ŠTÍTEK: městská hromadná doprava

Poslední jízda trolejbusu Škoda 21Tr, 19. května 2023, Ostrava.
Kdo by si občas nevyrazil na večerní projížďku Ostravou? I některé malé děti mají tyto touhy. Strážníci Městské policie Ostrava v úterý vyrazili na konečnou trolejbusů do Heřmanic. Řidič MHD našel ve svém voze velmi mladého pasažéra, který se rozhodl prozkoumat okolí. Ke šťastnému shledání s matkou výrazně pomohl fakt, že malý cestující znal své jméno.
6 fotografií

Dítě vyrazilo na večerní projížďku Ostravou. Mamince je vrátili strážníci

Ostravsko
Nové střechy mají cestujícím zpříjemnit čekání na tramvaj na zastávákách Bělohorská, Stará Osada a Krásného. Někteří novinku vítají, jiní jsou skeptičtí.
/VIDEO/ Příjemnější má být nově čekání na vozy městské hromadné dopravy pod přístřeškem na zastávkách v brněnských Židenicích. Na prvních pěti místech získaly přístřešky zatmavovací střechu. Nedávno ji nainstalovali pracovníci společnosti EuroAWK. Firma přístřešky vlastní. Nedávno ji nainstalovali pracovníci společnosti EuroAWK. Firma přístřešky vlastní. Zatmavovací střechy by podle židenické místostarostky Jany Šťastné měly poskytnout cestujícím stín a snížit teplotu až o pět stupňů Celsia. Někteří obyvatelé Židenic jsou ale vůči novince skeptičtí. „Nápad je to hezký, ale asi to nebude mít takový efekt,“ míní například Danuše Poláchová.
12 fotografií

Nová zatmavovací střecha na zastávkách MHD v Brně: minus pět stupňů i nedůvěra

Brněnsko
Plánovaná rekonstrukce tramvajové trati se dotkne také zastávek Přístaviště a Zoologická zahrada. Šaliny nepojedou do Bystrce.
S omezeními na některých trasách musí počítat přes léto cestující městskou hromadnou dopravou v Brně. Nejvýraznější akcí je modernizace tramvajové trati do Bystrce. „Oprava dvoukolejného úseku dlouhého 1330 metrů bude spočívat ve výměně kolejového svršku, zřízení nového trolejového vedení a další protihlukové stěny. Také upravíme zastávky Zoologická zahrada a Přístaviště na bezbariérové,“ uvedl generální ředitel brněnského dopravního podniku Miloš Havránek.

Přehled letních omezení MHD v Brně: Bystrc bez šalin nebo zrušená zastávka

Brněnsko
Lítačka. Ilustrační foto.
Problém, se kterým se potýkají nejen Pražané. Koupíte si jízdenku na MHD, ale aktivace je spuštěná až po dvou minutách. Přitom do vozu nebo přepravního prostoru metra je potřeba vstoupit až s aktivní jízdenkou. Pro ty, kteří si jízdenku koupí na poslední chvíli, to často mohlo skončit například hádkou s revizorem a pokutou. Radní hl. m. Prahy nyní přichází s kompromisem.
5 fotografií

Kompromis v případě aktivace jízdenky na MHD. Aktivační lhůta se zkrátí

Praha
Foto: Město Cheb
Město Cheb zavádí od 1. července 2024 nové možnosti využití městské hromadné dopravy pro obyvatele okrajových částí města, které dosud nebyly městskými linkami obsluhovány. Cestující nyní mohou využívat vybrané linky veřejné linkové dopravy provozované Dopravním podnikem Karlovy Vary, za podmínek stanovených městským tarifem.
2 fotografie

Nové možnosti MHD pro obyvatele okrajových částí Chebu

Chebsko
Úplná uzávěra Hlavní třídy v Porubě potrvá do neděle, 20. června 2024.
/ANKETA/ Už v pátek 21. června startuje na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě třináctý ročník Festivalu v ulicích Art & Life. V souvislosti s touto kulturní událostí dojde k úplné uzávěře Hlavní třídy, která potrvá od 20. do 23. června 2024 do 18 hodin večer. Obyvatelé Poruby se s každým takovým omezením rozdělují na ty, kteří toto omezení nepodporují a ty, kteří takovou změnu a speciální využití Hlavní třídy vítají.
50 fotografií

Uzavřít Hlavní třídu na celé léto? To je zatím z říše snů, říká starostka Poruby

Ostravsko
MHD ve Zlíně. Ilustrační foto
Senioři nad 80 let věku budou mít od 1. září bezplatnou přepravu ve vozech MHD ve Zlíně a Otrokovicích. Rozhodnutí Rady města Zlína ještě podléhá schválení zastupitelstva, které zasedá ve čtvrtek 20. června. Zastupitelé Otrokovic budou o schválení úlevy na jízdném jednat ve středu 19. června.

Senioři nad 80 let budou mít MHD ve Zlíně a Otrokovicích zdarma

Zlínsko
Nehoda brněnského autobusu. Ilustrační foto.
Zvýšený počet nehod, které zavinili řidiči, evidují zástupci brněnského dopravního podniku. V loňském roce způsobili řidiči brněnského dopravce skoro dvaatřicet procent havárií, v nichž figurovaly vozy městské hromadné dopravy. V roce 2018 to bylo pouze pětadvacet procent. „Počet nehod jako takový zůstává přibližně stejný. O sedm procent nám ale vzrostl počet nehod, které zavinili naši řidiči," všiml si dopravní ředitel brněnského dopravního podniku Jan Seitl.
5 fotografií

Víc nehod zaviněných řidiči MHD v Brně: kritická Křenová, Lidická a Merhautova

Brněnsko
Den otevřených dveří v Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice, 11. 6. 2022
Po roce se v sobotu 8. června opět otevře brána vozového depa Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice pro nejširší veřejnost. Letošní den otevřených dveří s připomínkou 80. výročí zahájení trolejbusové dopravy ve městě nabídne kromě tradičního programu také první ukázku nového odbavovacího systému, který bude umožňovat platby jízdného ve vozidle bankovními kartami.
26 fotografií

Den otevřených dveří DSZO ukáže historické vozy i nový způsob platby jízdného

Zlínsko