ŠTÍTEK: okres Mladá Boleslav

Tenista Jiří Lehečka postoupil do druhého kola australského grandslamu.
Všechno se vyvíjelo naprosto geniálně. Česká jednička Jiří Lehečka si na začátek antukové části sezony přivezl slibnou formu a na prestižním turnaji v Madridu kráčel za svým druhým titulem mezi absolutní elitou. Jenže život se v tu chvíli rozhodl napsat 22letému rodákovi z Mladoboleslavska úplně jiný příběh. Namísto velkých plánů se tahoun daviscupového týmu musel rychle stáhnout z okruhu a začít bojovat se zákeřnou únavovou zlomeninou. Nejen o tomto složitém období kariéry se nyní rozpovídal v rozhovoru pro Deník.
15 fotografií

Od skalpu Nadala až po nemocnice. Uvědomil jsem si priority, přiznává Lehečka

Tenis
Zásahy HZS Praha při bouřce 10. července
/FOTO/ Silné bouřky, před kterými varoval Český hydrometeorologický ústav, dorazily ve středu odpoledne do Prahy a středních Čech v plné síle. Kolem 17. středeční hodiny ohlásili pražští hasiči zásahy. Jejich středočeští kolegové měli rovněž plné ruce práce. Jen za dobu od 15. do 18. hodiny vyjeli k šesti desítkám událostí, za další dvě hodiny si připsali další bezmála stovku zásahů.  
4 fotografie

Bouřky udeřily v Praze i okolí. Popadané stromy, zastavené vlaky i vzdušný vír

Praha
Bouřka, ilustrační.
Přes střední Čechy procházely v pátek večer bouřky. Doprovázel je silný vítr s nárazy rychlými až kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití. Na tratích na Mělnicku či Boleslavsku byly popadané stromy a byl přerušen provoz vlaků. Seznam zavřených tratí najdete na konci článku. Středočeští hasiči podle posledních informací zasahovali mezi 17. a 20. hodinou v 63 případech u popadaných stromů a pětkrát museli čerpat vodu.
7 fotografií

Bouřky vstoupily do středních Čech. Na železniční tratě padaly stromy

Berounsko
Letní tábor. Ilustrační snímek
Letní prázdniny se nezadržitelně blíží a mnozí rodiče na poslední chvíli přemýšlí, kdo bude hlídat jejich ratolesti. Mimo babiček, dědečků či pobytových táborů, mohou využít i příměstské tábory, které se v posledních letech těší velké oblibě. Místa se však rychle plní, většinou jsou už přijímání pouze náhradníci, zájemci by si tak měli s přihláškou pospíšit. Redakce přináší výběr zajímavých tipů napříč okresem.
19 fotografií

Poslední možnost pro rodiče: Místa na příměstských táborech mizí

Boleslavsko
Tour de France 2022
Slavná Tour de France na Mladoboleslavsku by nemusela být pouhým snem. Přemysl Novák z agentury Petr Čech Sport již dva roky jedná s organizátory závodu. Místní památky a krajina by mohly přilákat miliony diváků a přinést významnou propagaci regionu. Co na to říká primátor Jiří Bouška? A jaký názor máte vy? Hlasovat můžete v anketě na konci článku.
16 fotografií

Primátor je pro start Tour na Boleslavsku, Škoda Auto je připravena se přimluvit

Boleslavsko
Zlatá srnčí trofej, 25. května 2024
Zlatá srnčí trofej jako vrcholná myslivecká a přírodovědná soutěž má dlouholetou tradici. V roce 2024 se v České republice koná již 54. ročník této soutěže. Soutěž vyhlašuje Českomoravská myslivecká jednota pro všechny děti, které mají zájem o myslivost, přírodu a její ochranu. V Benátkách nad Jizerou tato soutěž měla dlouholetou tradici, kdy se zde pravidelně pořádala místní kola včetně těch okresních. V letošním roce se tato soutěž po delší odmlce opět vrátila do tohoto města.
9 fotografií

Zlatá srnčí trofej se po letech vrátila do Benátek nad Jizerou

Čtenář reportér
Muzejní noc v Mladé Boleslavi, 20. května 2022
/PROGRAM/ Pátek 24. května bude v Mladé Boleslavi patřit Muzejní noci. Všechna muzea a galerie ve městě budou mít otevřeno i po setmění. Kromě prodloužené otevírací doby a volného vstupu do expozic návštěvníky čekají koncerty, letecké ukázky či tvořivé dílny. Všechna místa dění budou propojena mimořádnou autobusovou linkou. Program chystá i Muzeum Benátecka.
4 fotografie

Muzejní noc v Mladé Boleslavi: prohlídky, koncerty i letecké ukázky

Volný čas
Srnčata jsou v době senoseče ohrožená.
Spolek Pomáháme Srnčatům má na Mladoboleslavsku jasný cíl: pomoci v přírodě čerstvě narozeným mláďatům přečkat jarní sekání polí, které jinak často končí jejich usmrcením nebo zmrzačením. Podpořit snahu členů spolku může teď každý díky sbírce Záchrana srnčat na Mladoboleslavsku na portále Donio. Ta má za cíl vybrat potřebné finance na dron, který značně zjednoduší hledání mláďat před v trávě.

Spolek Pomáháme Srnčatům potřebuje pro záchranu mláďat dron. Vyhlásil sbírku

Boleslavsko
Požár u Žehrova 10. května 2024
/FOTO, VIDEO/ Les u Žehrova na Mladoboleslavsku ve čtvrtek večer zasáhl požár, kvůli obtížnému terénu byl nasazen i vrtulník. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu ze čtyř kvůli většímu počtu zasahujících jednotek. Hašení požáru postupuje kvůli těžkému terénu pomalu. V pátek brzy odpoledne vyšetřovatel určil, že příčinou požáru bylo "neúmyslné zavinění", to znamená, že požár způsobil člověk.
26 fotografií

Hasiči dál bojují s požárem u Žehrova: Způsobil ho člověk, ukazuje vyšetřování

Boleslavsko
I. A třída Středočeského kraje, skupina B, 25. kolo: SK Rapid Psáry (na snímku fotbalisté v modrých dresech) - Sokol Luštěnice 4:0.
/FOTOGALERIE/ Roli papírového favorita potvrdili do posledního puntíku. Fotbalisté SK Rapid Psáry přivítali v sobotu na svém hřišti Sokol Luštěnice a soupeře z Mladoboleslavska v rámci 25. kola své skupiny I. A třídy porazili vysoko 4:0. Rapid tak i nadále pokračuje na vítězné vlně a míří za postupem mezi elitu Středočeského kraje. Podívejte se na fotky v rámci seriálu Klatovského deníku s názvem Sporťák za hranicemi regionu.
57 fotografií

OBRAZEM: Rapid pokračuje na vítězné vlně, tentokrát doma deklasoval Luštěnice

Fotbal
Jiří Lehečka (vpravo) si připsal obrovsky cenný skalp. Na turnaji v Madridu porazil legendárního Rafaela Nadala.
Aktuálně nejlepší český tenista Jiří Lehečka si na své konto připsal nesmírně cenný skalp. Na antuce v Madridu porazil v prvním vzájemném souboji Rafaela Nadala a postoupil tak do čtvrtfinále prestižního turnaje. Naopak pro španělskou legendu to bylo úplně poslední vystoupení na domácím podniku. „Myslím si, že život i mé tělo mi už nějaký čas posílají zprávy, že tento den musel přijít,“ pronesla někdejší světová jednička v emotivním rozhovoru.

Lehečka ve stínu legendy. Výhra nad králem antuky? Nadal mával, došlo na slzy

Tenis