ŠTÍTEK: pořádková jednotka

Extrémní závod se konal na Kokořínsku už po čtrnácté.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Tažení auta, lezení po zavěšeném žebříku, výměna kola bez heveru či záchrana raněných. To vše na trase dlouhé zhruba 25 kilometrů. Takový byl extrémních závod Test odolnosti 2024, který se konal na Kokořínsku. Mezi účastníky byli také kladenští policisté. V ženské katogorii si závodnice z Územního odboru Kladno odnesly bronzovou medaili. 
12 fotografií

Gratulujeme kladenským policistkám. V extrémním závodě vybojovaly medaili

Kladensko
Test odolnosti 2024.
Kokořínsko se stalo dějištěm 14. ročníku extrémního závodu Test odolnosti 2024, kde policisté a hasiči z celé republiky i zahraničí měřili své síly. Na účastníky čekala náročná trať plná fyzických i mentálních výzev, které prověřily jejich vytrvalost a schopnosti. Závodů se zúčastnili i policisté z Berouna, kteří mohou slavit umístění na stupni vítězů.
12 fotografií

Policisté měřili při drsném závodě své síly. Berounští si odnesli třetí místo

Berounsko
Členem Pořádkové jednotky Městské policie Plzeň je strážník Štefan Chmelík. Je držitelem mnoha ocenění a zvláštního poděkování se mu nyní dostalo i v souvislosti s patnáctiletým výročím vzniku této jednotky.
Plzeňáci jej mohou vídat během zásahů v ulicích města, při zajišťování veřejného pořádku, demonstrací nebo rizikových sportovních utkání. Se svými kolegy má za sebou řadu záslužných činů, při kterých zadrželi pachatele trestných činů, zabránili škodám nebo pomohli zraněným osobám. Členem Pořádkové jednotky Městské policie Plzeň je strážník Štefan Chmelík už od jejího založení před patnácti lety. Je držitelem mnoha ocenění a zvláštního poděkování se mu nyní dostalo i v souvislosti s patnáctiletým výročím vzniku této jednotky.
3 fotografie

Musím umět rozlišit, co je nebezpečné, říká oceněný strážník

Plzeňsko
Příznivci kodaňského fotbalového týmu na Staroměstském náměstí v Praze.
/VIDEO, FOTO/ Policisté od pondělí monitorují pohyb a chování fotbalových fanoušků před úterním zápasem pražské Sparty s týmem FC Kodaň na pražské Letné, které považují za rizikový. Dosud nemuseli řešit vážnější problémy. ČTK to po odchodu fanoušků z Letné ve 23:00 řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Policie se ale zabývá incidentem, který se stal v pondělí pozdě večer v jedné z restaurací v Týnské ulici na Starém Městě. Fotbalisté Sparty večer podlehli v domácí odvetě 3. předkola Ligy mistrů FC Kodaň. Zahrají si závěrečné předkolo Evropské ligy.
12 fotografií

Na Letné se odehrála odveta Sparty s Kodaní. Policie označila zápas za rizikový

Praha
Mistrovství speciálních pořádkových jednotek Policie ČR v Žatci
Ti nejlepší členové speciální pořádkové jednotky z Ostravy vyrazili do Ústeckého kraje, kde se po pěti letech opět koná policejní mistrovství České republiky (naposledy se zde pořádalo v roce 2018). Hned v úvodní disciplíně dostali pořádně zabrat. A nebyli v tom zdaleka sami. Společně s ostravskými policisty zde soutěží i týmy z dalších krajů České republiky, ale také z Německa, Polska a Slovenska. Podívejte se, co na ně první den čekalo.
76 fotografií

VIDEO: Policisté z Ostravy předvedli na dráze NATO co umí. A nebyli sami

Ostravsko
Na překážkové dráze v Žatci měřili síly policisté při mistrovství speciálních pořádkových jednotek.
Lanové i pevné žebříky, "minové" pole, plazení pískem, visutá lavice, příčné a podélné kladiny i obávaný příkop. To vše je součástí překážkové dráhy NATO na armádním stadionu Flóra v Žatci, na které pravidelně cvičí vojáci tamní brigády rychlého nasazení. Je hodně těžká. K jejímu zdolání je potřeba fyzická kondice, síla a obratnost.
76 fotografií

OBRAZEM: Dráha NATO v Žatci dala zabrat policejním speciálům z několika zemí

Žatecko a Lounsko
Cílem cvičení, kterého se zúčastnilo přes tři sta policistů, bylo prověřit a procvičit různé druhy policejních zákroků.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Ve čtvrtek 30. března se v nevýrobní části areálu Spolany uskutečnil výcvik pořádkové jednotky krajského ředitelství Policie České republiky, ve spolupráci s Krajskou pořádkovou jednotkou Libereckého kraje Policie České republiky a skupinou z Odboru služební kynologie a hipologie Policie České republiky. Cílem cvičení, kterého se zúčastnilo přes tři sta policistů, bylo prověřit a procvičit různé druhy policejních zákroků.
15 fotografií

Podívejte se: Stovky policistů pořádkových jednotek cvičily v areálu Spolany

Mělnicko
Cvičení krajské pořádkové jednotky Policie ČR v areálu bývalých kasáren v Rožmitále pod Třemšínem.
Cvičení krajské pořádkové jednotky se konalo v areálu bývalých kasáren v Rožmitálu pod Třemšínem. Zúčastnili se ho také studenti ze Střední zdravotnické školy Praha, Trivis Praha a Středního odborného učiliště Dubno, kteří byli u středočeské policie na praxi. Muži zákona v prostorách kasáren nacvičovali zásah proti možným scénářům narušení veřejného pořádku.
6 fotografií

FOTO: Demonstrace či technoparty. Policisté cvičili v kasárnách na rizikové akce

Příbramsko
Po výtržnostech v centru Prahy skončilo v poutech nejméně 31 lidí včetně anglických fotbalových fanoušků.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Před kvalifikačním zápasem o postup na mistrovství Evropy, který čeští fotbalisté nad Anglií senzačně vyhráli 2:1, bylo v centru hlavního města pořádně živo. Policie zadržela více než třicet výtržníků. Na bezpečnost před stadionem ve vršovickém Edenu dohlíželo také deset policistů na koních. Po utkání kriminalisté z protiextremistického oddělení odhalili příznivce pražských klubů, kteří se chtěli s Angličany pobít.
12 fotografií

„Tichá noc“ v Praze. Angličtí i čeští chuligáni řádili, zasahovala policie

Fotbal
Jihomoravští policisté ve spolupráci s moravskoslezskými ve středu v Brně trénovali zásah proti demonstrantům. Cvičení se zúčastnily tři stovky policistů.
Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Oddělit od sebe dvě znepřátelené skupiny demonstrantů, uklidnit rozvášněný dav. Jihomoravští policisté ze speciální pořádkové jednotky společně se svými moravskoslezskými kolegy ve středu v Brně cvičili zásah na demonstraci. Cvičení bylo mimo jiné přípravou na případný zásah na demonstracích, které se v Brně budou konat prvního května.  
15 fotografií

Policisté zasahovali proti stovce demonstrantů. Šlo o cvičení

Brněnsko
Ilustrační foto.
Seč – Násilný vstup za užití beranidla mají za sebou policisté z chrudimské pořádkové jednotky. Při bleskové akci si došli do jedné rekreační chatky u Seče pro distributora pervitinu.

Výrobce drog se skrýval v chatce

Zločiny a soudy