ŠTÍTEK: Přerovsko

Ilustrační foto
Z valentýnského opojení se bude dlouho vzpamatovávat muž ve středních letech z Přerova, který naletěl podvodnici. Svou vyvolenou z Kazachstánu našel koncem loňského roku na internetové seznamce a komunikovali spolu prostřednictvím e-mailu a aplikace WhatsApp.

Láska z Kazachstánu stála muže z Přerova půl milionu

Krimi
Hrad Helfštýn přivítal umělecké kováře v rámci festivalu Hefaiston, 26. srpna 2023, Týn nad Bečvou.
Hrad Helfštýn, který prošel v minulých letech nákladnou rekonstrukcí renesančního paláce na čtvrtém nádvoří, byl loni nejnavštěvovanější památkou v Olomouckém kraji. Středověký hrad si v loňském roce prohlédlo téměř 110 tisíc návštěvníků, což je jen o něco méně než v roce 2022, kdy padl absolutní rekord v dosavadní návštěvnosti hradu. Tehdy na hrad zavítalo více než 116 tisíc lidí.
38 fotografií

Helfštýn je jedničkou mezi památkami. Loni na hrad zamířilo téměř 110 tisíc lidí

Hranicko
Supermarket Albert, nákupní košík - ilustrační foto
Obchodní řetězec Albert ČR se stal letošním Ambasadorem kvality České republiky a vítězem ceny v podnikatelském sektoru. Udělila mu ji Česká společnost pro jakost. Letos nově ocenila i veřejný sektor. Na prvním místě se umístil Úřad městské části Praha 10, jako druhý město Hranice na Přerovsku a třetím je Dopravní podnik hl. m. Prahy. Výsledky dnes oznámili pořadatelé na tiskové konferenci.

Cena Ambasador kvality má svého vítěze. Uspěl obchodní řetězec Albert

Ekonomika
Klíště. Ilustrační foto.
Teplý podzim láká většinu z nás na vycházky do přírody. Podle infektologů by ale měli být lidé i na podzim opatrní - riziko nákazy klíštětem je totiž v tomto počasí značné, protože vrcholí druhá fáze jejich aktivity. Přerovská nemocnice ošetří každý den až pět pacientů, nejčastěji s podezřením na lymskou boreliózu.
5 fotografií

Klíšťata nelení ani na podzim. Víte jak se chránit?

Zdraví