ŠTÍTEK: Prokop Holý

Kolínské sportovní dny, 11. června 2024
/FOTOGALERIE/ Úterý 11. června bylo jako každý rok v harmonogramu Kolínských sportovních dnů vyhrazeno pouze dvěma sportům, v nichž soutěží všechny kategorie žáků od 1. až po 9. třídu. Na rozdíl od loňska tentokrát úterní program neprovázelo deštivé počasí, a tak jak na 320 volejbalistů a volejbalistek, tak téměř 400 dívek a chlapců soutěžících ve sportovním aerobiku mohli svá klání absolvovat pod širým nebem.
147 fotografií

Kolínské sportovní dny pokračovaly v úterý volejbalem a aerobikem

Volný čas
Teplickou ulici v Děčíně čeká revitalizace.
/FOTO, VIDEO/ Předlážděné chodníky, nová silnice, stromy nebo lavičky, přesunutá zastávka. Děčín se plánuje pustit do další etapy revitalizace Podmokel. Oprava Teplické ulice od bývalé zbrojnice až k Černému Kladnu bude největší a nejdražší částí rekonstrukce levobřežního centra města. Podle odhadu projektantů by měla vyjít na sto milionů korun. Koalice s opozicí se na zastupitelstvu střetly v názorech na financování této stavby.
13 fotografií

Teplickou v Děčíně čeká proměna za 100 milionů, začít by se mělo o prázdninách

Děčínsko
Nebezpečná křižovatka u Pražské brány ve Vysokém Mýtě.
Nepřehledné křižovatky, křížení s železnicí nebo chybějící ostrůvky. Některé silnice ve Vysokém Mýtě jsou podle expertů z dopravní fakulty v Praze rizikové a potřebují úpravy. Jedná se o čtyři křižovatky a napojení sjezdu k obchodnímu centru. Nebezpečných míst je však podle radních ve městě více, některá však vyřeší až dostavěná dálnice D35 nebo obchvat na Choceň.
17 fotografií

Nebezpečná křižovatka ve Vysokém Mýtě? U Pražské brány, přechod tu měří 12 metrů

Zprávy
Torzo plaveckého bazénu u ZŠ Prokopa Holého v Lounech.
Město Louny vypsalo výběrové řízení na firmu, která promění torzo bývalého plaveckého pavilonu u Základní školy Prokopa Holého v nové učebny. Areál je nevyužívaný od roku 2017, v ideálním případě by mohl opět sloužit od začátku školního roku 2025/26. Tedy za předpokladu, že práce začnou letos na jaře a vybraná firma dodrží termín dokončení stavby, jenž je stanovený na 430 kalendářních dní.
10 fotografií

Louny hledají firmu, která přestaví torzo školního bazénu na učebny

Žatecko a Lounsko
Dálnice v okrese Louny. Ilustrační foto.
/FOTO/ Výstavba dálnice na Podbořansku, rekonstrukce vlakového nádraží v Žatci, proměna centrálního náměstí v Postoloprtech, výstavba multifunkčního sálu v místě bývalého bazénu v ZŠ Prokopa Holého v Lounech. To je jen výčet některých velkých akcí, které začnou v okrese Louny v roce 2024. Naopak jednou z nejvýznamnějších staveb, jejíž dokončení rok 2024 přinese, je rozsáhlá rekonstrukce kláštera v Žatci. A také dalšího úseku dálnice D6 Praha – Karlovy Vary u Krupé, který lidem z Podbořanska a Žatecka zlepší cestování do hlavního města.
9 fotografií

Top projekty roku 2024: Nové dálnice, opravené náměstí, nádraží i klášter

Žatecko a Lounsko
Na lounském prostranství zvaném Ryneček mají vzniknout parkovací místa a polopodzemní kontejnery. Ilustrační foto.
První etapa rekonstrukce domu pečovatelské služby s navýšením kapacity, úprava prostranství Komenského náměstí, modernizace kamerového systému, druhá etapa revitalizace sídliště pod bývalými kasárnami, vybudování parkovacích míst včetně polopodzemních kontejnerů na Rynečku, třetí etapa revitalizace letního cvičiště, rozšíření počtu parkovacích míst nebo přestavba bývalého bazénu při ZŠ Prokopa Holého na multifunkční sál. To je malý výčet investic, které si pro rok 2024 naplánovalo město Louny.

Školy i parkování. V Lounech si na rok 2024 naplánovali investice za 150 milionů

Žatecko a Lounsko
Revitalizace Podmokel zaměstnává policii a soudy již několik let.
Strabag během příprav na revitalizaci Podmokel výrazně snížil nabídkovou cenu. Oproti té spočítané kalkulanty byla cena přihlášená do soutěže o téměř pětinu nižší. Například na dlažbách, které jsou jedním z předmětů sporu, měla být cena snížena o téměř třetinu. Zaznělo to v pondělí 6. listopadu během dalšího projednávání obžaloby proti tehdejšímu manažerovi Strabagu Alexandru L.
4 fotografie

Kauza Podmokly: Výrazné snížení nabídkové ceny i velké emoce, zaznělo u soudu

Děčínsko
Husity u Bořitova ošetřují kameníci. Rolínkovo sousoší je staré bezmála sto let.
Bořitov – /FOTO, VIDEO/ Jan Žižka, Jan Hus a podle nejnovějších poznatků Jan Roháč z Dubé. Známé husitské postavy v nadživotní velikosti vytesal do pískovcové skály u Bořitova na Blanensku před bezmála sto lety tamní rodák a amatérský sochař Stanislav Rolínek. Pomocí poloviny nůžek na stříhání ovcí a hasičské sekyrky. Psal se rok 1927. Unikátní dílo na kopci Velký Chlum si nedávno vzali do parády kameníci, kteří sousoší restaurují. S prací mají být hotoví v polovině září.
22 fotografií

Husity u Bořitova ošetřují kameníci. Rolínkovo sousoší je staré bezmála sto let

Blanensko
Kolínské sportovní dny ve čtvrtek 8. června 2023.
/FOTOGALERIE/ Čtvrtek je tradičně nejnabitějším dnem Kolínských sportovních dnů, neboť proběhla čtveřice sportovních odvětví, z nichž tři byla ukončena. Ve Vodním světě bojovali plavci, své turnaje odehrály florbalistky, malí korfbalisté i fotbalisté ze 6. až 9. třídy. Obodování hned tří sportů samozřejmě zahýbalo pořadím, ale před posledním dnem není na čele soutěže nic jasné, byť nejblíže k celkovému vítězství má ZŠ Kolín, Prokopa Velikého.
99 fotografií

Čtvrtek byl nejnabitějším dnem Kolínských sportovních dnů. Body zahýbaly pořadím

Ostatní sporty