ŠTÍTEK: prokrastinace

Covid znamenal velký zásah do dětské psychiky. Prudce přibylo psychických problémů. Dětem může v péči o duševní zdraví pomoci Mental Health Day, v překladu Den pro duševní zdraví.
Zažil to patrně každý rodič. Dítě se ráno courá, je zamlklé. Naznačuje, že dnes se na školu nebo školku necítí. Když rodič nepovolí, přijdou bolesti bříška, průjem, bolesti hlavy. Podle Americké asociace psychologů přišla spolu s pandemií covidu epidemie duševních onemocnění mezi dětmi a dospívajícími. Kdy, a je vůbec vhodné dítě nechat doma? Mají mít děti právo na sick day nebo den pro duševní zdraví?

Mami, dneska nechci do školy. Když děti potřebují den pro duševní zdraví

Rodina
Kulatý stůl s odborníky završil celoroční speciál Deníku s názvem Naše neřesti. Debatu moderoval šéfredaktor centrální redakce Deníku Jan Klička.
/VIDEO/ Výsledky hlasování čtenářů Deníku hovoří jasnou řečí. Největšími neřestmi, k nimž jsme ochotni se přiznat, jsou alkoholické nápoje, marnění času a užívání nikotinu. K těmto třem neřestem se přihlásilo téměř 70 procent ze zhruba dvou tisíc respondentů, kteří v anketě hlasovali. K vyhodnocení ankety připravil Deník kulatý stůl s odborníky, kteří jednotlivé neřesti podobně rozebrali.

Neřesti Čechů: Vládnou alkohol, prokrastinace a nikotin

Podnikání
Zuzana Kronerová
Slovenská herečka Zuzana Kronerová sice tvrdí, že prokrastinace je její rodná sestra, ale není to pravda – vidět ji můžeme hned na pěti českých scénách, z toho na jedné z nich má právě premiéru. Dcera Jozefa Kronera a Terézie Hurbanové-Kronerové je stejně jako její rodiče nakažená divadelním bacilem. A věrná je nejenom své profesi…
4 fotografie

Herečka Zuzana Kronerová: Největším neštěstím je hloupý muž

Ženy
Ilustrační foto
Vědci nedávno zjistili, že odkládání povinností a úkolů nemusí být jen znakem lenosti, ale může se jednat i o nemoc, která je známá jako prokrastinace. Trpí jí mnoho z nás, včetně řady lidí na Tachovsku. Deník hovořil se dvěma studenty tachovského gymnázia. Pro ty ale, jak se vyjádřili, je to dobrá výmluva.

Odkládáte-li své povinnosti, nejste líní, ale trpíte prokrastinací

Zdraví
Alexandra Buršíková
Možná už jste si toho také všimli. Útočí na nás ze všech stran.Trpí jí vaše děti, rodiče, partner, přátelé, kolegové v práci. Sužuje šéfa i podřízené. Ničí i vás.

Dobrý den, Valašsko

Názory z regionu
Ilustrační foto
Známe to všichni. Občas jsme líní, práce ani studium nám nejde od ruky, a tak nepříjemné povinnosti odložíme na další den, týden nebo prostě „na někdy“. Pokud se k tomuto úhybnému manévru uchýlíme čas od času, nejde o nic hrozného. Problém nastává, když se z odkládání věcí stane chorobná porucha.

Odsouvání povinností je nemoc!

Zdraví