ŠTÍTEK: Poznaň

V ZOO Tábor se narodila dvě mláďata zubra evropského. Zubřice Uselina si svou nejmladší dceru pečlivě hlídá.
/VIDEO/ Třináct. Pro někoho symbol smůly, pro jiné číslo štěstí. K té druhé skupině se nyní řadí i ošetřovatelé z táborské zoologické zahrady, která v sobotu 22. června bude slavit 9. narozeniny. Přesně třináct mláďat zubra evropského totiž už v ZOO Tábor odchovali. K předchozím jedenácti zubřím mláďatům přibyly hned dvě samice.
6 fotografií

Táborská zoo odchovala další dvě zubří mláďata. Jména jim opět vybere veřejnost

Táborsko
Sochaři dokončují ledové sochy na Pustevnách, 12. ledna 2024, Prostřední Bečva, Valašsko.
Tradiční výstava ledových soch na Pustevnách odstartuje už tuto sobotu 13. ledna. Tentokrát má téma Noemova archa. Návštěvníci uvidí více než 25 soch, které vytvořilo sedm řezbářů z Česka a Slovenska z více než 40 tun ledu. Kromě nejrůznějších zvířat nechybí ani obrovská ledová loď. Sochy budou na Pustevnách k vidění do 4. února. Tradiční výstava se tady koná už po čtyřiadvacáté. 
12 fotografií

Noemova archa na Pustevnách. Na ledové sochy použili řezbáři přes 40 tun ledu

Regiony
Sochaři dokončují ledové sochy na Pustevnách, 12. ledna 2024, Prostřední Bečva, Valašsko.
Tradiční výstava ledových soch na Pustevnách odstartuje už tuto sobotu 13. ledna. Tentokrát má téma Noemova archa. Návštěvníci uvidí více než 25 soch, které vytvořilo sedm řezbářů z Česka a Slovenska z více než 40 tun ledu. Kromě nejrůznějších zvířat nechybí ani obrovská ledová loď. Sochy budou na Pustevnách k vidění do 4. února. Tradiční výstava se tady koná už po čtyřiadvacáté. 
12 fotografií

Noemova archa na Pustevnách. Na ledové sochy použili řezbáři přes 40 tun ledu

Valašsko
Kanoistika Přerov na závodu Olympijských nadějí 2023. Libor Šulák a jeho svěřenci
Od 7. do 10. září se konaly v polské Poznani závody Olympijských nadějích, kde naši zemi reprezentoval rekordní počet přerovských závodníků. Byli to Ondřej Neradil, Laura Csomová, Míša Bílková, Terka Jiskrová, Ema Wertheimerová a Vítek Příkopa. Poslední jmenovaný se taky ukázal na začátku července v italském Auronzu na Mistrovství světa juniorů, kde s parťáky z Nymburka dojeli na 6. místě.
7 fotografií

Rekordní počet přerovských kanoistů přivezl medaile z olympijských nadějí

Ostatní sporty
Opočenská Porcinkule je pojmem.
/FOTO/ Tradiční opočenská pouť Porcinkule ovládla městečko v podhůří Orlických hor od pátku 4. do neděle 6. srpna. Atrakce jsou v provozu ještě v pondělí 7. srpna, a to s výraznými slevami. Letos na návštěvníky čekalo několik nových atrakcí. Největší vyhlídkové kolo v České republice s výškou 40 metrů nabídlo jedinečné výhledy na Opočno a okolí.
32 fotografií

VIDEO: Opočenské Porcinkuli dominovalo obří kolo, vidět bylo až od Dobrušky

Rychnovsko
Závod formulí bývalého socialistického bloku se jel pro natáčení The Grand Tour na okruhu v polské Poznani.
/VIDEO, FOTO/ Češi vypálili Polákům rybník, pro slavný pořad o autech jezdily v polské Poznani formule z Dobřenic na Hradecku. Veteránské závoďáky si zahrály v britském pořadu The Grand Tour Jeremy Clarksona, Richarda Hammonda a James Maye. Čtyři historické stroje zapůjčil hvězdnému pořadu sběratel Pavel Kalina, a s jedním dokonce „notorický bourač“ Richard Hammond skončil mimo trať.
58 fotografií

Veteránské formule z Hradecka si zahrály v kultovním britském pořadu o autech

Hradecko
MMA zápasník Matouš Kohout
Sobotní turnaj Oktagonu v Bratislavě nabídne vedle titulového souboje Losene Keity s Jakubem Tichotou řadu dalších zajímavých bitev. V lehké váze se proti sobě například postaví čtyřka a pětka žebříčku, když Matouš Kohout v československém souboji vyzve Karola Ryšavého. „Známe se, takže jsme původně nechtěli jít spolu. Dopadlo to ale takhle. Uděláme co nejlepší bitvu, co můžeme, a po zápase budeme zase kamarádi,“ hlásí před bitvou Kohout, který se připravuje v pražském Gorila MMA.
6 fotografií

Kohout vyzve Ryšavého. Uděláme co nejlepší bitvu, pak budeme zase kamarádi, říká

Ostatní sporty
fighter David Dvořák
/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ Za necelé dva měsíce by se měl český hrobník znovu objevit na scéně. Davida Dvořáka má čekat v pořadí již šestý fight ve věhlasné organizaci UFC. Oficiálně to zatím není potvrzené, ale desátý muž aktuálního žebříčku muší váhy se má v polovině června střetnout s osmičkou, kterou okupuje zkušený Američan Matt Schnell. Pro hradeckého bojovníka by to byla možnost, jak se vrátit zpátky na vítěznou vlnu. Předešlé dva mače totiž na body prohrál.
20 fotografií

Dvořák se chystá na šestý zápas v UFC. Žádný tlak po dvou prohrách necítím, říká

Ostatní sporty
David Dvořák
/ROZHOVOR/ Za necelé dva měsíce by se měl český hrobník znovu objevit na scéně. Davida Dvořáka má čekat v pořadí již šestý fight ve věhlasné organizaci UFC. Oficiálně to zatím není potvrzené, ale desátý muž aktuálního žebříčku muší váhy se má v polovině června střetnout s osmičkou, kterou okupuje zkušený Američan Matt Schnell. Pro hradeckého bojovníka by to byla možnost, jak se vrátit zpátky na vítěznou vlnu. Předešlé dva mače totiž na body prohrál.

Dvořák touží po vítězném návratu do UFC. Žádný tlak po prohrách necítím, říká

Ostatní sporty
Tank Leopard 2 během předváděcí akce pořádané pro média Bundeswehrem v německém Münsteru 28. září 2011
Polsko požádá Německo o povolení poslat tanky Leopard 2 na Ukrajinu, řekl polský premiér Mateusz Morawiecki. Dodal, že Polsko může tyto tanky německé výroby Ukrajině dodat v rámci skupiny zemí, jejímž členem Německo nemusí být. Berlín se zdráhá poskytnout Ukrajině svoje leopardy. Země, které je vlastní a chtějí to udělat, ho ovšem musejí oficiálně požádat o souhlas.
4 fotografie

Morawiecki: Polsko požádá Němce o souhlas s vysláním tanků Leopard Ukrajině

Státy EU
Tomáš Pekař
Druhý zářijový víkend bude pro mělnickou stáj Carpek Service pořádně nabitý. Čeká na ni totiž jednak závěrečný podnik sezony ESET Cupu v Brně, ale také další pokračování seriálu Clio Cup Series na Red Bull Ringu. Zatímco na Masarykově okruhu se Tobias Poschik pokusí udělat poslední krůčky k titulu, v Rakousku se Tomáš Pekař bude snažit odčinit nevýrazné vystoupení na Hockenheimringu. Znovu se ale obává, že bude potřebovat déšť.

Carpek vyhlíží boj na dvou frontách. Cílem je odčinit Hockenheimring

Ostatní sporty
Vůz mělnické stáje Carpek Service během čtvrtého podniku letošního ročníku ESET Cupu v Grobniku.
Čtvrtý podnik ESET Cupu v chorvatském Grobniku skončil pro mělnickou stáj Carpek Service dalším vítězstvím. V sobotním závodě se o něj postaral Tobias Poschik. Přesto ale tým nemohl odjíždět s úsměvem. Při nehodě jednoho z vozů ve vytrvalostním závodě totiž přišel o život traťový komisař. Kvůli této tragédii došlo ke zrušení kompletního nedělního programu a předčasnému ukončení podniku.

Radost střídal smutek. Carpek slavil vítězství, pak truchlil nad smrtí komisaře

Ostatní sporty
Carpek Service během závodu ESET Cupu na rakouském Red Bull Ringu: Tomáš Pekař - Henrik Seibel
Druhý podnik letošního ročníku ESET Cupu na rakouském Red Bull Ringu přinesl mělnické stáji Carpek Service dvě celková umístění na stupních vítězů. Zatímco Tobias Poschik dojel v sobotu na celkovém druhém místě, Tomáš Pekař obsadil třetí příčku. Šéf stáje navíc vyhrál v obou jízdách hodnocení Renault Clio V. V dobrém světle se ale ukázal také Libor Horák, který v sobotu po velké stíhací jízdě získal pódium mezi "čtyřkovými" Clii a zažil tak úspěšnou rozlučku s okruhy. Stáj ale musela řešit i nepříjemnosti jako třeba penalizaci Richarda Meixnera za sobotní ulitý start nebo nedělní technické potíže Tobiase Poschika.
4 fotografie

Vítězství, stíhačka, penalizace i technické trable. Carpek okusil v Rakousku vše

Ostatní sporty