ŠTÍTEK: Panna

Hráči HC Příbram na střídačce během zápasu.
Pražská Kobra před zápasem druhé hokejové ligy v Příbrami, kam přijela jako dosud neporažený a stoprocentní lídr soutěže, budila respekt. Domácí hráči se ale nezalekli a jako první v sezoně získali její skalp, když zvítězili jasně 7:2.

Kobra v Příbrami postrádala jed

Hokej
Noční prohlídky s vystoupením šermířů na zámku v Rájci-Jestřebí se těšily velkému zájmu návštěvníků.
Rájec-Jestřebí - Otáčejí hlavu vstříc zámku, odkud se ozývá hlasitý křik. Nahlížejí dovnitř oknem a v siluetách se snaží odhalit to, co je čeká. Přesto si musejí počkat, než hodiny odbijí devátou večer. Teprve tehdy se dveře zámku Rájec nad Svitavou otevřou pro další zájemce o noční prohlídku s divadelním představením Panna a Netvor.
19 fotografií

OBRAZEM: Rájeckým zámkem se proháněl Netvor

Volný čas
Trutnovští hokejisté na ledě pražské Kobry uhráli dva důležité body.
Trutnov - Spousta branek padala ve 33. kole druhé ligy, v němž se ve vzájemných soubojích potkali účastníci skupin Sever a Střed. Sobotním šlágrem byl duel na ledě západočeských Klatov, kam si pro hodně cennou výhru přijelo rozjeté Vrchlabí. Obrovsky cenné dva body vyválčili v hale pražské Kobry hráči Trutnova, zatímco dvorskému Rodosu se po porážce v Sokolově dveře do play off pomalu zavírají.

Vrchlabí už zase vede ligu. Trutnov urval dva body na Kobře, Dvůr padl

Hokej
Hokejisté Dvora Králové na vlastním ledě přehráli Nymburk 5:3.
Trutnov - Konečně vydařená středa! Hokejisté ve druhé lize bodovali na domácích hřištích naplno. Trutnovští zaskočili favorizovaný Jablonec čtyřgolovou smrští ve druhé třetině. Dvorští trpělivou hrou přehrávali Nymburk celý zápas. Vrchlabští měli v dnešním 23. kole volno.
17 fotografií

Hokejisté zabrali naplno, doma vyhrál Dvůr i Trutnov

Hokej
Z druhého čtvrtfinálového utkání SC Kolín - Žďár nad Sázavou (1:2 sn).
Žďár – Hokejisté Kolína podruhé za sebou sahali po vítězství a znovu krutě prohráli. Tentokrát Žďár nad Sázavou vyrovnal 50 sekund před koncem v power play. Následně v prodloužení rozhodl třetí čtvrtfinálový duel a ukončil tím Kozlům letošní sezonu druhé ligy.

Další krutá porážka. Kozlům letošní sezona skončila

Hokej
Z prvního utkání play off Kolín - Nymburk (2:1 pp).
Žďár nad Sázavou – První utkání čtvrtfinálové série druhé ligy hokejistům Kolína nevyšlo. Na ledě Žďáru nad Sázavou inkasovali čtyřikrát v oslabení, i ve zlomových momentech zápasu a to rozhodlo. Nakonec prohráli 2:6.

První duel čtvrtfinále Kozlům nevyšel

Hokej
Hokejisté Kolína porazili v posledním domácím zápase základní části Tábor 5:0.
Kolín – Hokejisté Kolína mají za sebou povedený poslední domácí zápas. Před vlastními fanoušky vyhráli 5:0 nad Táborem a zajistili si po základní části nejhůře třetí místo v tabulce druhé ligy. Navíc vyhráli bez inkasovaného gólu.

Kozlové bez ztráty kytičky, nejhůře skončí třetí

Hokej
Ilustrační foto.
Kolín – Z minima maximum vytěžili pelhřimovští hokejisté v Kolíně. K 31. kolu druhé národní hokejové ligy přijeli díky marodce s malým počtem hráčů, v zápase bránili a hráli na brejky. Ve druhé třetině vystřelili pětkrát, dali jeden gól, ve třetí taky pětkrát, dali góly dva. A celkově brali výhru 3:2. Kozlové zůstali doma bez bodu.

Martínek: Nemám pro to vysvětlení. Neexistovali jsme

Hokej
JOSEF PILNÝ (uprostřed v bílém) dal svůj první gól mezi seniory v kolínském áčku a byl to gól rovnou vítězný. Znamenal tři body pro kozly v derby.
Kolín - Nymburk šel sice v derby do vedení hned ve druhé minutě ve vlastním oslabení, v podobně úspěšném duchu ale nepokračoval. V Kolíně, kde hrál s necelými třemi pětkami, mu došel dech. Kozlové v poslední třetině převrhli misky vah na svou stranu a brali tři body.

Mladíček Pilný vystřelil kozlům v derby výhru

Hokej
Ilustrační foto
České Budějovice – Vítězství přivezli kolínští hokejisté z 20. kola 2. ligy, když porazili na jihu Čech českobudějovický David servis v Pouzar aréně. V zápase téměř celou dobu dominovali, a i když si ve třetí třetině na chvíli zkomplikovali cestu za třemi body, nakonec nezaváhali.

Kozlové dobyli jihočeskou tvrz

Hokej
Z utkání Kolín - Nymburk (3:4).
Žďár nad Sázavou – Sedm z osmi branek v základní hrací době padlo v přesilovkách, ten poslední v power play. Žďár nad Sázavou jím vyrovnával na 4:4 utkání druhé ligy proti kolínským hokejistům. Nakonec bral výhru po trefě v prodloužení.

Bod navíc Kolín neukořistil

Hokej
Petr Morkes se snaží překonat brankáře soupeře.
Klatovy – Vypadalo to už na podobný scénář jako ve středu doma proti Táboru. Hokejisté Kolína nedávali branky a Klatovští postupně nenápadně navyšovali náskok. Ve třicáté minutě vedli 2:0.

Kozlové otočili zápas ve druhé třetině

Hokej
Ilustrační foto.
Kolín – Tábor přestříleli 34:18, buly vyhráli 39:19, ale na góly prohráli 1:4. Střelecky se kolínským hokejistům v dalším kole druhé ligy nedařilo.

Kozlové střelecky vyhořeli

Hokej
Petr Morkes se snaží překonat brankáře soupeře.
Moravské Budějovice – Že to bude bitva o každý gól, se dalo čekat už před zápasem. Napovídal tomu první vzájemný letošní zápas i statistiky týmů. A potvrdilo se to. Těsnou bitvu v dalším kole druhé ligy vyhráli ve fotbalovém skóre 2:1 kolínští hokejisté.

Těsnou bitvu vyhráli Kozlové. Potvrdili postavení v tabulce

Hokej
Z hokejového utkání druhé ligy Nymburk - Kolín (2:8
Nymburk – Hokejisté Kolína se vezou na vítězné vlně. Ve druhé lize vyhráli páté utkání v řadě. Naposledy zvítězili v Nymburce 8:2 a dali tak zapomenout na domácí porážku z prvního vzájemného utkání.
23 fotografií

Derby patřilo jasně Kozlům

Hokej
Z hokejového utkání druhé ligy Nymburk - Kolín (2:8
Nymburk – Tak to se nepovedlo. V Kolíně dokázali zvítězit, doma dostali pořádně na frak. Hokejisté Nymburka nestačili ve druhém letošním derby druhé ligy skupiny Střed na svém ledě na kolínské Kozly. Dostali od nich osm branek.
23 fotografií

FOTO: Derby patřilo jasně Kozlům

Hokej
Hokejisté Kolína prohráli doma s Moravskými Budějovicemi 2:3.
Kolín – Především hra v početní výhodě a nevýhodě hrála prim v duelu mezi Kolínem a Moravskými Budějovicemi. Když se ale sečtou trestné minuty, kterých rozhodčí Vyštejn udělil rovných padesát, tak se možná není čemu divit. Kozlové v dalším kole druhé ligy doma prohráli s Moravskými Budějovicemi 2:3.

Žihadla píchla jednou navíc. Kozlové zůstali znovu poraženi

Hokej
Z utkání Kolín - Nymburk (3:4).
Pelhřimov – Tak to konečně vyšlo. Hokejisté Kolína probudili své střelce, paradoxně v oslabení, a došli si pro první body v sezoně druhé ligy. V Pelhřimově ve čtvrtém kole vyhráli 4:2.

Kozlové konečně vyhráli

Hokej
Ilustrační foto.
České Budějovice – Jako jediný tým jsou po dvou kolech druhé ligy bez bodu. To je ledová sprcha po tak vynikající přípravě, jakou hokejisté Kolína zažili. Po těsné a trošku nespravedlivé porážce 2:3 ve Žďáru podlehli v sobotu 1:4 David servisu České Budějovice.

Reparát se nevydařil. Kozlové jsou stále bez bodu

Hokej
Hokejisté Žďáru nad Sázavou.
Žďár nad Sázavou - Byla to po všech stránkách vydařená premiéra. Hokejisté Žďáru nad Sázavou zdolali na úvod letošního ročníku II. ligy - skupiny Střed Kolín 3:2, navíc podpořili nemocnici v Novém Městě na Moravě charitativní akcí, při níž se vybralo bezmála 350 tisíc korun.

Plamenům se start podařil, hokejisté podpořili i nemocnici

Žďársko
Odhalili minulost kaple.
Pelhřimov - Úterní odpoledne patřilo komentovaným prohlídkám po jednom z unikátních historických míst v Pelhřimově. Po mnohaletém spánku dostala veřejnost šanci seznámit se s kaplí Panny Marie Sedmibolestné, která jako jediná zůstává prozatím trvale uzavřena.

Odhalili minulost pelhřimovské kaple

Pelhřimovsko
Brankář Kozlů Vladislav Koutský.
Vrchlabí - Zápas už směřoval do prodloužení, k němu ale nedošlo. Hokejisté Kolína sice čtyři minuty před koncem vyrovnali, ale nakonec odjížděli z ledu se svěšenými hlavami. Nezvládli totiž předposlední střídání a domácí Vrchlabí sedm vteřin před koncem vsítilo vítězný gól na 4:3. V sérii si tak vypracovalo mečbol.

Kozlové dostali KO sedm vteřin před koncem

Hokej