ŠTÍTEK: Odense

Pardubičtí fotbalisté polykají tréninkové dávky ve Španělsku.
FOTO/Tak ti se mají, závidím… U nás není ani zima, ale spíše sychravý podzim. Podobnými slovy lze doprovodit první snímky pardubických fotbalistů ze španělského soustředění. Trenky, trička, k tomu úsměvy. Po tříhodinovém letu do Malagy, rozbili stany v přístavním městečku Puerto Banús. Pro zajímavost: jmenuje se tak rovněž jedna z pláží. No spíše se ubytovali v hotelu. Pokojské ustlali postele pro šestadvacet hráčů a další pro členy realizačního týmu a vedení FK Pardubice.
49 fotografií

Pardubičtí fotbalisté na návštěvě u Noční dámy. Pod palmami dostanou do těla

FORTUNA:LIGA
Vánoční hokejová exhibice legenda Kladna. Tomáš Placatka
V rodném Kladně sice hokejový útočník Tomáš Placatka vyrůstal a za mateřský klub odehrál necelou stovku ligových zápasů. Mnohem větší stopu zanechal v Dánsku, kde hrál především za Odense. Po konci kariéry se tam také usadil. Do Kladna se vrátil speciálně kvůli hokejové exhibici. Brusle pověsil na hřebík už před více než 17 lety. „Stihl jsem pět tréninků, abych mohl bruslit a publikum mě nevypískalo,“ usmíval se spokojený Placatka.

Placatka s návratem neváhal ani vteřinu. Je to respekt ke klubu i kamarádům

Hokej
Mostecká házenkářka Michaela Holanová (v černém) v zápase Ligy mistrů proti německému Bietigheimu.
Otřepaný vtip říká, že ženská vydrží více jak kůň. V případě mosteckých házenkářek se s tím dá souhlasit. Černí andělé v neděli vstoupili na chomutovském zimáku do Ligy mistrů v zápase s německým Bietigheimem (23:46), aby ve středu šli na „šichtu“ znovu v rámci domácí MOL ligy a pomalu pak začali balit na další vystoupení v evropské soutěži, kdy je v neděli čeká dánské Odense.

Andělé na kolotoči: Z Ligy mistrů do ligy a pak šupem do Dánska

Házená
Fotbalisté Slavie se radují po zápasu s korejským Suwonem.
Marbella (Španělsko), Praha - Fotbalisté pražské Slavie na závěr soustředění ve Španělsku remizovali 2:2 s korejským Suwonem. Druhý tým ligové tabulky v utkání dvakrát dotahoval a remízu mu brankami zajistili dva Bosňané, záložník Jasmin Ščuk a útočník Muris Mešanovič. Mistrovská Plzeň ve Španělsku zvítězila nad třináctým celkem dánské ligy Odense 2:0.

Slavia remizovala v přípravě se Suwonem, Plzeň porazila Odense

Fotbal
Pitva lvice v dánském Odense.
Kodaň – Zoologická zahrada v dánském městě Odense dnes uspořádala veřejnou pitvu rok staré lvice. Stovky návštěvníků přihlížely, jak dvojice biologů šelmu postupně rozřezávala a odhalovala její vnitřní orgány. Mezi diváky bylo podle agentury DPA i mnoho dětí s rodiči. Ošetřovatelé dánské zoo jsou přesvědčeni, že tímto způsobem přispívají ke vzdělávání. Akce ale vyvolala protesty ochránců zvířat i diskutérů na sociálních sítích.

Veřejné pitvě lvice přihlížely stovky lidí včetně dětí. Ochránci protestují

Svět
Michal Kordula. Ilustrační foto.
Kemer, Uherské Hradiště – Zhruba týden herního soustředění v turecké Antalyi mají fotbalisté Slovácka za sebou. Užívají si přírodní trávy, luxusního ubytování v navlas stejném hotelu jako v uplynulém roce. Celá výprava je ubytovaná v hotelu Amara, přímo v městečku Kemer. Je to menší letovisko, za kterým se vypínají obrovské vápencové hory.

Michal Kordula: Já a moře? Jen palcem u nohy

Fotbal
1. FC Slovácko. Ilustrační foto.
Turecko, Uherské Hradiště – Střelcům Slovácka zvlhl prach, ani ve druhém přípravném duelu na herním soustředění v Turecku neskórovali. Modrobílí stejně jako v předchozím utkání proti Odense neproměnili šance a i maďarskému Debrecínu podlehli 0:1.

Druhá prohra. Slovácko v Turecku opět nedalo gól

Fotbal
Fotbalisté Slovácka si na soustředění užívají luxus v hotelu i přírodní trávu v tréninkovém centru.
Uherské Hradiště /FOTOGALERIE/ – Termoprádlo, teplou bundu, rukavice a na hlavu kulicha. Na tento zimní předtréninkový rituál mohou fotbalisté 1. FC Slovácko aspoň na nějaký čas zapomenout. Na herním soustředění v Turecku si od soboty užívají teplot blížících se ke dvaceti stupňům Celsia. V Antalyi už mají za sebou i úvodní přípravný duel, v němž sestava „mladíků" těsně podlehla dánskému Odense BK.
7 fotografií

Slovácko si v Turecku užívá luxusu, úvodní duel bez opor těsně prohrálo

Fotbal
Mladí badmintonisté Vesce kvalitně reprezentovali.
Liberec - Pětice veseckých badmintonistů ve složení Kryštof Bumbálek, Jaroslav Máchal, Jiří Vajsejtl, Iva Foukalová a Ilona Mikezová odehrála v Mostě velice dobrý turnaj GP C U17 pro mladší dorost. Zasloužené postupy na kurtech Super Stars vybojoval Vajsejtl.

Mladí badmintonisté Vesce kvalitně reprezentovali

Ostatní sporty