ŠTÍTEK: Metallica

Koncert skupiny Metallica Revival Beroun v Benešově, 19. července 2024
/FOTO, VIDEO/ Masarykovo náměstí v Benešově se v pátek 19. července zaplnili převážně metaloví fanoušci. Skupina Metallica Revival Beroun zde v rámci tradiční akce Benešov City Live odehrála koncert, během kterého zaznělo celé album Ride the Lightning. Toto hudební dílo, které letos slaví 40. výročí svého prvního vydání, bylo zahráno v kompletním znění, včetně raritní skladby Escape, kterou Metallica živě interpretovala pouze jednou.
80 fotografií

Metallica v Benešově: Revivalová kapela předvedla legendární album

Volný čas
Rapper Tomáš Horký alias Řáhol Zdroj: Tomáš Horký
Co je na tom, že dal jsem si kratom, vnímám každou molekulu, cítím každej atom, zpívá brněnský rapper Tomáš Horký alias Řáhol v jednom ze svých klipů. V hudbě se věnuje tomu, co mu ve světě vadí. Rapuje o svých rodných Rosicích u Brna a vrací se ke své zkušenosti se závislostí na drogách. Hudbou se zabývá stejně jako jeho otec, frontman skupiny Kamelot Roman Horký.
7 fotografií

Drogy, konzum a Brno: syn Romana Horkého z Kamelotu rapuje, vydal novou desku

Z okolí
Ukrajinský symfonický orchestr zahrál v Městském společenském domě Kolín.
/FOTO, VIDEO/ Tak tohle sál Městského společenského domu v Kolíně ještě nezažil! Sedmimetrové i osmimetrové pódium už se zde stavělo třeba pro kapely Arakain nebo Katapult, ale pro sál uzpůsobený k sezení ještě ne. Nakonec se pod toto mamutí pódium vešlo devatenáct řad a další čtyři na zvýšený prostor a až na pár jednotlivých židlí je všechny zaplnili fanoušci, kteří dorazili na koncert ukrajinského souboru Prima Orchestra. 
61 fotografií

Soubor Prima Orchestra vyprodal kolínský společenský dům. Přivezl rockové hity

Volný čas
V Nižboru oslavovali Samhain, svátek Keltů.
/FOTO, VIDEO/ Kam vyrazit o víkendu za podzimní zábavou? Nabízíme vám desítky tipů na zajímavé akce na Berounsku i na dalších místech ve středních Čechách. Na halloweeny, které se odehrávají i na zvláštních místech, třeba ve sklárně, na zámku nebo ve včelím světě, na dýňování, pochody a běhy, ale třeba také na keltské slavnosti, výstavu ušlechtilých morčat nebo rýžování českých granátů. Stačí si vybrat. 
27 fotografií

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit o víkendu? Podzim patří nejen halloweenu a dýním

Cestujeme
Panoptiko.
Metallica, Iron Maiden, Doro & Warlock nebo Panoptiko. Fanoušci kvalitní revivalové a metalové muziky si přijdou na své. Slibuje to již 22. ročník hudebního festivalu Rock Drey Fest, který odstartuje v sobotu 26. srpna v letním kině v Hranicích ve 14 hodin instrumentálně i pěvecky nabušený Iron Maiden revival.

Rock Drey Fest v Hranicích slibuje kvalitní revival i metalovou muziku

Hranicko
Symbol brněnských devadesátek, slavné Bobycentrum v Brně, slaví v roce 2023 třicet let fungování. Takto to tam nyní vypadá.
/HISTORICKÉ FOTO/ S obnovenými pokoji, novou klientelou a devadesátiprocentní obsazeností slaví brněnský hotel Cosmopolitan Bobycentrum třicet let své existence. Symbol brněnských devadesátek po svém rozmachu koncem století prošel obtížným obdobím, kdy mu hrozil zánik, současný majitel zvažoval i jeho prodej. A jaká je situace nyní? Připomeňte si, co se od té doby změnilo a stalo.
87 fotografií

Symbolu brněnských devadesátek hrozil zánik. Bobycentrum teď slaví třicet let

Brněnsko
Po dlouhých letech se opuštěný pivovar v Broumově otevřel veřejnosti a zájemci si mohli prohlédnout jaký je stav nevyužívaného objektu.
Přibližně 115 metrů na délku, přes 20 metrů na šířku a pět pater na výšku – to jsou střízlivým odhadem rozměry objektu, kde se původně vařilo pivo, pak se zde skladovala zelenina, později limonády a na začátku tisíciletí se zde rozjížděl projekt mezinárodního kulturního centra. To vše ale už patří minulosti a Měšťanský pivovar nyní už dvě dekády marně čeká na využití. Zatím marně a, je to na něm vidět.
38 fotografií

OBRAZEM: Měšťanský pivovar stále čeká na svoji šanci se nadechnout

Náchodsko
Gulášfest na fotbalovém stadionu ve Valašském Meziříčí; čtvrtek 20. července 2023
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Od čtvrtka do soboty se všichni milovníci guláše pomějí. Ve Valašském Meziříčí na letním stadionu se koná už 20. ročník open-air festivalu pod názvem Gulášfest a milovníci tohoto pokrmu si mohou vybírat z více než 30 druhů této dobroty. K tomu se na čepu objeví různé druhy piv a k hodování je připraven doprovodný program včetně dvaceti kapel.
38 fotografií

Chystáte se do Meziříčí na Gulášfest? Podívejte se, kolik stojí pivo a guláš

Valašsko
Traktor, rocková skupina.
Období letních festivalů právě startuje a návštěvníci, kteří zavítají na své oblíbené akce na Přerovsku, se mají na co těšit. Tradičním tahákem je v sobotu 10. června Zubrfest v areálu pivovaru v Přerově. Jeho brány se otevřou ve 13.30 hodin a hosty této tradiční akce čeká nejen skvělá muzika, ale i ochutnávka různých značek piva na několika desítkách píp, soutěže či exkurze do pivovaru. Zpestřením pro fanoušky hokeje bude autogramiáda A - týmu HC Zubr.

Desmod i Traktor. Festivalová scéna slibuje lahůdky na Přerovsku i Hranicku

Přerovsko
Kytarista kapely Arakain Jiří Urban
V letošním roce, kdy slaví čtyřicet let od založení, přichází tuzemská metalová legenda Arakain se spoustou aktivit. Kromě toho, že hojně brázdí česká a moravská pódia, na leden příštího roku plánuje výroční koncert do pražské haly O2 universum. Nedávno jí navíc vyšlo v reedici oceňované album Schizofrenie. Kytaristovi Jiřímu Urbanovi se v souvislosti s jeho vznikem vybaví zvláštní porevoluční období i stav, v jakém se tehdy kapela nacházela.

Žánrové kotrmelce neděláme, říká kytarista Arakainu Jiří Urban

Hudba
Letošní Prague Rocks vedle Metallicy nabídne pětici dalších kapel hrajících od rocku po řízný metal
Čtyřicet let na vrcholu, deset alb, více než 125 milionů prodaných nosičů a celá řada nezapomenutelných hitů v čele s Nothing Else Matters. To je kapela Metallica, která již tuto středu bude hlavním lákadlem jednodenního festivalu Prague Rocks v areálu letňanského letiště. Připomínáme desítku řadových alb kapely, která se spolu s Black Sabbath podepsala nejvýraznějším písmem na zrodu žánru metalu a tvrdého rocku.

Do Prahy se řítí Metallica. Připomeňte si, jak měnila hudební svět album po albu

Hudba