ŠTÍTEK: Pavel Kroupa

Mladí hasiči z Kvasin bodují.
/HASIČI KOLEM NÁS/ S mladými hasiči pracují v SDH Kvasiny již přes dvacet let. Loňské aktivity dokazují, že děti se v žádném případě nenudí.

Mladí hasiči z Kvasin bodují

Hasiči
To je ona. Dříve pětiramenná, dnes okružní křižovatka v Nepomuku
Nepomuk – Velkou odezvu vyvolal nápad zastupitelů Nepomuku vyzdobit novou okružní křižovatku, která na hlavní silnici ve městě vznikla před necelým rokem, „něčím" na téma nejslavnějšího rodáka sv. Jana Nepomuckého.

Nepomuk vybere výzdobu nového kruhového objezdu

Plzeňsko
Veřejná diskuze v Nepomuku
Nepomuk – Zimní stadion, park, in-line dráha, nová budova Základní umělecké školy, biokoupaliště se stromy nebo denní stacionář pro seniory. Tyhle a mnoho dalších nápadů chrlili obyvatelé Nepomuka při sobotní veřejné debatě s architekty.

V Nepomuku se diskutovalo o budoucnosti pozemku

Plzeňsko
Navrtávači potrubí na sklonku roku 2013 způsobili u Knyku ekologickou katastrofu.
Havlíčkův Brod – U Okresního soudu v Havlíčkově Brodě ve čtvrtek pokračovalo hlavní líčení s Vojtěchem Bělouškem z Chotěbořska, který figuroval jako jeden z obžalovaných v případu navrtání produktovodu společnosti Čepro u Knyku v prosince 2013.

Kauza Knyk je u konce. U soudu padl poslední trest

Zločiny a soudy
Rentgenový snímek ukázal 
v těle štěněte border kolie dva špendlíky.
České Budějovice – Chovatelé psů v Českých Budějovicích zažívají nepříjemné dny. Nechtějí, aby se jejich čtyřnozí mazlíčci stali obětí útoku, který by je mohl  stát život. Jen díky šikovnosti veterinářů totiž tříměsíční štěně border kolie přežilo v závěru minulého týdne na jednom ze sídlišť spolknutí uzeniny s napíchanými špendlíky.

Psa zranil špekáček 
se špendlíky

Českobudějovicko
Ilustrační foto.
Nepomuk – Jít blíže k lidem, zodpovědně hospodařit, plánovat… I to jsou cíle koalice, která o víkendu vznikla v Nepomuku a dohodla se na sestavování městské rady.

Vedení Nepomuku se úplně obmění

Plzeňsko
Ilustrační foto.
Nepomuk – Výchova nebo buzerace? Příjem pro město nebo naopak vyhozené peníze? Tyhle argumenty nejčastěji padají z úst zastánců a odpůrců zřízení městské policie v Nepomuku.

Nepomuk rozděluje městská policie

Plzeňsko
Při vařní všichni ochutnávali, aby byl jejich guláš nejlepší. Kanibalové přidávali do svého kotlíku také zeleninu. Někteří raději zašli do stánku pro svátečního Habrováka.
Rychnov n. Kn. – Tradiční vítání jara nemohlo chybět ani v letošním roce. Nádvoří pivovaru přivítalo davy návštěvníků. Někteří z nich soutěžili také ve vaření  kotlíkového guláše.„Soutěžení se koná již potřetí, v prvním ročníku bylo pouze pět družstev, protože jsme se báli, jak to dopadne.  Letos jich ale je celkem dvanáct. Hodnotí odborná porota, ale i laická veřejnost," vysvětluje organizátor gulášové soutěže Tomáš Konvalina.
5 fotografií

Jaro mnozí přivítali hudbou, tancem i vařením guláše

Rychnovsko
Michal Zapoměl.
Plzeň /ROZHOVOR/ - Říká se o něm, že je vlasový mág, a v kadeřnickém světě má jeho jméno velkou váhu. Já však Michala Zapoměla poprvé potkala v maskáčích mezi dětmi. Na nic si nehrál, s každým se bavil a byl to zkrátka jeden z vedoucích. Že jde o světoznámého kadeřníka, mi musel říct někdo jiný.
5 fotografií

Vlasový mág: Nůžky s sebou vozím i na tábor

Plzeňský kraj