ŠTÍTEK: Sára Saudková

Sára Saudková na výstavě svých fotografií ve Výtvarném centru Chagall v Ostravě, která potrvá do konce srpna 2022.
Sára Saudková už sice nežije delší dobu s Janem Saudkem, ale s jeho synem Samuelem a mají spolu čtyři děti. A ačkoli její fotografie nedosahují zdaleka Janovy úrovně, její výstavy stále přitahují návštěvníky. Mohli jsme se o tom přesvědčit před několika dny, kdy byla v ostravském Výtvarném centru Chagall v Repinově ulici zahájena její prezentace, která je retrospektivou za posledními bezmála třemi dekádami tvorby autorky. 

Snímky Sáry Saudkové jsou k vidění v Ostravě. Občas fotí i sama sebe jako akt

Volný čas
Fotograf Jan Saudek. Ilustrační foto.
Břeclav - Na padesát děl včetně originálních šperků od Jana a Sáry Saudkových budou mít zájemci možnost prohlédnout si v Břeclavi. Výstavu obou českých umělců zahájí ve čtvrtek v pět hodin odpoledne v synagoze. „Za účasti Sáry Saudkové, která zde bude mít autogramiádu," uvedla kurátorka výstavy Nina Kuhnová z pořadatelského Městského muzea a galerie Břeclav.

Saudkovi představí své umění. V břeclavské synagoze

Volný čas
Podle Jany Lévai z Tábora je Jan Saudek svůj, na nic si nehraje a na jeho fotografiích je to rozhodně vidět.
Týn nad Vltavou - Neuvěřitelné osmdesátiny oslaví letos světoznámý fotograf Jan Saudek. A právě u příležitosti tohoto významného jubilea má výstavu svých fotografií i v jižních Čechách, konkrétně v Týně nad Vltavou v Městské galerii U Zlatého slunce. Slavnostní vernisáž uvedla v pátek galeristka Marie Hanušová spolu s kurátorkou výstavy Libby Kučerou.
4 fotografie

Jan Saudek slaví a vystavuje v Týně

Českobudějovicko
Fotofestival je v Moravské Třebové už tradicí.
Moravská Třebová – Perla české renesance už se připravuje na další ročník mezinárodní přehlídky profesionální a amatérské fotografie. Ti, kteří chtějí představit své snímky, mají nejvyšší čas.

Proberte alba, festival se blíží

Volný čas
Slavnostní vernisáž na plumlovském zámku
Plumlov – David navždy, Harfa, Hey Joe! Po třiceti letech nebo Ach, ta šedesátá léta!. To jsou jen některé názvy z padesátky fotografií Jana a Sáry Saudkových, které jsou do konce srpna k vidění na plumlovském zámku. Na slavnostní vernisáži prodejní výstavy, která se konala v pátek vpodvečer, se sešly desítky lidí.
14 fotografií

Fotografka Sára Saudková: Nechci ohromovat nahotou

Ostatní
Sára Saudková.
Ústí nad Labem - Do výtvarné soutěže nazvané Recyklované pohádky je přihlášeno celkem 395 výtvarných prací od dětí a pedagogů ze základních a středních škol. Mezi nimi jsou i práce dětí z Ústecka.

Kdo se prosadí do Recyklované pohádky?

Ústecko
Sára Saudková
Jihlava – Už počtvrté známá fotografka Sára Saudková v Jihlavě vystaví své fotografie. Veřejnost si je v Muzeu Vysočiny bude moci prohlédnout už od pátku. Výstava Fotografie IV na místě potrvá až do 10. června.

Dílo Sáry Saudkové už počtvrté v Jihlavě

Volný čas
Fotografka Sára Saudková
Brno – Nabitou sobotu a klidnější neděli před sebou mají zřejmě lidé, kteří se rozhodnou strávit víkend v Brně a okolí. Programové menu dnes mohou načít už v devět hodin dopoledne.

Víkend v Brně: Sára i mariáš

Brněnsko
Ilustrační obrázek
Plzeňsko – Osmadvacetiletá maminka sedmileté holčičky z jižního Plzeňska má rakovinu lymfatických uzlin. Má za sebou dvanáct chemoterapií a stále neví, zda a kdy se uzdraví.

Žena nemá peníze na léčbu

Plzeňsko