ŠTÍTEK: Petr Kulhánek

Studenti, kteří chtějí studovat medicínu.
Jednou měsíčně vždy v sobotu se na sokolovském gymnáziu setkává skupina vybraných patnácti žáků gymnázií napříč krajem, kteří se v projektu Medikem na gymplu připravují na přijímací zkoušky na medicínu. Jedná se o projekt Karlovarské agentury rozvoje podnikání ve spolupráci s Karlovarským krajem, jenž reaguje na nedostatek lékařů v regionu.

Projekt Medikem na gymplu zahájil další pololetí

Sokolovsko
Ilustrační snímek, operace.
Pokud by student a budoucí nový lékař využil veškeré finanční nabídky a benefity, které Karlovarský kraj nabízí, mohl by získat podporu v řádu až několika milionů korun. Například praktický lékař pro děti a dorost by mohl dosáhnout na podporu ve výši až 2,9 milionu korun, praktický lékař pro dospělé téměř 2,2 milionu korun a zubař na částku 1,9 milionu korun.

Lékaři nad zlato. Karlovarský kraj proto otvírá pokladu

Chebsko
Ustavující zastupitelstva Karlových Varů
Ostré protesty adresuje vedení města karlovarská opozice (KOA, Piráti, STAN) kvůli redukci a obsazení poradních orgánů zastupitelstva, tedy výborů a komisí. Redukce počtů členů z devíti na sedm byl podle opozice popřen tradiční a logický princip zastoupení politických subjektů, které jsou součástí městského zastupitelstva.

Rozhodujete mocensky, napadla opozice ve Varech koalici. Ta to odmítá

Karlovarsko
Ilustrační foto.
Po šesti letech dochází opět k obměně senátorů, kteří zastupují své voliče za okres Karlovy Vary. Ten má od roku 2004 v Senátu stejnou osobu, a to Jana Horníka (STAN), který je starostou Božího Daru. Horník se i po 18 letech ve funkci rozhodl znovu kandidovat, jenomže STAN do letošních senátních voleb vyslal za Karlovarsko ještě dalšího muže, a to hejtmana Petra Kulhánka.
11 fotografií

O křeslo senátora za Karlovy Vary se utká 11 osobností. Nejvíce z celé republiky

Senátní volby 2022
Ilustrační foto.
Do letošních komunálních voleb, které se konají 23. a 24. září, kandiduje v Karlových Varech podle informací karlovarského magistrátu 13 politických stran a hnutí. Je to o dvě méně než před čtyřmi lety a o tři více než v roce 2014. Do letošních senátních voleb na Karlovarsku, tedy ve volebním obvodě Karlovy Vary, vysílají politické strany a hnutí celkem 11 kandidátů.

Do voleb kandiduje i stand-up komik, ortodoxní kočkařka či promotér Jožina

Komunální volby 2022
Ilustrační foto.
Až do odvolání bude od středy 27. července platit na území Karlovarského kraje období zvýšeného nebezpečí vzniku požárů spojené s řadou preventivních opatření. Rozhodnutí vydal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek na doporučení ředitele Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje Václava Klemáka. Důvodem rozhodnutí je vyšší výskyt požárů ve venkovním prostředí, nedostatek dešťových srážek a vysoké teploty vzduchu.

V kraji je zvýšené nebezpečí vzniku požárů, podívejte se, co se nesmí

Karlovarsko
Lékařská ordinace. Ilustrační foto
Pokud by student a budoucí nový lékař využil veškeré finanční nabídky a benefity, které Karlovarský kraj nabízí, mohl by získat podporu v řádu až několika milionů korun. Například praktický lékař pro děti a dorost by mohl dosáhnout na podporu ve výši až 2,9 milionu korun, praktický lékař pro dospělé téměř 2,2 milionu korun a zubař na částku 1,9 milionu korun.
15 fotografií

Na Karlovarsku chybějí lékaři, do kraje je mají přilákat finanční příspěvky

Karlovarsko
Provozovatelé barů a primátorka Andrea Pfeffer Ferklová při podpisu memoranda.
Žaloby, podraz. Tato slova padají kolem nové vyhlášky, která přece jen vstoupila v platnost 1. června a zásadně omezila provoz problematických podniků v karlovarských ulicích Jaltská, Zeyerova, Dr. Davida Bechera a třídě T. G. Masaryka. Sedm provozovatelů barů a rychlého občerstvení přitom na konci letošního března podepsalo s vedením města memorandum, v němž se zavázali, že splní šest podmínek, které mají vést ke zklidnění situace v této obchodně správní části krajského města.
10 fotografií

Bary v Jaltské omezila i přes memorandum vyhláška. Podnikatelé: Je to podraz

Karlovarsko
Ilustrační foto.
Tři hodiny se snažila Hana Vimrová z Karlových Varů přivolat pomoc ke svému osmnáctiletému koni, ale marně. Pět hodin se musela dívat na to, jak její milované zvíře trpí a umírá a ona s tím nemůže nic dělat. Když konečně přijela veterinářka až z Prahy, bylo už pozdě a nebyla jiná možnost než koně uspat. Případ se odehrál na začátku května v brzkých ranních hodinách, kdy v Karlovarském kraji nikdo z veterinářů nesloužil. Právě v tom je problém. Služby nemají v nočních hodinách nejen veterináři pro velká zvířata. Nefunguje ani veterinární pohotovost pro malá zvířata, která je v Karlových Varech ve čtvrti Dvory.

Pět hodin se dívala, jak jí umírá kůň. Pomoci veterinářů se žena nedočkala

Regiony
Pečovatelský dům ve Staré Roli.
Ztracený a po delší době konečně nalezený posilovací stroj odstartoval pochybnosti vedení karlovarského magistrátu o tom, jaká byla skutečná cena nábytku, který se před lety pořizoval do domova pro seniory ve Staré Roli. Jak informovala primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), závěry jsou podle ní tak závažné, že vedení radnice podalo trestní oznámení. "To jsme podali na neznámého pachatele," poznamenala primátorka.

Magistrát podal trestní oznámení. Nábytek v domě pro seniory je prý předražený

Karlovarsko
Ivana Kalinová
Zatímco voliči jsou prozatím v klidu a spíše nyní řeší inflaci, finance a dovolenou, s blížícím se datem konání komunálních voleb, na Karlovarsku i senátních (23. a 24. září) vzrůstá nervozita politických stran a hnutí. Není tajemstvím, že konečná podoba kandidátek je výsledkem tvrdých loktů, vzájemně smluvené podpory a i vyhrocených sporů. Diplomacie u těchto jednání dostává na frak a leckdy krajské výbory míní… ovšem státní aparáty mění. A debakl je na světě.

KOMENTÁŘ: Když se dva perou, třetí se směje...

Karlovarsko