ŠTÍTEK: Palm Springs

Disneyland. Ilustrační foto
Americká společnost, známá především díky svým kultovním animovaným postavičkám v čele s Mickey Mousem, pracuje na vybudování několika plánovaných obytných komunit. Tým designérů zábavních parků se má postarat o to, aby trvale pohltily nejoddanější fanoušky.

Ráj pro fanoušky. Disney plánuje postavit celé město

Svět
Ilustrační foto.
Začali zprudka, ale po pouhých třech promítáních oznámili pořadatelé letního kina "technické komplikace" a zrušili další filmové večery v parku. Ještě v pátek promítli film Yesterday jako součást večírku s tématikou The Beatles, sobotní letní hit Palm Springs přesunuli do biografu a úterní film stejně jako celý následující týden letního kina zrušili. Letní kino, jehož projekce začínají až po setmění, se totiž stalo trnem v oku jednomu ze sousedů.

Chyba ve vyhlášce o nočním klidu vstoupila do cesty letnímu kinu v Jičíně

Jičínsko
Dirigent newyorské Metropolitní opery James Levine na snímku ze 7. července 2006
Ve věku 77 let zemřel jeden z nejvýznamnějších světových dirigentů James Levine. S odvoláním na jeho lékaře o tom dnes informoval list The New York Times (NYT). Levine proslul zejména svou téměř čtyři desetiletí trvající spoluprací s newyorskou Metropolitní operou (MET), která s ním však v roce 2018 rozvázala spolupráci kvůli obviněním ze sexuálního zneužívání.

Zemřel známý americký dirigent James Levine. Bylo mu 77 let

Hudba
Do zámeckého parku Ctěnice je přístup denně a zdarma.
Počasí je o něco příjemnější, než tomu bylo v předchozích dnech, ale příliš mnoho příležitostí k venkovním aktivitám se ještě nabízet nemůže. Podívejte se na pár tipů na online akce, procházku nebo shlédnutí filmu přes okno automobilu.

Tipy na středu 4. listopadu

Volný čas
Anya Taylor-Joy (Dámský gambit)
Stejně jako na jaře se přesouvá filmová nabídka kvůli druhé vlně pandemie na platformy, kde je možné si filmy „půjčit“ nebo sledovat online. Stejně jako na jaře se přesouvá filmová nabídka kvůli druhé vlně pandemie na platformy, kde je možné si filmy „půjčit“ nebo sledovat online. Svoje tipy, kde hledat zábavu i nové znalosti, pro čtenáře připravila kulturní redaktorka Deníku.
8 fotografií

Kino v obýváku. Online sledování nabízí velké filmy i poutavé dokumenty

Film a televize
Animovaný film Dcera
Úspěšný krátký film Darii Kaščejevy Dcera nezastavila ani pandemie.  Po výhře ve studentském Oscarovi, nominaci na "dospělého" Oscara, cenách z Annecy a oficiálním výběru na Sundance si během jara a léta připsal ceny z Palm Springs, Lisabonu, Tokia, Stuttgartu, Cambridge, nominaci na prestižní studentskou BAFTA a výběr do oficiální sekce festivalu v japonské Hirošimě. Snímek se tak s více než padesátkou tuzemských a zahraničních festivalových úspěchů přiřadil k historicky nejoceňovanějším českým projektům.  

Animovanou Dceru nezastavil ani koronavirus

Film a televize
Moderní pětibojař David Svoboda.
Většina českých fotbalových klubů v zimní pauze zamíří na jih, aby hráči v teple a na přírodním trávníku pilovali formu na jarní sezonu. A nejsou jediní. Slunné počasí by mělo provázet v přípravě i reprezentaci moderních pětibojařů. Jan Kuf, Ondřej Polívka, Martin Vlach, Marek Grycz a Natálie Dianová vyrazí do jezdeckého areálu v kalifornském Palm Springs.
6 fotografií

Moderní pětibojaři se budou na sezonu chystat u „zaříkávače koní"

Ostatní sporty
Ocenění tvůrců filmu Domácí péče.
Praha /FOTOGALERIE/ - Po oceněních pro Nejlepší herečku na Mezinárodním filmovém festivalu v Palm Springs a Nejlepší film na Phoenix Film Festivalu si režisér Slávek Horák odváží za svoji Domácí péči další cenu z USA! Před několika hodinami totiž film získal také hlavní cenu za Nejlepší hraný film na Heartland Film Festivalu v Indianapolis.
6 fotografií

Film Domácí péče si veze z Ameriky už třetí cenu!

Z okolí
Ocenění tvůrců filmu Domácí péče.
Praha /FOTOGALERIE/ - Po oceněních pro Nejlepší herečku na Mezinárodním filmovém festivalu v Palm Springs a Nejlepší film na Phoenix Film Festivalu si režisér Slávek Horák odváží za svoji Domácí péči další cenu z USA! Před pár hodinami totiž film získal také hlavní cenu za Nejlepší hraný film na Heartland Film Festivalu v Indianapolis.
6 fotografií

Film Domácí péče si veze z Ameriky už třetí cenu!

Volný čas
Režisér Slávek Horák.
Praha /ROZHOVOR/ - Jeho debutový film Domácí péče získal několik ocenění u nás i v zahraničí, má devět nominací na České lvy ve všech hlavních kategoriích a on sám byl vybrán mezi deset nejzajímavějších začínajících režisérů na světě. Zamotalo to Slávku Horákovi hlavu, nebo zůstal tím skromným klukem z Napajedel?

Slávek Horák: Chtěl jsem, aby Domácí péče fungovala univerzálně

Volný čas
Režisér Slávek Horák.
Praha /ROZHOVOR/ - Jeho debutový film Domácí péče získal několik ocenění u nás i v zahraničí, má devět nominací na České lvy ve všech hlavních kategoriích a on sám byl vybrán mezi deset nejzajímavějších začínajících režisérů na světě. Zamotalo to Slávku Horákovi hlavu, nebo zůstal tím skromným klukem z Napajedel?

Slávek Horák: Chtěl jsem, aby Domácí péče fungovala univerzálně

Film a televize
Slávek Horák s porotci - Jon Asp a Derek Malcolm.
Praha - I když by se to možná někomu mohlo zdát málo pravděpodobné, film, který se odehrává na Jižní Moravě, sbírá na zahraničních filmových festivalech jednu cenu za druhou. V sobotu 9. ledna, jen pár dní po vyhlášení ocenění 10 Directors to Watch, které získal režisér filmu Domácí péče Slávek Horák, dostala na filmovém festivalu v Palm Springs herečka Alena Mihulová za roli Vlasty v tomto snímku cenu Nejlepší herečka.

Alena Mihulová získala cenu pro nejlepší herečku na festivalu v Palm Springs

Film a televize
Ilustrační foto
Tijuana, Los Angeles – „Pořád se to houpe,“ třásl se hlas recepční Nadie Camachové v mexickém hotelu Mexicali. Na podlaze trhliny, na zdi se rozestoupily od sebe. Všichni hosté vyběhli ven.

Zdi praskaly, USA a Mexiko vystrašil živel

Svět
Sydney Chaplin
Londýn - Sydney Chaplin, nejstarší potomek slavného amerického herce, režiséra a producenta Charlie Chaplina, zemřel ve svém domě poblíž Palm Springs.

Zemřel Sydney Chaplin

Film a televize