ŠTÍTEK: metamfetamin

Pervitin. Ilustrační foto.
Okresní soud v Jihlavě poslal do vězení bratry Josefa a Milana Šamkovi za přechovávání a distribuci drog. Josef Šamko přitom patří mezi nejnebezpečnější dealery drog na Vysočině. V podsvětí navíc budí respekt. V minulosti se pokusil ovlivňovat svědky, kteří proti němu vypovídali u soudu. Rozsudek není pravomocný.

Pervitin v autě z Třebíče do Jihlavy. Bratra kryl bratr, vinu vzal na sebe

Krimi
Zajištěné věci.
/VIDEO/ Podle policie dováželi z Polska ve velkém léky s obsahem pseudoefedrinu a následně z nich vyráběli pervitin. Ten pak prodávali dál, nebo dávali jako protislužbu za dovoz dalších léků. Přišli si tak na statisíce korun. Jejich nekalá činnost, kterou odhalili celníci, souvisí i s oblastí Rychnovska. Dva muže z Pardubic a Holic teď policie zadržela.

Dovoz léků z Polska vedl k výrobě pervitinu. Policie zadržela dva muže

Krimi
Kontaktní centrum v Jindřichově Hradci sídlí na adrese Karlov 42.
Závislí lidé mohou v Jindřichově Hradci už déle než rok a půl využívat kontaktní centrum. Službu ve vile na adrese Karlov 42 v září roku 2022 otevřela za podpory města organizace Prevent 99. Úkolem pracovníků centra je pomoci klienty nasměrovat na správnou životní cestu a snížit dopady jejich chování na společnost. V Jindřichově Hradci jsou podle odhadů nejméně dvě stovky lidí se závislostí na drogách.
4 fotografie

Hradecké kontaktní centrum pomáhá závislým. Zbavilo drog i otce malé holčičky

Jindřichohradecko
Policisté z TOXI týmu zasáhli do drogové scény na Frýdecko-Místecku.
Operativní činnost, získávání poznatků od osob pohybujících se v prostředí uživatelů drog a shromažďování dalších důkazů, to byla několikaměsíční mravenčí práce kriminalistů z frýdecko-místeckého TOXI týmu. Ta nyní přinesla své výsledky a vyšetřovatel tak mohl zahájit trestní stíhání dvou mužů (50 a 33 let), kteří se významně podíleli na drogové scéně na Frýdecko-Místecku.
4 fotografie

Policisté z TOXI týmu zasáhli do drogové scény na Frýdecko-Místecku

Frýdecko-Místecko
Ilustrační foto.
Jindřichohradečtí kriminalisté – specialisté na drogovou problematiku od čtvrtka trestně stíhají pětatřicetiletého muže a devětačtyřicetiletou ženu pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými látkami a s jedy. Oba nejsou na drogové scéně žádní nováčci.

Na Velenicku prodávali pervitin. Ani podmínka je neodradila

Krimi
Obžalovaný Roman O. s advokáty u krajského soudu v Ústí
/FOTO, VIDEO/ Připrav si rypáček, budeme sněžit, pojedeme jak vysavač… To byly poslední esemesky mezi párem, který se sešel kvůli sexu a nakonec prohrál boj o život. Na jedenáct let do vězení má jít podle čerstvého rozsudku ústeckého krajského soudu 54letý podnikatel Roman O. Má na svědomí život mladé ženy z Litoměřicka, které dal při sexuálních radovánkách ve wellness jednoho děčínského hotelu velké množství pervitinu. 
3 fotografie

Tragický konec drogové jízdy v hotelovém wellness: žena zemřela, muž jde sedět

Krimi
Obžalovaný Roman O. s advokáty u krajského soudu v Ústí
/FOTO, VIDEO/ Na jedenáct let do vězení má jít podle čerstvého rozsudku ústeckého krajského soudu 54letý podnikatel Roman O. Má na svědomí život mladé ženy z Litoměřicka, které dal při sexuálních radovánkách ve wellness jednoho děčínského hotelu velké množství pervitinu. A když po předávkování zjevně zkolabovala, během klíčových dvou hodin boje o život jí muž neposkytl adekvátní pomoc. Rozsudek, který padl v pondělí 20. května, je zatím nepravomocný. Obžalovaný se jeho vyhlášení neúčastnil, státní zástupce si ponechal lhůtu na odvolání.
3 fotografie

Tragický konec drogové jízdy v hotelovém wellness: žena zemřela, muž má jí sedět

Krimi
Policie. Ilustrační snímek.
Nejdřív skončila jeho zběsilá jízda na louce, zdrogovaný šofér pak putoval do cely. Když u Výsluní chtěla řidiče zkontrolovat policie, začal ujíždět, po horských silničkách najel zhruba šest kilometrů, než vyjel na louku. Tam ho strážci zákona zadrželi a zjistili, že výtečník už má zákaz řízení, protože zdrogovaný už řídil a byl chycen několikrát. U soudu muži hrozí dva roky vězení.

VIDEO: Zdrogovaný řidič u Výsluní ujížděl policii. Po honičce skončil na louce

Chomutovsko
Zatčení - pouta - ilustrační foto
Dva roky vězení dostal za kšefty s pervitinem dealer z Tachovska. V minulosti osmkrát soudně trestanému recidivistovi se to ale zdálo moc. Trest označil za příliš přísný a „bezduchý“ a podal si proti němu dovolání k Nejvyššímu soudu (NS). Naprosto dostačující by podle něj bylo domácí vězení. Tvrdě ale narazil.

Domácí vězení rozhodně nestačí. Dealer drog narazil u Nejvyššího soudu

Krimi
Obžalovaný M. M. u krajského soudu v Olomouci kvůli ubodání otce v Tovačově
Na osm let do vězení poslal v úterý 14. května Krajský soud v Olomouci třicetiletého cizince, který loni v březnu ubodal v Tovačově na Přerovsku otce a kuchyňským nožem zranil také svou matku. Muž původem z Ukrajiny byl pravomocně odsouzen za zvlášť závažný trestný čin opilství. V době, kdy na rodiče zaútočil, byl pod vlivem alkoholu a pervitinu a podle soudních znalců ve stavu nepříčetnosti.
6 fotografií

Opilý a na pervitinu zabil tátu. Za běsnění v Tovačově dostal 8 let

Krimi
Policisté na Chomutovsku odhalili organizovanou skupinu, která vyráběla a prodávala pervitin.
/FOTO/ Šestici, která na Chomutovsku dlouhodobě prodávala pervitin, odhalili kriminalisté. Drogy nejen obstarávali a vyráběli, někdy ale také „vylepšovali". To když byla část produkce nekvalitní, „zlepšovali" ji chemikáliemi. Při domovních prohlídkách zajistili policisté látky, z kterých se droga vyrábí i zařízení na výrobu. Členům organizované skupiny hrozí až deset let za mřížemi.
4 fotografie

Zásah drogové scéně na Chomutovsku. Organizovaná skupina distribuovala pervitin

Krimi
Přerovští kriminalisté rozprášili organizovanou skupinu výrobců a distributorů pervitinu a marihuany. Tyto věci zajistili policisté při domovní prohlídce.
Kriminalisté rozprášili organizovanou skupinu výrobců a distributorů drog, která dodávala pervitin a marihuanu uživatelům na Přerovsku. Čtyřem mužům a třem ženám ve věku od 25 do 37 let hrozí několikaleté vězení. Byli obviněni ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Čtyři pachatelé skončili ve vazbě, tři jsou stíháni na svobodě.
8 fotografií

Gang na Přerovsku prodával ve velkém pervitin. Vydělal tři čtvrtě milionu

Krimi
U Krajského soudu v Hradci Králové pokračuje hlavní líčení v kauze brutální vraždy v Pohodlí u Litomyšle.
Soudní lékař má u krajského soudu v hlavním líčení kauzy Pohodlí velmi složitou roli. Má posoudit příčinu smrti utýraného mladíka, ale k dispozici není tělo, ani žádné ostatky. Přesto soudní lékař Jan Rejthárek u pardubického pobočky Krajského soudu Hradec Králové přibližuje, jakými útrapami si mladík zřejmě prošel, než zemřel, a jak se podepsaly na jeho zdravotním stavu.
45 fotografií

Kauza Pohodlí: Soudní lékař odhaduje příčinu smrti utýraného mladíka

Krimi
Zatýkání. Ilustrační foto.
Ze žárlivosti zbil bývalou přítelkyni, několikrát ji dokonce udeřil pěstí i do obličeje. Bývalí partneři v Chomutově začali společné posezení popíjením vodky v parku, přidali k tomu i pervitin. Pak se ale začali hádat a spor vygradoval agresí muže. Třicetiletého Chomutovana zadrželi policisté, později vyšlo najevo, že ženu zásoboval drogami pravidelně. U soudu mu teď hrozí dva až deset let vězení.

Pěsti do obličeje, drogy. Chomutovan zbil expřítelkyni, dříve jí dával pervitin

Krimi