal zlákat k práci pro protistranu. Auto policisté zajistili, stejně jako více než půl milionu korun v hotovosti.

Pracovníka finančního úřadu odměnili mercedesem. Dělal pro špatnou stranu

Krimi
Adria Sonic Supreme I 710 SL.
Do prázdnin zbývají necelé tři týdny. Kdo nechce trávit dovolenou odpočinkem na jednom místě, má nejvyšší čas pořídit si obytný automobil. Podle statistik TipCars.com se nabídka ojetých obytných vozů v červnu začíná tenčit a oproti květnu se počet inzerátů snížil o 22 %. To se týká zejména „obytňáků“ do 3,5 tuny. Tedy těch, které lze řídit s řidičským průkazem na osobní auto.
15 fotografií

Chcete koupit ojetý obytný vůz? Zde jsou tři důležité rady a užitečné informace

Autobazar
Kdepak asi je!?
Neměla jméno, byla zkrátka kočkou z nádraží. Znal ji kdekdo v Scharnsteinu, mnozí ji krmili, ale nepatřila nikomu. Kulhavá, vždycky přítulná a často předoucí kočka žila na prvním nástupišti nádraží Scharnstein-Mühldorf, kde měla svůj domeček, píše DK.

Od sousedů: Smuteční rozloučení s nádražní kočkou

Z okolí
Areál KOVOZOO obsadily stovky veteránů
Více než pět stovek historických vozidel všeho druhu a přes sedm tisíc návštěvníků zavítalo v neděli 2. června na 5. ročník Srazu veteránů do KOVOZOO ve Starém Městě. Ač nebylo počasí zrovna ideální a areál několikrát po sobě zkropil déšť, účastníci se nezalekli a užili si hezký den s retro atmosférou.
8 fotografií

Stovky veteránů v KOVOZOO obdivovaly davy zvědavců

Slovácko
Na výstavišti v Holešovicích je mimořádná koncentrace velmi drahých a velmi rychlých aut
Místem, kde jsou naráz k vidění legendární historické automobily i absolutní novinky těch nejprestižnějších značek, je o tomto víkendu výstaviště v pražských Holešovicích. Hlavním tématem letošního ročníku je sice britská elegance, ale vystavené zde najdeme samozřejmě i supersporty italských značek nebo americké automobily. Odehrává se tu i řada tuzemských premiér klasických rodinných vozů. Včetně modernizované Škody Octavie nebo nové generace Dacie Duster.
23 fotografií

Auta s cenovkami až v desítkách milionů. Výstava Legendy představuje i AMG One

Automagazín
Rafale je určitě jedním z nejlépe jezdících Renaultů současnosti.
Na speciální platformě vytvořené pro největší rodinné vozy v současné nabídce značky Renault vznikl po modelech Austral a Espace také vůz Rafale. Má z těchto vozů nejatraktivnější vnější tvary, zajímavé vychytávky a úsporné pohonné ústrojí. To je zatím v nabídce jediné, ale brzy přibude také plug-in hybrid nabízející navíc pohon všech kol a možnost stokilometrové čistě elektrické jízdy. Auto již má české ceny - koupit ho lze za částky začínající těsně pod hranicí milionu korun.
19 fotografií

První svezení s Renaultem Rafale: kámen na palubní desce a nebývalá chuť zatáčet

Autosalon
V Budislavi se sešli vojáci po 46 letech.
/FOTO, VIDEO/ Dva roky v zeleném, kamarádi a netradiční cesta domů. V Budislavi se v sobotu sešli vojáci ze Svitavska, kteří opustili kasárny před 46 lety. Domů tehdy jeli společně objednaným autobusem a cestu Karosou ŠL 11 si zopakovali i o víkendu, ačkoliv, už nejeli těch 230 kilometrů jako mladí kluci. Na jízdu se těšili nejen chlapi, kteří se roky neviděli, ale i řidič historického autobusu. „Je to pro mě obrovský zážitek. Já jsem se na dnešek těšil jak malý děcko,“ řekl šofér staré karosy Václav Kolář.
29 fotografií

Výlet do minulosti. Vojáci v Budislavi vzpomínali na netradiční návrat do civilu

Zprávy