ŠTÍTEK: první dojem

Hygienici na kontrole zmrzliny v mléčných lahůdkách Jiřího Daňkovského
S rostoucími teplotami přichází na řadu také kontrola zmrzlináren. Na inspekci prodejců zmrzliny se v Pelhřimově vydala ve středu dopoledne Krajská hygienická stanice kraje Vysočina z Jihlavy. Vybrala si dvě provozovny v centru města a ke kontrole přizvala i Deník. Hygienici se zaměřují na čistotu, kvalitu surovin i dodržování předpisů. Přestože mohou první dojmy z inspekce vypadat dobře, tak konečný verdikt padne až po laboratorních testech.
25 fotografií

Hygienici v Pelhřimově kontrolovali zmrzlinu. První dojmy dopadly dobře

Pelhřimovsko
Inter Milán - Slavia Praha - Utkání 1. kola základní skupiny fotbalové Ligy mistrů.
Jeden gól. Další šance. Obrovská euforie, která trvala až do 90. minuty. Jenže pak přišel krutý direkt. Fotbalisté Slavie vstoupili do Ligy mistrů úterní remízou 1:1 na půdě Interu Milán. První dojmy po show na evropské scéně? Rozpaky.

Hořkosladká remíza. Slavia byla chvíli od senzace

Fotbal
Tři stovky vzorků oceněných v prestižní soutěži Král vín ochutnávaly desítky účastníků Královského koštu v Hustopečích.
Hustopeče /FOTOGALERIE/ – Sálem šumí tlumený hovor, občas cinkne sklenka. Kolem stolků postávají hloučky přátel dobrých vín. Jeden zamyšleně studuje katalog, další zkoumavě upijí první vzorek. Kvalitu dalšího mezitím další hlouček podrobuje znalecké diskusi, občas krátce zazní smích. V Hustopečích začal poslední ze série koštů soutěže Král vín.
24 fotografií

Výlet na košt byl rodinným překvapením i odpočinkovým víkendem

Břeclavsko
Mirovická knihovnice Lenka Vlková se v čekárně na vlakovém nádraží zapojila do projektu Kniha do vlaku.
Mirovice – Cestování vlakem je už rok pro lidi z Mirovic příjemnější. Zasadila se o to mirovická knihovnice Lenka Vlková. Loni v lednu hrozilo, že na mirovickém vlakovém nádraží bude zavřená čekárna. Nestalo se tak díky akci Kniha do vlaku.
2 fotografie

Díky Lence Vlkové je otevřená čekárna

Z okolí
Ilustrační foto
Čeká na nás hned za vstupními dveřmi. Je prvním prostorem, který každého návštěvníka bytu či domu uvítá a udělá prvotní obrázek o celém interiéru. Předsíň. Důležitá, ale často opomíjená.

Aby předsíň nebyla jen odkladištěm

Domácnost
Jean David Beauguel
Plzeň – Lepší start v novém klubu si mohl přát jen stěží. Posila fotbalové Viktorie Plzeň ze Zlína, francouzský útočník Jean David Beauguel, přispěl v přípravném zápase proti Jiskře Ústí nad Orlicí k výhře dvěma góly.

Beauguel: Je pro mě čest hrát za Viktorii

FORTUNA:LIGA
Ole Gunnar Solskjaer
Norský hrdina se vrátil zpátky na místo činu. A hned se dějí věci. Ole Gunnar Solksjaer, který patřil k útočným žolíkům Alexe Fergusona na přelomu tisíciletí, navlékl místo kopaček manažerské sako a snaží se vytáhnout United z bryndy. Z prvních dojmů přímo tryská optimismus.

Miláček fanoušků Solksjaer zvedl United a nehodlá odejít

Fotbal
Elektromobil Volkswagen e-Golf, dobíjecí stanice ve Vestci
Je to zvláštní pocit, otočím klíčkem, ozve se signál a jinak už nic. Žádné lehké otřesy a brumlání pod kapotou. Pak jen šlápnu na plynový pedál a auto se potichu rozjede. V redakci serveru Denik.cz nyní testujeme čistě elektrický model Volkswagen e-Golf a první dojmy jsou pozitivní. Akorát „tankování“ zabere minimálně půl hodiny a řidič musí neustále sledovat, kolik mu zbývá kilometrů do vybití baterií. 
27 fotografií

Ticho a mohutná akcelerace. Přečtěte si první dojmy z jízdy elektrickým autem

Ekonomika
Strýčická základní škola, která byla slavnostně otevřená v roce 1929.
Strýčice - Ti, co Strýčicemi na Budějovicku projíždějí pravidelně, se nad vysokou budovou stojící přímo u silnice nepozastaví. Ti, co se sem ale dostanou jen náhodou, tento 89 let starý dům nejspíš překvapí. Je to totiž takový skvost uprostřed „ničeho“. Základní škola v obci se 63 obyvateli není zrovna obvyklá. Všichni Strýčičtí by se do lavic v místní škole vešli klidně třikrát.
4 fotografie

Obyvatelé vsi by se do místní školy vešli třikrát

Českobudějovicko
Tomáš Chorý s generálním manažerem FC Viktoria Plzeň Adolfem Šádkem (vlevo) a svým zástupcem Davidem Nehodou z agentury Nehoda Sport.
Plzeň – O jeho přestupu do Plzně se hovořilo dlouho, od čtvrtka už je ale Tomáš Chorý hráčem Viktorie Plzeň. Dvoumetrový fotbalista se hned podělil o své dojmy v novém klubu.

Chorý: Těším se na fanoušky

Fotbal
V němčické sportovní hale proběhl druhý ročník Fitmaratonu
FOTOGALERIE / Akce s názvem Fitmaraton se konala v sobotu v němčické sportovní hale Suprovka. Kdo by si myslel, že se jednalo o akci pro profesionální sportovce, byl by určitě překvapený. Mohl přijít úplně každý a vyzkoušet si hned několik druhů cvičení. O přestávkách byl pak připravený zdravý raut.
34 fotografií

Fitmaraton otřásal němčickou Suprovkou

Prostějovsko
O víkendu se lidem ve Vyškově zpřístupnily památky. Někde prohlídky zpestřili divadelníci ze základní umělecké školy, jinde na návštěvníky čekali šermíři či sokolník.
Vyškov /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Mladý mnich zoufalý nad závistí a zlobou světa ztrácí víru. Opat mu však vypráví příběh plný naděje. Spolu s ním ho poslouchají i návštěvníci vyškovského kostela Nanebevzetí Panny Marie. Jeho prostory oživují mladí divadelníci ze Základní umělecké školy Vyškov. Je sobotní dopoledne a památky Vyškova otevřely své brány veřejnosti. Díky tradičním Dnům památek.
20 fotografií

Nelze soudit podle prvního dojmu. I opat může být zlodějem, ukázali divadelníci

Vyškovsko
Vizualizace budoucí podoby tréninkové a sportovní haly v Borkách
Kolín /VIZUALIZACE/ – Budoucí podoba tréninkové a sportovní haly v Borkách už je na světě. Namísto vysoké haly se bude jednat o přesah markýzy, tedy zdivo v kombinaci se sklem v přízemí a nad částí pak v dřevěném dekoru vlastní tělo haly, tzv. lucerna. 
8 fotografií

Hala v Borkách: víme, jak bude vypadat!

Kolínsko
Největší atrakce ale dorazila až okolo devatenácté hodiny, kdy na koloběžkách přijeli v doprovodu dalších koloběžkářů Marek Jelínek a Michal Kohoutek.
Kolín – Podruhé v letošním létě se Otevřená ulice rozmístila v kolínském Komenského parku, bohužel tentokrát bez otevřených přilehlých zahrad a to z důvodu jezuitské meditace. Černobílé snímky v areálu vystavila pražská fotografka Lenka Faltejsková, o hudební zpestření se postarala klávesistka a zpěvačka Veronika Wildová, která k mikrofonu na pár písniček pozvala i svoji kamarádku. Nechybělo tradiční občerstvení i výprodej textilu, otevřel se i kostel Nejsvětější Trojice.
52 fotografií

OBRAZEM: Největší atrakce Otevřené ulice dorazila na jejím konci

Volný čas