ŠTÍTEK: nadace

Barevné ráno.
Jizerka, Bílý Štolpich, Jedlová či Josefův důl představují krátký výčet oblíbených míst, které se nacházejí v Jizerských horách. Ty skrývají další kouzla přírody, které budou už počtrnácté odhalovat svým objektivem amatérští fotografové. Nadace Ivana Dejmala pro ochranu přírody hledá nejkrásnější snímky Jizerských hor, ze kterých sestaví benefiční kalendář.
19 fotografií

Milujete fotografování a Jizerky? Zkuste své štěstí v tradiční fotosoutěži

Volný čas
Český premiér Petr Fiala
Poslanci se ve čtvrtek sejdou z podnětu opozičního hnutí ANO na mimořádné schůzi, jež se má zabývat korupční kauzou Dozimetr a Podnikatelskou družstevní záložnou. Ve druhém případě jde o to, za jakých okolností a proč vložil v roce 2015 tehdejší předseda ODS Petr Fiala milion korun do tohoto peněžního ústavu, přičemž v majetkovém přiznání nepřiznal svůj družstevní podíl. O této záležitosti detailně hovořil v pravidelné premiérské debatě Deníku 15. února. Podívejte se na videu, jak vše vysvětlil.      
16 fotografií

Sněmovna bude opět probírat záložnu a Fialův milion. Podívejte, co premiér řekl

Česko
V úterý 27. února nastoupí Rytíři Kladno proti Litvínovu ve speciálních dresech. Benefiční akcí podpoří nadaci Úsměv nejen pro Kryštofa. Na snímku zleva Eduards Tralmaks, Martin Procházka, Jakub Klepiš, Jiří Ticháček a Deven Sideroff.
Hokejisté Kladna jsou v extraligové tabulce až na posledním místě a v pátek budou bojovat o udržení naděje na vyhnutí se baráži. Přesto Rytíř na jejich dresech nasadil úsměv. V této nezvyklé podobě a na růžovém podkladu se totiž objeví na speciálních dresech pro benefiční zápas proti Litvínovu. Klub Jaromíra Jágra v něm v úterý podpoří nadační fond Úsměv nejen pro Kryštofa, část vybraných prostředků bude pocházet právě z aukce hraných trikotů.

Kladno odhalilo dresy na benefiční zápas. Nechybí růžová a usměvavý rytíř

Hokej
Fanoušci hokejového Kladna na zápase proti Karlovým Varům.
Hokejové Kladno je už proslulé svými charitativními projekty, v rámci nichž v uplynulých letech rozdalo peníze nejrůznějším dobročinným organizacím. Nejinak tomu bude letos. Rytíři věnují dobré věci zápas proti Litvínovu, který se odehraje 27. února od 18 hodin, a tentokrát podpoří nadaci Úsměv nejen pro Kryštofa. Modrobílé Kladno se proto zahalí do růžové, nastoupí ve speciálních dresech a fanouškům připraví i bohatý doprovodný program.

Hokejové Kladno chystá další charitu: Rytíř se rozesměje a zahalí do růžové

Hokej
Návštěva Istanbulu v lednu tohoto roku.
BK Klatovy je od února loňského roku zapojený do mezinárodního projektu „BasketForAll“ z Programu Erasmus+, což je grantový program Evropské unie v oblasti vzdělávání, mládeže a sportu, a podporuje vzdělávání, odbornou přípravu, stáže, profesní rozvoj, neformální vzdělávací aktivity v zahraničí a spolupráci mezi institucemi. Projekt se zabýval nejen určením překážek, které brání mladým lidem sportovat, ale i hledáním řešení, jak je odstranit. Celý projekt probíhal formou pořádaných turnajů, konferencí a tréninků. Koordinátorem celého projektu je nadace BIDEV, turecká nevládní organizace, která se snaží pracovat nejen na rozvoji místního basketbalu přes vzdělávání trenérů a hráčů, ale i na sociálních projektech s basketbalem spojených.
25 fotografií

Basketbalový klub Klatovy se zapojil do mezinárodního projektu Erasmus +

Basketbal
Z benefiční aukce uměleckých děl Nadace EURONISA.
V sobotu 21. října se v reprezentativních prostorách bazénové haly Oblastní galerie v Liberci konal již 27. ročník benefiční aukce umění Nadace EURONISA. Kromě dražby v sále se jí již podruhé mohli zúčastnit také dražící na internetu. Po úvodním slovu ředitelky nadace Noemi Martinové, která vysvětlila průběh dražby a také na jaký účel budou peníze použity, byla zahájena samotná aukce.

Výtěžek benefiční aukce Nadace EURONISA opět přesáhl jeden milion korun

Čtenář reportér
Zleva: Jana Vacková - náměstkyně pro ošetřovatelskou péči NZ, Štěpánka Pokorníková - ředitelka Nadace Křižovatka, Hana Lorencová – staniční sestra Novorozenecké JIP, Martina Rosinková - předsedkyně správní rady nadace, Martin Pavlík – ředitel NZ Mart
Neustálá kontrola čerstvě narozeného dítěte, obavy a nejistota. Každá matka v podobných chvílích přivítá radu zkušeného nemocničního personálu stejně jako pomoc v podobě monitoru dechu. A právě pět takových přístrojů v celkové hodnotě dvanáct tisíc pět set korun předala na Dětské oddělení znojemské nemocnice Nadace Křižovatka. Čtyři přístroje financovaly Sklářské stroje a příspěvek anonymního dárce umožnil koupit pátý monitor.
4 fotografie

Dýchání novorozenců sleduje ve Znojmě pět nových monitorů. Díky nadaci

Znojemsko
Ilustrační foto.
Policie stíhá muže za zpronevěření dotace na integraci Ukrajinců, kterou obdržela pražská nadace Help Ukraine. Píše o tom na svém webu Česká televize. Nadace dostala od státu na provoz komunitního centra 20 milionů korun. Zakladatele organizace Vladimíra Gergela podle informací pořadu Reportéři ČT policie podezírá z toho, že si ze zpronevěřených peněz koupil byt v Braníku.
70 fotografií

Muž zpronevěřil dotace na integraci Ukrajinců. Z peněz si koupil byt v Praze

Praha