ŠTÍTEK: Omán

Vítkovické slévárny, ilustrační foto.
V pozadí existenčně-restrukturalizačního dění v Liberty Ostrava nelze zapomínat na dění v dalších známých ostravských průmyslových podnicích, jejichž situace je však velice odlišná. Zatímco Vítkovice Steel směřují k zelené oceli a rezervovaly si milion tun objemu výroby ročně, Vítkovické slévárny, které jsou od listopadu minulého roku v insolvenci, doplatily odstupné svým bývalým zaměstnancům.
49 fotografií

Vítkovické slévárny doplatily odstupné, Vítkovice Steel chtějí mít zelenou ocel

Ostravsko
Hostem videopodcastu Byznys kafe byla zakladatelka Levandulového údolí Helena Neumannová
Voňavá bylina, kterou podle průzkumů miluje devadesát procent lidí. To je levandule, jejíž prapůvodní léčivou odrůdu v bio kvalitě pěstuje na Berounsku Helena Neumannová. Známá bylinkářka z této rostliny vyrábí řadu věcí, o které je velký zájem nejen v Česku, ale už i v Dubaji nebo Ománu. Jak se k pěstování levandule dostala, co je to naturopatie a jaké další unikátní projekty chystá? To a řadu dalších zajímavosti prozradila zakladatelka Levandulového údolí v dalším díle pořadu Byznys kafe.

Její doménou jsou bylinky. S levandulí podnikatelka dobývá dokonce i Dubaj

Byznys kafe
Zápas I. A třídy: Béčko SK Slaný (v oranžovém) přetlačilo poslední Votice těsně 4:3.
Těžko skládali sestavu a proti rezervě Slaného si museli fotbalisté Votic vypomoci dorostenci, kteří už ten den měli těžký zápas v nohách. Poslední celek tabulky, ale vzdoroval soupeři srdnatě. Domácí nakonec vydřeli výhru 4:3, ale pořádně se natrápili. Ke konci se báli, že přijdou o výhru. Trenér Michal Budil po zápase hlesl, že by jeho svěřenci zasloužili alespoň bod.
49 fotografií

Votice s mladíky prohrály po divočině ve Slaném. Budil: Bod jsme si zasloužili

Kraje
Z fotbalového utkání krajského přeboru Kutná Hora - Tochovice
Odpočinek skončil, je tady tvrdá dřina. Fotbalisté Kutné Hory zahájili zimní přípravu na nadcházející jarní odvety v krajském přeboru. Svěřence trenéra Pavla Šimáčka nečeká nic snadného, v tabulce jsou s pouhými deseti poslední a budou se muset na jaro velice dobře připravit. Fyzicky a mentálně. Co hráče Sparty čeká? Kolik sehrají přípravných zápasů? A k jakým změnám došlo v kádru?
69 fotografií

Kutná Hora přišla o Maška a Němce. Kouč Šimáček hledal posily v Ománu

Fotbal
Evakuovaní Češi nastupují do vládního letadla, kterým přiletěl ministr Jan Lipavský.
Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) jako první západní vládní činitel od sobotního teroristického útoku v úterý v podvečer neplánovaně navštívil Izrael. Jeho cesta má posloužit jako důkaz české solidarity s židovským státem napadeným teroristy z palestinského Hamásu. Vládní speciál pak ze země evakuoval tři desítky Čechů, kteří tam kvůli omezení letů uvízli.
5 fotografií

Ministr Lipavský návštěvou podpořil Izrael. Ze země evakuoval desítky Čechů

Svět
Marie-Sára Štochlová (vzadu) a Barbora Hermannová budou na brněnském turnaji nasazenými jedničkami.
Česká špička i volejbalisté z Ománu, Španělska nebo Norska už za necelý týden míří do Brna. Na Sokolském koupališti se totiž uskuteční beachvolejbalový turnaj Brno Beach Pro, akce světové série úrovně Futures se koná od čtvrtka do neděle. Roli nasazených jedniček budou mezi muži plnit Jan Dumek s Jiřím Sedlákem, mezi ženami mají výsadní pozici Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou.
8 fotografií

Svátek plážového volejbalu. Brněnský písek rozpálí česká elita i zahraniční páry

Ostatní sporty
Cyklista a influencer Majk podpoří svou půlroční výpravou hendikepované děti. Vyrazí z Brna
Influencer Majk na cestách vyrazí na kole na půlroční benefiční výpravu z Brna do Singapuru. Podpoří tím dobročinnou organizaci Dnes pomáhám a její projekt Jedna se počítá. Ten podporuje vážně nemocné a hendikepované děti a její rodiny. Za každý ujetý kilometr věnuje projektu jednu korunu. Peníze poputují především na rehabilitace, které dětem nehradí zdravotní pojišťovna. Majk chce motivovat i ostatní, aby začali sportovat a zároveň pomohli dětem, které radost z pohybu zažít nemohou. Jeho cesta odstartuje 12. března na brněnském náměstí Svobody.
5 fotografií

Influencer Majk podpoří svou půlroční výpravou hendikepované děti. Vyrazí z Brna

Čtenář reportér
Brněnský rodák Michal Kamermeier odstartuje v neděli 12. března půlroční cestu na kole až do Singapuru. Za každý ujetý kilometr přispěje jednu korunu nemocným dětem.
/FOTO, VIDEO/ Za každý ujetý kilometr přispěje jednu korunu nemocným dětem. Brněnský rodák Michal Kamermeier odstartuje v neděli dvanáctého března dobrodružnou půlroční cestu na kole až do Singapuru. „Jsem vášnivý cyklista, který se rád toulá. Už delší dobu jsem plánoval, že zase vyrazím na cesty. Propojením charitativního účelu s touhou procestovat svět se mi proto zdálo jako skvělý nápad,“ vyprávěl Kamermeier.
14 fotografií

Na kole až do Singapuru. Brněnský cyklista podpoří vážně nemocné děti

Brněnsko
Koncert kapely Zrní
Kladno, Omán, Antarktida. Čtenáři nového magazínu Víkend v sobotu procestují celý svět, a to klidně z pohodlí domova. Při svých toulkách se dozví novinky o hudební skupině Zrní, která nedávno vydala album Široko daleko, ochutnají to nejlepší z turisticky atraktivní země a také exkluzivně nahlédnou do života členů expedice za polárním kruhem. Tradiční jazykové okénko se tentokrát zaměří na slova, která vnímáme jako nadávky, ale jejich původní význam nás může překvapit.    

Čtěte v sobotním magazínu Víkend: Fanoušci nám věří, říká Honza Unger ze Zrní

O Deníku
Matějská pouť.
Víte už, jak strávíte víkend? Zůstanete doma, nebo vás láká vyrazit za zábavou? Podívejte se níže, nabízíme vám pár tipů na zajímavé víkendové akce na Rakovnicku i na dalších místech ve středních Čechách a v Praze, kde například začíná Matějská pouť. 

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Víkendová nabídka je pestrá

Volný čas
Matějská pouť.
Víte už, jak strávíte víkend? Zůstanete doma, nebo vás láká vyrazit za zábavou? Podívejte se níže, nabízíme vám pár tipů na zajímavé víkendové akce na Příbramsku i na dalších místech ve středních Čechách a v Praze, kde například začíná Matějská pouť. 

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Víkendová nabídka je pestrá

Volný čas
Matějská pouť.
Víte už, jak strávíte víkend? Zůstanete doma, nebo vás láká vyrazit za zábavou? Podívejte se níže, nabízíme vám pár tipů na zajímavé víkendové akce na Mělnicku i na dalších místech ve středních Čechách a v Praze, kde například začíná Matějská pouť. 

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Víkendová nabídka je pestrá

Volný čas
Matějská pouť.
Víte už, jak strávíte víkend? Zůstanete doma, nebo vás láká vyrazit za zábavou? Podívejte se níže, nabízíme vám pár tipů na zajímavé víkendové akce na Kladensku i na dalších místech ve středních Čechách a v Praze, kde například začíná Matějská pouť. 

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Víkendová nabídka je pestrá

Volný čas
Matějská pouť.
Víte už, jak strávíte víkend? Zůstanete doma, nebo vás láká vyrazit za zábavou? Podívejte se níže, nabízíme vám pár tipů na zajímavé víkendové akce na Berounsku i na dalších místech ve středních Čechách a v Praze, kde například začíná Matějská pouť. 

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Víkendová nabídka je pestrá

Volný čas
Byli jste v Egyptě, v Tunisku i v Dubaji? A chcete něco podobného, ale trochu jiného, více autentického, orientálního, arabského. Ale současně se vším pohodlím, tolerancí vůči nám Evropanům, v lehce luxusním balení pro zhýčkaného cestovatele. A současně ještě pořád zemi, kde je turista uctívaná vzácnost, nikoli věčně obtěžovaný objekt zisku. Pak určitě neváhejte okusit sultanát Omán.
30 fotografií

Omán s vodopády. Snová Arábie, jaká nikde jinde není

Do světa