ŠTÍTEK: Nuuk

Sauna a osvěžovna NUUK.
/POZVÁNKY/ Sauna NUUK v Hradci Králové zve všechny zájemce o kouzlo přírodních vůní na nedělní voňavou dílnu s povídáním o možnostech využití aromaterapie pro tělo i pro duši s odbornicemi na vůně z královéhradecké Mydlárny u dvou koček.

V hradecké sauně NUUK zavoní pomeranč a hřebíček

Hradecko
Sauna a osvěžovna NUUK.
Hradec Králové - Spisovatelka Dora Kaprálová v sobotu zavítá do sauny a kulturní osvěžovny Nuuk. Číst bude ze své novely Zimní kniha o lásce, nahlédnout dá i do své nové povídky Ostrovní.

Sauna se promění v literární salón

Hradecko
Sauna a osvěžovna NUUK.
Hradec Králové /POZVÁNKY/ - Zahrát si stolní tenis v loděnici, která je navíc součástí sauny? Díky netradiční kulturní sauně a osvěžovně NUUK na břehu Labe je to možné.

Za ping pongem do loděnice

Hradecko
Ilustrační fotografie.
Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradecko
Grónsko září barvami nejenom v létě. Na snímku přístav Maniitsoq.
Grónsko - V Grónsku, které je součástí Dánského království, v neděli vstoupil v platnost zákon poskytující ostrovu širší autonomii. Obyvatelé ho schválili v referendu loňského roku, kdy se pro něj vyslovilo více než 75 procent hlasujících.

Grónsko získalo větší autonomii na Dánsku

Svět
Grónsko se výrazně mění. Stále delší léto umožňuje rozvoj zemědělství a mluví se již o vysazování lesů pro komerční účely.
Nuuk / AKTUALIZOVÁNO/ - Globální oteplování, které jinde ve světě způsobuje vrásky, živí v Grónsku naději. Obyvatelé největšího ostrova, který je autonomní součástí Dánského království, v něm totiž vidí způsob, jak se dostat k ropě a tak pohádkově zbohatnout a získat větší nezávislost na Dánsku.

Grónsko vidí svou šanci v ropě

Svět
Dánský premiér Anders Fogh Rasmussen je ochoten ponechat Grónsku větší autonomii.
Nuuk – Největší ostrov světa míří k nezávislosti. I když má jeho metropole jen 15 tisíc obyvatel a 85 procent území pokrývá led, získává Grónsko stále více autonomie. A díky globálnímu oteplování i stále více rozmražené půdy.

Grónsko směřuje k nezávislosti

Svět
Julie Vojtková (na fotografii v šesti letech) maluje a kreslí od rána do večera. Podle maminky Jitky už jí ani nestačí papíry.
BŘECLAV - Šestiletá Julie Vojtková z Břeclavi není obyčejné dítě. Už od malinka kreslí tak nápaditě, že nikdo ani nepozná, že ještě ani nechodí do školy. Její obrázky jsou plné fantazie, barev a malinkých detailů, které divákovi přímo vyrazí dech. Na konci loňského roku Julinka dokonce vyhrála první místo v soutěži nadaných dětí s názvem Zlatý oříšek. Teď se jí naskytla možnost vystavit své práce až v ledovém Grónsku.

Julie: Budu vystavovat v Grónsku

Volný čas