ŠTÍTEK: Pierre de Coubertin

Děti v inovativní třídě si o domácí úkoly říkají dobrovolně.
/VIDEO/ České školství by se mělo někam pohnout, ale jestli budeme stále v našich stereotypech, pořád se budeme točit v kruhu. Chceme děti vzdělané, motivované, zodpovědné, co nejvíce samostatné a kreativní, připravené do dalšího života. Pojďme jim k tomu dát možnost, vyzývá ředitelka jihlavské základní školy Jungmanova 6 Ivana Málková. Na škole se chtějí posunout dál, a tak zadávají dětem dobrovolné domácí úkoly. Deník se podíval, jak to v takové škole funguje.
9 fotografií

Dobrovolné domácí úkoly. Na základní škole v Jihlavě jsou v kurzu. Podívejte

Jihlavsko
Úspěšný blok volejbalového týmu Babule.
Výsledky druhého kola volejbalových mixů teplické VOSy se dobře tipovaly. Hra týmů v kvalifikačních zápasech, následně v listopadovém prvém kole dávaly obrázek o herní výkonnosti družstev a umožnily poměrně kvalifikovaně umístění předpokládat, zvláště když vezmeme v úvahu, že laické vedení tréninků nemůže pomoci ke skokovému zlepší hry.

Druhé kolo Vosy se dobře tipovalo. Dominovali Krušnohorci a Babule

Čtenář reportér
Týmy, které soutěžily se svými videy v klání To je Tábor! k 600. výročí města, byly odměněny.
"Přes všechny nesnáze spojené s koronavirovou krizí dospěl projekt To je Tábor! ke zdárnému konci. Soutěž o nejlepší krátké video o Táboře, kterou vyhlásilo Husitské muzeum k 600. výročí založení města, už zná své vítěze. Dětské týmy byly odměněny na slavnostním večeru, který se konal ve čtvrtek 11. listopadu v gotickém sále Staré radnice," informovala Kateřina Nimrichtrová. Děkujeme jí a Zdeňku Prchlíkovi za příspěvek a fotografie. 
4 fotografie

Soutěž o nejlepší video o Táboře už zná svého vítěze

Čtenář reportér
Cchao Čung-žung na koni Čchu-čchu při parkuru v moderním pětiboji.
Takové vášně moderní pětiboj nepamatuje. Sportovci se bouří, mezinárodní unie tohoto svérázného „slepence“ se otřásá v základech, ve hře je samotná další existence tradiční součásti olympijského programu. Na poměrně malý sport, který širší divácká obec obvykle bere na vědomí jen jednou za čtyři roky během cirkusu pod pěti kruhy, jde o slušný mumraj…
9 fotografií

Moderní pětiboj na rozcestí. Sportovci se bouří, budoucnost nečeká

Ostatní sporty
Emil Zátopek v Lipsku 1951
Fair play by měla být nejvyšší hodnota ve sportu. Na tom se nejspíš shodnou úplně všichni, tedy alespoň do chvíle, než jde o pořádný balík peněz. Na olympijských hrách však fair play stále patří k hlavním ctnostem a odráží se to i na olympijském slibu, který sportovci skládají. Kde se ale myšlenka fair play vzala a jak se v posledních letech proměňuje vnímání férovosti?
10 fotografií

Gentlemanství do sportu patří. V boji za fair play pomohou sociální sítě

Společnost
Držitel ocenění Zlatý Ámos Tomáš Míka.
„Za ty čtyři roky se mu podařilo nejednoho literárního barbara změnit v milovníka literatury. To samé platí o tak nudné a obtížné středověké filosofii. Po jeho hodinách základů společenských věd chodíme po třídě a řešíme spor o universálie,” napsali o Tomáši Míkovi maturanti ze 4.B Gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře do nominačního příběhu ankety o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos.

Pro studenty nej učitel, pro literáty nadějný básník - držitel ceny Zlatý Ámos

Zprávy z Česka
Chyšecký atlet Patrik Bouška.
Na atletickém stadiónu "MÍR" v Táboře se uskutečnilo okresní kolo Středoškolského atletického poháru, které z pověření Českého atletického svazu uspořádal a technicky zajistil atletický oddíl TJ Vodních staveb Tábor spolu s táborským gymnáziem Pierra de Coubertina.

Chyšecký atlet Bouška reprezentoval svou školu

Ostatní sporty
Olympijský běh žáků Základní školy T. G. Masaryka v Kutné Hoře na stadionu Olympie.
Kutná Hora - Na stadionu Olympie v Kutné Hoře se ve středu 19. června konal běh Olympijského dne. „Zúčastnilo se téměř tři sta žáků z prvního stupně Základní školy T. G. Masaryka v Kutné Hoře, kteří se vydali na tratě 400 a 800 metrů dlouhé, aby tak podpořili olympijskou myšlenku. Tento den bude všem dětem připomínat účastnická medaile, diplom a drobné ceny věnované Českým olympijským výborem,“ popsal vyučující Radek Jásek a dodal, že všichni zúčastnění zaslouží pochvalu.
31 fotografií

OBRAZEM: Žáci z kutnohorské Masaryčky se zúčastnili olympijského běhu

Ostatní sporty