ŠTÍTEK: Reddit

Mšice patří mezi nejotravnější hmyz z našich zahrad. Napadají jak okrasné rostliny, tak plodiny
Mšice patří mezi nejvíce nenáviděné škůdce našich zahrad. Vždy se objeví z ničeho nic v neuvěřitelném množství, a jakmile se usadí na rostlinách, je těžké se jich úplně zbavit. Chemické insekticidy většinou fungují spolehlivě, ale věděli jste, že mšic se můžete zbavit i přírodní cestou? Jednu surovinu totiž mšice skutečně nesnáší – ocet. Poradíme vám, jak si vyrobit octový postřik na mšice, který je bez chemie a mšice spolehlivě zahubí.

Účinný postřik proti mšicím doma vyrobíte za pár minut. Použít ho můžete ihned

Zahrádkaření
Artwork The Elder Scrolls V: Skyrim.
Oslava třicátin legendární herní série The Elder Scrolls odhalila, jak hluboký vliv měla na generace hráčů. Unikátní světy a svoboda při řízení osudu vlastních postav přinesly nezapomenutelné zážitky a otevřely dveře nekonečným dobrodružstvím. Lidé si sérii zamilovali také pro svou otevřenou možnost modifikací nabízejících i lechtivé scény.
10 fotografií

Draci, dobrodružství i nahota. Slavná série The Elder Scrolls slaví třicet let

Počítače a mobily
Nejvetší výletní loď světa Icon of the Seas nabízí mnoho zážitků. Za některé se ale musí pořádně připlatit
Už několik měsíců je opěvovaná jako největší výletní loď na světě. Společnost Royal Carribean se pyšní tím, že na novém plavidlu Icon of the Seas nabízí nejširší nabídku zábavy, jídla a služeb v designových prostorách, které oproti jiným výletním lodím nevypadají jako nákupní centrum. Zda dovolená na moři stojí za to, od ledna otestovaly už tisíce lidí. Jejich názory se diametrálně liší.

Jaká je dovolená na největší lodi světa? Lidé jsou za chodící peněženky, zaznívá

Svět
Do irského města Sligo (na snímku) přijel neznámý muž v pátek 12. června 2009 večer. Představil se pod falešným jménem Peter Bergmann, jeho skutečná identita je dodnes neznámá
Už třináct let a jeden měsíc pronásleduje Irsko dodnes nevyřešená záhada. Ráno 16. června 2009 se na pláži Rosses Point v hrabství Sligo našlo mrtvé tělo asi šedesátiletého hubeného muže v námořnickém tričku a ve slipech, navlečených z nevysvětleného důvodu přes plavky. Dodnes není zřejmé, kdo tento muž byl, ani odkud se vzal. Před svou podivnou smrtí totiž důkladně vymazal veškeré důkazy o své existenci.
5 fotografií

Měl falešné jméno, před smrtí ničil stopy. Irsko dodnes řeší záhadu mrtvého muže

Svět
Policie v USA vyšetřuje kriminální čin.
Desetiletá Lily Petersonová se v neděli 24. dubna vracela na kole od příbuzných. Domů už ovšem nedorazila. Tělo čtvrťačky našli o den později v lese nedaleko města Chippewa Falls v americkém státě Wisconsin, jen kousek od bicyklu odhozeného na cyklostezce. Z vraždy je obviněný čtrnáctiletý chlapec, kterého malá Lily znala. Podle deníku Daily Mail to byl její bratranec Carson Peters-Berger, syn trestaného pedofila. Policie tuto informaci zatím nepotvrdila. Agresor dívčinu vraždu plánoval. Uškrtil ji a pak znásilnil.

Amerika je v šoku: Desetiletou dívku měl zavraždit a znásilnit čtrnáctiletý kluk

Svět
Sociální sítě za pouhých 15 let změnily svět k nepoznání
Můžeme se díky nim bavit doslova s kýmkoli na celém světě. Získáváme tu informace, bavíme se tu, sledujeme videa, hodnotíme fotky, čteme články. Sociální sítě za pouhých 15 let změnily svět k nepoznání. Ale je to jen dobře? Nedávný výpadek Facebooku a dalších jeho služeb ukázal až chorobnou závislost miliard lidí na sociálních médiích. Ty navíc dohání vlastní moc, kterou v současnosti vládnou.
7 fotografií

Sítě plné nenávisti: Výpadek ukázal jejich moc, Facebooku roste konkurence

Věda a technika
Sídlo mediální společnosti CNN v Atlantě
Část internetu dnes krátce zasáhl výpadek, který se týkal mimo jiné internetových stránek některých velkých médií. Na vině byly technické potíže v americké společnosti Fastly, která je poskytovatelem cloudových služeb. Ukázalo se tak, jak zásadní význam má hrstka podobných firem, které zajišťují provoz části internetové infrastruktury, uvedla agentura AP.

Weby světových médií postihl výpadek. Několik hodin zůstaly nedostupné

Ekonomika
Fotka plyšové hračky vyrobené ruskou loutkářkou. Uživatelé sociálních sítí považovali výrobek za vzácnou sovu
Na Facebooku se mezi uživateli rozšířil obrázek malého chlupatého ptačího mláděte, o němž uživatelé prohlašují, že jde o mládě velmi vzácné sovy červené. Podle agentury AFP rozšířila fotku s tímto popiskem zejména stránka s názvem Pictures in history, která má víc než šest milionů sledujících. Snímek sdílelo 22 tisíc uživatelů. Ve skutečnosti však jde o obrázek plyšové hračky.
5 fotografií

Lidé na Facebooku sdíleli fotku mláděte vzácné sovy. Šlo však o plyšovou hračku

Svět
Sociální sítě, ilustrační foto
Pew Research Center, nezávislé výzkumné centrum z Washingtonu, D.C., odhalilo výsledky posledních průzkumů sociálních sítí. Vyplývá z nich, že Facebook, který ještě v roce 2015 suverénně ovládal telefony a počítače 71 procent amerických mladistvých, se propadl až na čtvrté místo. Momentálně jej používá pouze každý druhý dospívající, vzrostla však popularita jiných platforem.
6 fotografií

Facebook u mladých Američanů ztrácí. Na vrcholu jsou YouTube a Instagram

Svět
Ilustrační foto.
Toronto - Mladý muž z Toronta přišel se zajímavou nabídkou. Žena, která se mu přihlásí, může získat letenku kolem světa. Má to ale jeden háček: může jít jen o Kanaďanku jménem Elizabeth Gallagherová, napsala agentura AP. Tak se totiž jmenovala přítelkyně Jordana Axaniho, se kterou si letenky pořídili. Jenže se rozešli a Jordan nyní nechce, aby cesta propadla.

Kanaďan nabízí zdarma cestu kolem světa, jenže jen určité ženě

Svět