ŠTÍTEK: raw

Silový trojboj Staňkov - Vítězné družstvo Staňkova.
Minsk, Plzeň – Běloruský Minsk hostil 5. Mistrovství světa v klasickém (RAW) silovém trojboji dorostu, juniorů, mužů, žen a masters. Na perfektně zorganizované akci se vystřídalo celkem 818 závodníků. Díky podpoře Města Staňkov, společnosti Argman s.r.o. z Holýšova a Mann+Hummel (CZ) v.o.s. Okříšky u Třebíče se jí zúčastnili i závodníci ze Staňkova.
4 fotografie

Úspěchy staňkovského trojboje

Ostatní sporty
Olomoucký závodník Petr Folprecht překonával rekordy na mistrovství republiky
Povedený republikový šampionát v Praze mají za sebou siloví sportovci z Hané. Olomouc měla na mistrovství ČR v benchpressu, silovém trojboji a mrtvém tahu početné zastoupení úspěšných závodníků. Absolutní vítězství si připsal olomoucký borec Petr Folprecht, který překonal konkurenci i národní rekordy.

Olomoucký závodník Petr Folprecht ovládl MČR v silovém trojboji

Ostatní sporty
PAVOL DEMČÁK, silový trojbojař Sokola Nymburk, se stal v Praze mistrem republiky, navíc si vybojoval účast na evropském šampionátu
Praha – Na mistrovství České republiky v klasickém (RAW) silovém trojboji mužů a žen se představili i dva závodníci Sokola Nymburk. Hana Takáčová brala stříbrnou medaili, Pavol Demčák se stal republikovým šampionem. Klání se uskutečnilo v pražských Řepích a bylo zároveň nominační na mistrovství Evropy v Dánsku.

O rekord nejprve přišel, pak ale nedal ostatním šanci

Ostatní sporty
Raw Art Wrestling
Praha  - Napínavá bitva ilustrátorů se uskuteční 14. ledna v Praze. Dvě desítky semifinalistů soutěže Raw Art Wrestling (RAW) před zraky diváků musí za hodinu a půl zkomponovat původní komiksové dílo buď štětcem na plátno nebo za pomoci grafických tabletů. Program už třetího ročníku kreslířské bitvy nabídne také celodenní blok přednášek autorů české i zahraniční ilustrátorské scény.
5 fotografií

Ilustrátoři a kreslíři se utkají v živé bitvě před diváky

Ostatní
Jedním z témat Zrcadlení 2016 byla Síla porozumění. Jindřich Marinč poslal do této kategorie snímek nazvaný Milujte se, neválčete.
Bystřice nad Pernštejnem - Svátek všech milovníků fotografování se kvapem blíží. Den s fotografií spojený s vyhlášením výsledků soutěže Zrcadlení 2016 se v Bystřici nad Pernštejnem uskuteční už tuto sobotu. Součástí bude také výstava fotografa Jindřicha Štreita, který v letošním roce oslavil významné životní jubileum.

Bystřice vyhlásí nejlepšího fotografa

Volný čas
Autory návrhu jsou Tomáš Rusín, Ivan Wahla a Martin Klaška z ateliéru RAW, kteří spolupracovali s místním projektantem Martinem Novákem.
Sněžné - Nová mateřská škola s kapacitou pro téměř padesát dětí by se už v příštím roce mohla začít budovat ve Sněžném. „Nyní chystáme projektovou dokumentaci pro stavební povolení a pro možnost podání žádosti o dotaci," sdělila starostka obce Anna Havlíková.

Ve Sněžném vyroste moderní školka

Žďársko
Ilustrační foto
V Sedlčanech se konalo už čtvrté mistrovství ČR v klasickém (RAW) silovém trojboji dorostu a juniorů. Za TJ Lokomotivu Krnov bojovali ti nejmladší, nováček Filip Hasmanda, pro něj to byl vůbec první start na šampionátu, Jan Pavlíček v nové sezoně přestoupil z věkové kategorie dorostu mezi zkušené juniory. Třetím účastníkem v krnovském dresu pak byl Jiří Procházka.

Mladí trojbojaři na republice uspěli

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Vánoční cenu v tlaku 
v leže na lavici (benchpress) uspořádal Oddíl silového trojboje TJ Lokomotiva Krnov. Tyto závody pořádal po delší přestávce ve sportovní hale Lokomotivy Krnov. Pravidelně se zúčastňují soutěžící ze všech krnovských fitcenter.

Vánoční cena v benchpressu

Ostatní sporty
ZE SVĚTOVÉHO šampionátu si Vlastimil Kužel přivezl titul mistra světa i skleněnou plaketu, nejlepší výkon  roku však předvedl v Trutnově, kde na Carpathian Cupu zvítězil v novém evropském i světovém rekordu 245 kilogramů.
Náchodsko – Sport, který v regionu proslavil hlavně kramolenský silák Jiří Havrda, má na Náchodsku další osobnost. Je jím osmatřicetiletý rodák z Broumova Vlastimil Kužel, který se z nedávného světového šampionátu v benchpressu vrátil se zlatem. Na rozhovor s novým mistrem světa dorazil i jeho manažer a jeden ze sponzorů Miloslav Kašpar.

Kužel: Když si nějaký cíl dám, tak ho také dosáhnu

Ostatní sporty
Tomáš Juříček
Krnov – V minulém týdnu se v maďarské Orosháze konalo mistrovství Evropy v silovém trojboji dorostenců a juniorů. Startoval tam i krnovský junior a reprezentant Tomáš Juříček. Po titulu mistra Evropy RAW (bez podpůrných dresů) chtěl zaútočit na nejvyšší mety i na závodech s povoleným podpůrným vybavením.

Tomáš Juříček přivezl z ME stříbro

Ostatní sporty
Jan More (Fitness Club Staňkov), nejlepší junior na Mistrovství západních Čech.
Sedlčany – Mladší garnitura ´lifterů´ z Fitness clubu Staňkov absolvovala první kvalifikační závody soutěžní sezony 2015. Prvního Mistrovství západních Čech v klasickém (RAW) silovém trojboji, které se konalo v sobotu 25. října v tělocvičně ZŠ Sedlčany, se zúčastnilo celkem devětačtyřicet závodníků. Pořadatelem byl místní SK Zlobr.
3 fotografie

Powerlifteři ze Staňkova zahájili novou sezonu

Ostatní sporty
TJ KRALUPY na mistrovství republiky v RAW trojboji: (zleva) Petr Klicha, Zdeněk Tuháček, Ivan Veselý a Luboš Šos.
Frýdlant – Dvě celková třetí místa, dalších sedm medailových umístění v dílčích disciplínách, několik nových osobních rekordů a jeden v celé kategorii. S takovou bilancí se z druhého Mistrovství České republiky ve stále populárnějším klasickém (RAW) silovém trojboji vrátila tříčlenná minivýprava z kralupského oddílu.

Národní rekord stačil Šosovi „pouze" na bronz

Ostatní sporty
Polyfunkční objekt Dorn.
Brno - Polyfunkční dům Dorn, který má vyrůst mezi ulicemi Dornych a Plotní, už čeká jen na stavební povolení. „Ještě je nemáme právoplatně vydané, očekáváme je ale v nejbližších dnech," uvedl zástupce investorské společnosti Camastro David Jiran. Staré domy jsou v místě zdemolované, pracovníci připravují prostor pro zahájení stavby. Ta by měla podle Jirana začít na přelomu dubna a května.

Stavba domu Dorn začne na přelomu dubna a května

Brněnsko
Nová kavárna (na snímku) možná už příští rok vznikne z chátrající funkcionalistické zastávky Obilní trh u stejnojmenného parku poblíž centra.
Brno - Brnu se začíná přezdívat město kaváren. Fakt, že se podnikům daří, už brzy nejspíš potvrdí netradiční novinka na Obilním trhu. Funkcionalistická tramvajová zastávka se podle všeho promění v kavárnu. Zastupitelé Brna-středu minulý týden schválili, že zastávku s toaletami pod zemí od dopravního podniku koupí za 140 tisíc korun.

Radnice koupí zastávku na Obilním trhu za 140 tisíc. Změní ji

Brněnsko
Polyfunkční objekt Dorn.
Jedenáct pater a cihlová fasáda, která vytváří výškovou protiváhu horizontální Vaňkovce. Víceúčelový dům na spojnici Plotní ulice a Dornychu se má stát novou dominantou této části Brna. Dlouho to ale vypadalo, že skončí jen u plánu. Nový investor však návrh oprášil a stavět hodlá už příští rok.

11 pater a přes 500 zaměstnanců: stojatá Vaňkovka vyroste za 2 roky

Bydlení
Tři podivínští trojbojaři na stupních vítězů. Zleva Vladimír Svoboda, Vlastimil Šafařík a Michal Šafařík.
Slovinsko, Podivín, Břeclav – Zástupci dvou oddílů silového trojboje z Břeclavska odjeli v květnu do slovinského města Bled, kde se konalo mistrovství Evropy v silovém trojboji. Celkem do Slovinska odjelo patnáct Čechů, kteří přivezli deset medailí. Vyhráli tak medailové pořadí národů před domácími závodníky a siláky z Ruska.

Siláci z Podivína zazářili ve Slovinsku na mistrovství Evropy

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Zlín - Historická a unikátní sbírka vozidel Aloise Samohýla se zřejmě již brzy přestěhuje do nových prostor. Bude to jedna z původních budov svitovského areálu přímo u tř. T. Bati

Samohýl otevře nové muzeum

Zlínsko