ŠTÍTEK: Núbie

V pořadí již jedenáctý ročník Pražské muzejní noci se uskutečnil v sobotu 14. června 2014. Letos se do ní zapojí 39 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v 69 objektech.
Praha - Úderem sedmé hodiny večerní se v sobotu otevřely dveře 69 muzeí, galerií, knihoven, kulturních institutů i památkových objektů a fakult, které v rámci Pražské muzejní noci zpřístupnilo 38 institucí.

V 69 objektech začala Pražská muzejní noc

Volný čas
Ilustrační foto.
Slovácko – Noční prohlídka výstavy o Egyptu a Núbii, výtvarná dílna pro děti nebo tradiční hlucká svatba. To všechno nabídne sedmý ročník Festivalu muzejních nocí, který otevře brány Slováckého muzea a galerie v Uherském Hradišti a také Muzea Jana Amose Komenského v Uherském Brodě.

Muzea zvou na noční prohlídky

Volný čas
Výstava předmětů ze starověkého Egypta a Nubie ve Slováckém muzeu.
Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ – Na více než tři sta sbírkových předmětů spojených s Egyptem a Núbií se mohou přijít zájemci podívat do Slováckého muzea v Uherském Hradišti.

Výstava o Egypťanech a smrti

Volný čas
Archeologové zkoumají starověké město u dnešního Wad Ben Naga.
Súdán, Uherské Hradiště – Z archeologické expedice do Súdánu se vrátil archeolog Slováckého muzea Miroslav Vaškových. Byla to již jeho druhá cesta do této africké země (první expedice se konala v roce 2009) za výzkumem starověkého města u současné vesnice Wad Ben Naga, která se nachází přibližně 130 kilometrů severně od hlavního města Chartúmu.

Hradišťský archeolog Vaškových se vrátil ze Súdánu

Volný čas
Ilustrační foto
Havlíčkův Brod - Fotografie pořízené po nálezu Tutanchamonovy hrobky, kopie Sennendžemovy hrobky nebo originální sarkofág. To je jen pár lahůdek z výstavy, kterou havlíčkobrodské Muzeum Vysočiny otevře už 1. července.

Muzeum chystá výlet do starověkého Egypta

Volný čas
Ilustrační foto
Málokdy se stane, aby malá země dosáhla takových úspěchů při zkoumání dějin státu mnohonásobně většího. Čeští egyptologové však patří již desítky let mezi světovou špičku a jejich práce a mezinárodní uznání hovoří za vše.

Česká egyptologie slaví padesát let

Svět plus
Muzeum učí o egyptu neobvykle
KROMĚŘÍŽ - S balzamováním, hieroglyfy, lékařstvím i hygienou starých Egypťanů se mohou v těchto dnech seznámit mladí návštěvníci Muzea Kroměřížska. Historikové si pro ně totiž připravili nový interaktivní program o životě starověké říše. Součástí programu je i prohlídka expozice o Núbii. Projekt se koná do 25. května.

Muzeum Kroměřížska zavírá děti do sarkofágu

Kroměřížsko
Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽ: Kam za kulturou v Kroměříži a blízkém okolí? Připravili jsmepro vás výtah toho nejzajímavějšího z výstav, kin a dalších akcí.

Kultura v regionu

Volný čas