ŠTÍTEK: piercing

Nikola Dušková je 25letá mladá žena, která kvůli piercingu onemocněla virovou encefalitidou. Módní doplněk ji téměř stál život.
Nikola Dušková je mladá žena, která kvůli piercingu přišla prakticky o všechno. Piercing způsobil tehdy 16leté dívce infekci, která vyústila až v zánět mozku. Čtyři měsíce strávila v kómatu, ze kterého se díky lékařské péči probrala. Mentálně je však na úrovni malého dítěte. Znovu se učila chodit i jíst a dodnes trpí četnými epileptickými záchvaty. Jsou dny, kdy ani neví, jak použít lžičku.
5 fotografií

Nikole z Výměny manželek život zničil piercing, teď neumí použít ani lžičku

Zdraví
Ilustrační foto
Policie pátrá po šestnáctileté Michaele Kopecké z Kolínska a patnáctileté Emílii Grlačkové z Prachaticka. Dívky byly na letním pobytu výchovného ústavu ve vodáckém tábořišti Alpa ve Veselí nad Lužnicí, odkud 17. července odpoledne utekly. Je možné, že by se mohly pohybovat mezi drogově závislými v Praze nebo v severních Čechách, informoval mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Policie pátrá po dvou dívkách, které utekly z vodáckého tábora

Česko
Šestnáctiletá Sára Úlehlová, svěřenkyně dětského domova v Uherském Hradišti, odešla ve čtvrtek 29. září do školy a do dnešního dne o sobě nepodala žádnou zprávu
Uherské Hradiště – Už téměř měsíc pátrají policisté po šestnáctileté Sáře Úlehlové, která se ve čtvrtek 29. září nevrátila ze školy a do dnešního dne o sobě nepodala žádnou zprávu. „Dívka je svěřenkyní dětského domova v Uherském Hradišti a v databázi pohřešovaných osob není poprvé," poznamenala mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Policisté pátrají po šestnáctileté dívce. Neviděli jste ji?

Zločiny a soudy
Zlatník a šperkař Zbyněk Zimčík z Uherského Hradiště.
Uherské Hradiště – Zatímco je v plném proudu soutěž Deníku O nejhezčí svatební pár, kde mohou do konce října zasláním svých svatebních fotografií vyhrát manželské páry hodnotné ceny, ve šperkařském ateliéru Filip pilně pracují na hlavní ceně celé soutěže, prstenu za patnáct tisíc korun. K majiteli ateliéru a zkušenému zlatníkovi Zbyňku Zimčíkovi jsme se proto vydali vyzvědět, na co se mohou soutěžící letos těšit.
7 fotografií

Prsten pro nejhezčí svatební pár roku ozdobí pětice briliantů

Slovácko
Hřiště nad Škrdlovicemi se o víkendu proměnilo ve středověkou vesnici, program vyvrcholil sobotní bitvou.
Škrdlovice – Jmenuje se Jakub Pleticha, ale kolegové mu neřeknou jinak než „Maxime". To proto, že má velmi silnou prošívanici, tedy vatelínem vycpávaný kabátec. Jeden z nejmladších členů Rytířů Mělnických se ke skupině historického šermu přidal v osmnácti letech. Vášeň k historii a rytířským bitvám ho neopustila ani nyní, o čtyři roky později.

Jakub Pleticha o svém koníčku říká: Díky šermu jsem se dost zklidnil

Žďársko
Hell party: od piercingu po věšení na háky
Praha - Podívanou, při níž zkouší hranice svých schopností ti na pódiu i v hledišti, bude Hell Party v pražské Rock Opeře v Holešovicích. Kombinují se v ní prvky nového cirkusu, tedy akrobacie a různé divadelní prvky s předváděním tělesných modifikací počínaje tetování a piercingem a konče zásadnějšími zásahy do lidského těla.

Hell Party nabídne netradiční podívanou na možnosti lidského těla

Volný čas
Vlhy z výstavy v Mauthu.
FASCINACE přírodou – to je název výstavy fotografií zahájené v Mauthu, obci v Bavorském lese při české hranici. Je na ní dvanáct nejlepších snímků z 22. ročníku fotosoutěže EuroNatur, do níž poslalo 433 fotografů ze 36 zemí přes 2000 snímků. Cyklus doplňují i další skvělé záběry z přírody. Výstava potrvá do 20. prosince a je denně přístupná od 9 do 17 h, do začátku listopadu i v neděli dopoledne.Snímek Jose Luise Rodrigueze zachytil devět vlh pestrých, které se zahřívají v chladu. Autor za ně dostal druhou cenu.

Dostaveníčko tetovačů u sousedů za humny

Z okolí
Ilustrační foto
Kroměřížsko – Zvolit správné oblečení do zaměstnání, to může být v některých firmách nebo institucích problém. Jak ale Deník zjistil, lidé z regionu obvykle umějí odhadnout, jak se kam obléci, některým vedoucím dnes už nevadí ani stále oblíbenější tetování nebo třeba piercing.

Piercing? Může vadit u dětí, kvůli výslovnosti

Kroměřížsko
Darování krve. Ilustrační foto
Prostějov – Lidí, kteří se odhodlali poprvé v životě darovat krev bylo v Prostějově v loňském roce víc než v roce předešlém. Zatímco v roce 2012 přišlo poprvé darovat krev 242 lidí, v uplynulém roce jich do prostějovské nemocnice dorazilo 296, tedy o 54 odvážlivců víc. Nemocnice si odvahy těchto lidí cení.

NNČDarovat krev se v Prostějově nebojí, dárců ale přesto ubývá

Prostějovsko
Ilustrační foto.
Praha - Pražská policie od soboty pátrá po čtrnáctileté dívce, která se nevrátila do středočeského diagnostického ústavu. Její matka s ní naposledy mluvila po telefonu o den později. Dívka ale nepřišla domů ani zpět do ústavu. Lidé mohou informace o dívce sdělovat na linku 158.

Pražská policie pátrá po čtrnáctileté dívce

Zločiny a soudy
Za háky pod kůží překonali na laně Dněpr.
Ukrajina /VIDEO/ – Na netradiční způsob, jak se zapsat do Guinessovy knihy rekordů, přišel jeden milenecký pár, Mariya Gafitsa (23) a Pavlo Klets (24) z ukrajinského Kyjeva, který holduje piercingu.

Za háky pod kůží překonali na laně Dněpr

Svět
Joel Miggler z německého Küssabergu si z piercingu na svém těle udělal skutečnost živnost. Na tvářích už má několik otvorů do dutiny ústní, největší z nich o průměru 36 milimetrů s tím, že jejich postupným zvětšováním se chce dostat na čtyřcentimetrové.
Německo – Joel Miggler z německého Küssabergu si z piercingu na svém těle udělal skutečnost živnost. Na tvářích už má několik otvorů do dutiny ústní, největší z nich o průměru 36 milimetrů s tím, že jejich postupným zvětšováním se chce dostat na čtyřcentimetrové otvory. Se svou výjimečnou vizáží se nechává za těžké peníze fotit pro lifestylové magazíny.

Piercing dohnal do extrému, má díry skrz obličej

Svět
Ilustrační foto.
Praha – Extravagantní účes, výrazný plnovous, piercing ani nápadné tetování už v zaměstnání obvykle nejsou příliš na obtíž. Většina Čechů nyní podobné ozdoby na pracovišti nehodnotí negativně, pouze 16 procent lidí takové zpestření vzhledu kolegů v práci vyloženě vadí. A poměrně vstřícní jsou i sami zaměstnavatelé. Vyplývá to z průzkumu pracovního portálu Jobs.cz, do něhož se zapojilo 1703 lidí, a ze souběžného šetření mezi 169 firmami.

Tetování ani piercing už nejsou překážkou v kariéře

Ekonomika
Němec Rolf Buchholz.
Dubaj – Policie ve Spojených arabských emirátech nevpustila na své území Němce Rolfa Buchholze, kterého provází pověst muže s největším počtem piercingů na světě. Buchholz prostřednictvím internetu uvedl, že jej úřady v emirátech podezíraly z černé magie, uvedla agentura AFP.

Rekordmana v piercingu nevpustili do Dubaje kvůli černé magii

Svět
Ilustrační foto.
Prostějov – Transfúzní stanice prostějovské nemocnice hledá nové dárce krve. Každý, kdo přijde od června do konce letošního roku poprvé darovat krev, dostane na památku hrníček a navíc bude zařazen na konci každého měsíce do slosování o permanentku do prostějovských městských lázní.

Prvodárci krve v Prostějově mohou vyhrát permanentku na bazén

Prostějovsko
Ilustrační foto.
Přerov – Generace lidí, kteří přicházejí pravidelně darovat tu nejcennější tekutinu, pomalu stárne a je potřeba nalákat nové prvodárce. To je smyslem akce, kterou od června do konce letošního roku pořádá přerovská nemocnice. Za první odběr krve získají příchozí drobný dárek a navíc můžou soutěžit o permanentku do plaveckého areálu v Přerově.

Prvodárci krve můžou soutěžit o permanentku na bazén

Přerovsko