ŠTÍTEK: Nebraska

Audrey Bushway a Steven Boyles, návštěvníci z Arizony, si stoupli do fronty v restauraci Franklin Barbecue v texaském Austinu už v 8 hodin ráno, aby se v poledne najedli. Hovězí hrudí je každý den brzy vyprodáno. „Bylo to vynikající,“ říká Steven Boyles.
Nezdravé. Výživné. Nechutné. Delikátní. Neudržitelné. Tradičně americké. Názory na hovězí maso se různí. Autory posledního z vrcholící letošní série článků v listopadovém čísle našeho časopisu o jídle jsou Robert Kunzig a fotograf Brian Finke. Zde je malá ochutnávka.

Dilema masožrouta: Škodí naší planetě obliba hovězího?

Články
Přízračné šelmy
Pumy se umějí mistrně skrývat a jen málokdy vystoupí ze stínu. Podle Douglase Chadwicka však po 40 letech nenápadně znovu získávají ztracená území, odkud je vytlačila civilizace. Prosincovou reportáž doprovází nádherné snímky Stevea Wintera a dvou dalších fotografů.
8 fotografií

Přízračné šelmy

Články