ŠTÍTEK: Praga

Ubytovna v Husově ulici v Lounech.
Město Louny se s majitelem ubytovny v Husově ulici naproti závodu Praga nedohodlo na ceně, za kterou by ji koupilo. Vlastník nemovitosti, kde bydlí převážně sociální slabí obyvatelé, požaduje 11 a půl milionu korun, město nabízí maximálně 11 milionů. Konečné slovo budou mít zastupitelé, radní ale nedoporučili objekt s pozemky za daných podmínek kupovat.
3 fotografie

Strážníci se stěhovat nebudou. V Lounech se nedohodli na ceně za ubytovnu

Žatecko a Lounsko
Výstava nákladních aut, autobusů a služeb pro silniční dopravce se koná 1ve čtvrtek v pavilonu F brněnského výstaviště. Na premiérový ročník Transport Show Brno dorazil i Aleš Loprais dakarským speciálem Praga.
/VIDEO/ Tahače, autobusy nebo návěsy jsou k vidění ve čtvrtek v pavilonu F brněnského výstaviště. Koná se tam premiérový ročník Transport Show Brno. Jedná se o unikátní výstavu svého druhu v České republice. „Jsem rád, že přišlo dost lidí, což je základ. Snažíme se obnovit tradici Autotecu. Dopravci cítí, že nám v Brně taková akce chybí," řekl ředitel brněnské pobočky Česmad Bohemia Vojtěch Máša.
32 fotografií

Přehlídka velkých vozů na výstavišti v Brně. Přijel i Loprais s dakarskou Pragou

Brněnsko
Derby Slavia - Sparta se v extralize hrálo naposled v březnu 2023.
Do nezáviděnihodné situace se dostaly ragbyové týmy mužů nejstarších tuzemských klubů Sparty a Slavie. Tradiční extraligové pražské derby oba týmy spolu naposled hrály v březnu 2023 a pak došlo k tomu, že se extraliga zužila z osmi týmů na šest účastníků a Slavia v rozhodujícím utkání o udržení v extralize s Pragou na jaře 2023 prohrála o jediný bod 19:20. Slavie Praha tím pádem propadla do nižší soutěže první ligy, kterou na jaře 2024 vyhrála bez porážky s celkovým skorem 684:85.
9 fotografií

Bude se v roce 2025 hrát pražské derby Sparta - Slavia v ragbyové extralize?

Ostatní sporty
Utkání Říčany - Praga  patří většinou  k těm lepším duelům, na které se dá v tuzemské soutěži dívat.
/FOTOGALERIE/ Tak se to nějak semlelo, že ve finále, ve kterém půjde o tuzemský mistrovský titul v ragby, se sešly týmy klubů slavicí  v roce 2024 osmdesátiny od svého založení. Střetnou se týmy Říčan a Pragy a protože se v základní části nejvyšší české ragbyové soutěže umístily Říčany na prvním místě a Praga až na třetím, bude se finále hrát na hřišti středočeského klubu v Říčanech.  Dějištěm bude tamější stadion pojmenovaný po zakladateli klubu Josefovi Kohoutovi.
3 fotografie

O titul se po 23 letech střetnou týmy klubů slavící osmdesátiny, Říčany a Praga

Ostatní sporty
Do Olomouce zavítali veteráni.
Na dvanáctý ročník Air-auto-moto Veteránfestu se mohou těšit návštěvníci, kteří dorazí v sobotu 25. května na letiště v Drahotuších. Obdivovat mohou na dvě stě padesát historických motocyklů a vozidel do roku výroby 1970, ale také na čtyři desítky letounů. Chybět nebudou ani akrobatické letecké kousky, které předvedou mistři této disciplíny Petr Jirmus a Karel Kuthan.
70 fotografií

Akrobacie na nebi i veteráni. Letiště Drahotuše obsadí Air-auto-moto Veteránfest

Hranicko
Extraliga Sparta Paha - Vyškov 38:48.
O čtvrtém účastníku semifinále play-off ragbyové extraligy rozhodl přímý souboj Sparty a Vyškova v posledním kole základní části. Divácky atraktivní a dramatický zápas v Praze lépe zvládli hosté, které poprvé vedl nový trenér Karel Berounský. Po vítězství 48:38 se teď jeho svěřenci budou připravovat na semifinále proti Mountfieldu Říčany, které se bude hrát už nadcházející sobotu.
10 fotografií

Vítězný nastup Karla Berounského. Ragbisté vyhráli na Spartě a jsou play-off

Ostatní sporty
Oslaví sparťané v sobotu večer v Mladé Boleslavi titul? Když vyhrají, mají ho v kapse.
/FOTO, VIDEO/ Fotbalové soutěž napříč všemi výkonnostními kategoriemi před sebou mají několik posledních kol sezony. Vydáte se o víkendu na nějaký zápas? Vyberete si nějaké vyšší soutěže nebo vyrazíte sledovat ryzí nadšení amatérů? Podívejte se do našeho tradičního víkendového fotbalového pražského přehledu.
107 fotografií

Pražský fotbal o víkendu: Kdo, kdy, kde a s kým?

Fotbal
Pedagogická fakulta UJEP.
Pedagogická fakulta slaví 60 let. Oslavy jubilea odstartují festivalem, který vás pobaví i poučí. Neformální přehlídka přednášek, workshopů a katedrových akcí připomene léta pedagogického vzdělávání v Ústí nad Labem a představí nové trendy v pedagogické praxi. Festival se uskuteční ve čtvrtek 16. května.

Pajďák v Ústí slaví 60 let. Těšte se na oslavy, festival a majáles

Ústecko
Mezinárodní slet šlapacích letadel v Aeroklubu Kunovice
Zlín 226, Čmelák, JAK, SU 26, Spitfire, Boeing Stearman nebo Extra 300 - závodní akrobatický letoun mistra Evropy a vicemistra světa Martina Šonky. Celkem 24 zmenšených maket těchto a dalších typů letadel se v sobotu 11. května účastnilo Mezinárodního sletu šlapacích letadel v Aeroklubu Kunovice. Akce určená především pro nejmenší na ně působila jako magnet. Celkem si na slet našlo cestu více než tisíc dětí s rodiči či prarodiči.
38 fotografií

Šlapací letadla kam se podíváš. Jejich slet do Kunovic lákal děti jako magnet

Slovácko
Fotbalisté Dukly i jejich fanoušci si v této sezoně užili spoustu radosti. Pokud vyhrají v neděli odpoledne s Prostějovem, bude jejich radost ještě větší, vrátí se totiž do nejvyšší soutěže.
/FOTO, VIDEO/ Fotbalové soutěže napříč celou republikou a napříč všemi výkonnostními stupni jdou do finiše a pražské týmy před sebou mají maximálně pět zápasů. Na jakou soutěž vyrazíte? Stihli jste vstupenku na derby na Letné, které může prakticky rozhodnout o titulu nebo se vydáte na utkání nějaké nižší soutěže? Zajímavý zápas se hraje v neděli odpoledne na Julisce. Dukla hostí předposlední Prostějov a jestli vyhraje, zajistí si postup do první ligy!
29 fotografií

Pražský fotbal o víkendu: Kdo, kdy, kde a s kým?

Fotbal
Mokro, zima a náročné silnice. Takový byl letošní ročník setinové rally 7 Castles Trial
Redakční posádka dostala možnost vyzkoušet si Škodu 1101 během podniku pro veteránské automobily. Jednodenní #anketa|54870# ovšem letos doprovázelo nevlídné počasí. Náš vůz vyjel z továrny již v roce 1948. A i přes dokonalou renovaci experty Muzea Škody Auto v Mladé Boleslavi není v něm jízda v deštivém a velmi chladném počasí žádný med.
23 fotografií

Mávátka místo blinkrů, startování pedálem. 250 kilometrů v 76 let staré Škodě

Automagazín
Druholigové derby Sparta B - Žižkov se v neděli od 10.30 hodin odehraje na hlavním spartánském stadionu na Letné.
/FOTO, VIDEO/ Po několika mrazivějších dnech se tento víkend ukáží trochu více sluneční paprsky, takže bude panovat ideální situace k návštěvě fotbalových zápasů. Vydáte se na nejvyšší soutěž do Ďolíčku, třetiligové derby Slavia B - Motorlet, přeborový šlágr Vyšehrad - Přední Kopanina nebo na nějaký zápas z nejnižších soutěží?
24 fotografií

Pražský fotbal o víkendu: Kdo, kdy, kde a s kým?

Fotbal
Spanilá jízda motorkářů dorazila v neděli po poledni do Poděbrad.
Auto-moto akce jsou v plném proudu, jejich nabídka je čím dál tím bohatší. Konat se bude například Rallye Prague Revival, v Brně Tuning Show nebo 8H Le Brno, v Příbrami Česká Route 66 a desítky dalších. Kam se můžete od pátku 12. dubna do neděle 14. dubna vypravit, pokud rádi obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu. A nechybí ani tipy na dlouhodobější akce a výstavy či burzy.
160 fotografií

Tipy na motoakce: Česká Route 66, Emilova jízda a řada dalších. Užijte si víkend

Automagazín