ŠTÍTEK: oáza

World's Ultimate Strongman Champoinship U105 kg v Přerově.
Kladno – Tahání třicetitunového kamionu, přenášení sudů a pytlů s pískem, zvedání automobilu – to jsou jen některé disciplíny, které budou k vidění v neděli 16. září na parkovišti před kladenskou Oázou v rámci prvního mistrovství České republiky strongmanů do 105 kg. Vstupné je přitom dobrovolné.

Siláci do akce! Kladno hostí šampionát strongmanů

Ostatní sporty
Síň slávy Kladenského hokeje byla slavnostně otevřena v NC Oáza Kladno
Kladno - "Tři, dva, jedna," odpočítával majitel hokejových Rytířů Jaromír Jágr a pak společně s Natálií Paterovou a Liborem Procházkou přestřihli pásku, čímž slavnostně otevřeli v nákupním centru Oáza v Kladně Síň slávy kladenského hokeje. Stalo se tak třináct minut po středeční deváté hodině večerní.
122 fotografií

Hokejové Kladno se pyšní Síní slávy

Hokej
Ilustrační foto.
Brno /ANKETA/ - Kdo dřív rezervuje, ten dřív bydlí. Takovým heslem se řídí hotely i kempy pro dobu konání motocyklové Velké ceny České republiky. Do největší motoristické události brněnského okruhu zbývá deset dnů. Pro ubytování zbývá už jen pár míst.

Grand Prix: hotely a kempy hlásí obsazeno

Brněnsko
Ilustrační foto
Žďár nad Sázavou - I letos se Žďár zapojil do Celonárodního čtení bible. Tentokrát se z „knihy knih" bude číst v kavárně v areálu žďárského zámku, zájemci se tam sejdou v sobotu 8. dubna ve 14 hodin.

V kavárně budou číst z bible

Žďársko
Dny města Kladna se o víkendu konají tradičně na Sletišti.
Kladno - První víkend v září je tady a s ním i každoroční akce na Sletišti a jeho blízkém okolí – Dny města Kladna. Pro návštěvníky bude dnes a zítra opět připraveno mnoho atrakcí. Na hlavním pódiu začíná sobotní hudební program ve 14 hodin.

Po roce se na Sletišti konají Dny města Kladna

Kladensko
Jenišovský rekreační areál Oáza.
Jenišov - Zatímco mrtvý sumec před několika týdny dosvědčil, že přítomnost arzenu je v rekreační jenišovské Oáze minimální, vzorky bahna dokazují podle Richarda Houšky, předsedy klubu Oáza, pravý opak.

Bahno jako důkaz: V Oáze je arzen

Karlovarsko
Ideální podmínky panují nyní i ve skiareálu Oáza v Loučné nad Desnou.
Jeseníky – Ideální podmínky panují nyní v Jeseníkách. Na své si v nejvyšších moravskoslezských horách přijdou příznivci sjezdového lyžování i běžkaři. Vzhledem k tomu, že dětem na Šumpersku, Jesenicku a Olomoucku začínají jarní prázdniny, očekávají provozovatelé lyžařských areálů o nadcházejícím víkendu velkou návštěvnost.

Počasí je ideální, v provozu jsou všechna horská střediska

Šumpersko
Senioři z Justynky závodili na rotopedech.
Hronov - Ani vysoký věk není překážkou pro seniory, aby se zapojili do sportování a udržovali se v kondici, kterou by jim mohl leckdo mladší závidět. Že rozhodně nepatří do „starého železa", ukázali v osmém ročníku soutěže Rotopedtours a Pěškotours, kterou pořádá v domovech pro seniory náchodského okresu sdružení Národní síť podpory zdraví.

Senioři znají výsledky svého měsíčního snažení

Náchodsko
Dřívější sláva motelu Oasa je dnes už dávno zašlá. Rozlehlý areál momentálně chátrá.
Opava-Komárov /FOTOGALERIE/ – Jedná se o objekt, který běžnému pozorovateli snadno unikne. Redakci na něj telefonátem upozornil náš čtenář. Neutěšený stav bývalého motorestu Oasa ho nenechával chladným a dotazoval se, co s areálem do budoucna bude.
11 fotografií

Oasa klidu a rozkladu

Opavsko
Jiří Zonyga
Hodonín - Pohled do tmy. To je název benefičního koncertu, který návštěvníků poodhalí život nevidomých lidí. Výtěžek pomůže středisku speciálních služeb Oáza Hodonín. „Jde o dobročinnou akci k dvacátému výročí organizace. Program začne v pátek v pět hodin odpoledne a od sedmi pak na něj naváže hlavní vystoupení," uvedla jedna z pořadatelek Tereza Nguyenová.

Pro hodonínskou Oázu zazpívá i Jiří Zonyga. Na benefici

Volný čas
Trojice kamarádek a studentek z Hodonína se rozhodla pomáhat.
Hodonín - Už podruhé se trojice dívek z Hodonína rozhodla pomoci těm, kteří pomoc potřebují. Díky projektu O2 Think big, který je finančně podpořil v jejich plánech, vloni pomohli hodonínskému stacionáři Vlaštovka téměř třiceti tisíci korun. Letos pomohou Občanskému sdružení Oáza v Hodoníně.

Trojice studentek pomůže nevidomým z Oázy

Hodonínsko
Tomáš Klus nedá dopustit na elektrokolo.
Praha /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - To vám bylo asi takhle: Mířím na rozhovor s parťákem zpěváka Tomáše Kluse Jiřím Kučerovským. Sraz máme v deset (dopoledne) před jednou kavárnou na Národní třídě. Vítám se s Jiřím, když v tu uskočím. U mé nohy zabrzdí mladík na elektrokole. Klobouk, černé brýle, vláčné triko, doslova roztrhané džíny. Začne se vítat s Jiřím, pak se obrátí na mne, sundá brýle, podá mi ruku a říká: Tomáš Klus, těší mě. Tak jsem narazil na Českého slavíka. Vlastně on narazil do mne.
6 fotografií

Tomáš Klus: Jsem nejšťastnější člověk na světě. Protože najednou mám smysl

Hudba
Areál Oáza v Loučné nad Desnou nabízel v sobotu dobré podmínky.
Loučná nad Desnou – Velké moderní lyžařské areály se sedačkovými lanovkami mají v Jeseníkách zpravidla o lyžaře postaráno. Stranou zájmu ale nutně nemusí zůstat ani malá střediska, ze kterých často dýchá nostalgie starých časů. Vyhledávaná je například sjezdovka u penzionu Oáza v Loučné nad Desnou. Trať měří jen kolem 500 metrů, lyžaře na kopec dopravuje klasická poma, u vleku je dřevěný bufet.
18 fotografií

Lyžaře lákají moderní areály, ale přežívají i ty malé? Deník zjišťoval

Šumpersko
Takovou scenérii nabídne v sobotu lyžařský areál Kouty.
Jeseníky - Velké slevy a také bohatý zábavný program chystá řada lyžařských středisek v nadcházejícím víkendu. Sezonu v něm zahajuje většina areálů, z těch velkých zůstanou prázdné jen svahy na Červenohorském sedle a na Ovčárně, kde ještě není dostatek přírodního sněhu, a také na Přemyslově - tam spustí lanovku až 25. prosince.

Lyžařská sezona se rozjíždí naplno, vlekaři nabízejí slevy i zábavu

Šumpersko
Ilustrační foto
Jeseníky - Teploty se přes den i v nejvyšších místech drží nad nulou, sněhu je i tak na horách stále dost. Mnozí provozovatelé lyžařských středisek doufají, že se lyžovat bude ještě do Velikonoc. Pozor, v Jeseníkách stále platí druhý lavinový stupeň.

Jaro vtrhlo na hory, ale většina areálů je v provozu

Bruntálsko
Ilustrační foto
Jeseníky – Jarní teploty a obleva již pomalu připravují lyžařské areály na konec sezóny. Teploty se přes den i v nejvyšších místech drží nad nulou, sněhu je ale na horách stále dost.  Mnozí provozovatelé lyžařských středisek doufají, že se lyžovat bude do Velikonoc. V Jeseníkách stále platí druhý lavinový stupeň.

Jaro vtrhlo na hory, ale většina areálů je stále v provozu

Moravskoslezský kraj
Ilustrační foto
Jeseníky – Jarní teploty a obleva již pomalu připravují lyžařské areály na konec sezóny. Teploty se přes den i v nejvyšších místech drží nad nulou, sněhu je ale na horách stále dost.  Mnozí provozovatelé lyžařských středisek doufají, že se lyžovat bude do Velikonoc. V Jeseníkách stále platí druhý lavinový stupeň.

Jaro vtrhlo na hory, ale většina areálů je stále v provozu

Šumpersko