ŠTÍTEK: spekulace

Fotbalisté Baníku Ostrava (v modrém) v přípravném utkání v Polsku proti skotskému Dundee FC.
Čtvrtek 1. srpna. To je dlouhodobě známé datum, kdy fotbalisté Baníku Ostrava mají odehrát odvetu 2. předkola Konferenční ligy na půdě soupeře. Postup arménského FC Urartu však do toho na chvíli vlil mírnou nejistotu. Hrozilo totiž, že by se hrálo už ve středu. V pátek odpoledne však UEFA potvrdila ostravskému klubu stávající termín. Oproti původním plánům se tak nic nemění.
11 fotografií

Konec spekulací! UEFA potvrdila Baníku termín odvety předkola KL v Jerevanu

Chance Liga
Trenér fotbalistů Vlčnova Martin Liška při utkání ve Zlechově.
Dobře věděli, že buď si záchranu uhrají sami, nebo spadnou do okresního přeboru. Po víkendu je jasné, že se i na podzim bude ve Vlčnově hrát 1. B třída. Svěřenci trenéra Martina Lišky sice v posledním domácím zápase pouze remizovali s Ostrožskou Novou Vsí 2:2 a skončili předposlední, nahrála jim ale situace v divizi, udržení Skaštic i Baťova.

Trenér Vlčnova Liška: Spekulacím jsem se smál, musí přijít dva kvalitní hráči

Kraje
Zápas Spartaku Průhonice (na snímku fotbalisté v bílých dresech) v Poříčí vzbudil vlnu spekulací.
Vlnu spekulací rozpoutal zápas uplynulého kola krajského fotbalového přeboru mezi Poříčím nad Sázavou a Průhonicemi. Poslední a na jaře dosud pouze jedinkrát bodující celek tabulky na hřišti jednoho z aspirantů na konečné třetí místo otáčel ve druhém poločase z 1:4 na konečných 6:5. Hlavně v táborech přímých konkurentů v boji o záchranu měli okamžitě jasno, že šlo o krajně podezřelý scénář a domácí to hostům po změně stran určitě pustili. Trenéra Poříčí Marka Štorka se redakci telefonicky kontaktovat nepodařilo a nereagoval ani na SMS s žádostí o vyjádření se k zápasu. Lukáš Žáčik, předseda Spartaku a v posledních několika kolech zároveň i trenér mužstva, v rozhovoru jakékoli nepravosti z hostující strany odmítá.

Divoký obrat v Poříčí? Svědomí máme absolutně čisté, ujišťuje předseda Průhonic

Kraje
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj koupil od britského krále Karla III. za 20 milionů liber venkovské sídlo Highgrove House v Gloucesterském hrabství. Tak zní nová lživá zpráva, kterou zhruba od začátku dubna šíří v Česku proruská dezinformační média a dezinformační skupiny i různí uživatelé na českých sociálních sítích. Zpráva je ale vylhaná, Zelenskyj Highgrove House nekoupil.

Zelenskyj koupil sídlo britského krále, šíří proruští dezinformátoři. Je to lež

Státy mimo EU
Princezna Kate.
Zmizení princezny z Walesu Catherine z veřejného dětí dále vyvolává otázky u fanoušků královské rodiny. Obavy nezmírňuje ani Kensingtonský palác, který před několika dny na oficiálním profilu královské dvojice zveřejnil fotografii Kate s jejími třemi dětmi. Komentující si ihned všimli, že snímek vypadá podivně a začali spekulovat o digitálních úpravách. Přední zahraniční tiskové agentury fotku později kvůli podezření z úprav stáhly. Princezna Kate se za zmatky na sociální síti X mezitím omluvila.

Fotka Kate vzbudila pořádný rozruch: Za digitální úpravy se princezna omluvila

Státy mimo EU
Rudolf Řepka
Už dlouhou dobu se mluví o prodeji fotbalových Teplic. Přestože je klub pochopitelně tajemný jako pověstný hrad v Karpatech, podle nejnovějších spekulací by se kupcem mohl stát jeden z předních českých miliardářů, který má navíc k fotbalu silný vztah. Může další účastník nejvyšší soutěže měnit majitele? Stávající ředitel „žlutomodrých" Rudolf Řepka pro Deník nastalou situaci okomentoval.
25 fotografií

Zájem o Teplice: Nový majitel, který miluje fotbal? Řepka reaguje na spekulace

FORTUNA:LIGA
Rudolf Řepka
Už dlouhou dobu se mluví o prodeji fotbalových Teplic. Přestože je klub pochopitelně celou dobu tajemný jako pověstný hrad v Karpatech, podle nejnovějších spekulací by se kupcem mohl stát jeden z předních českých miliardářů, který má navíc k fotbalu silný vztah. Může další účastník nejvyšší soutěže měnit majitele? Stávající ředitel „žlutomodrých" Rudolf Řepka pro Deník nastalou situaci okomentoval.
25 fotografií

Koupí Teplice vlivný miliardář, který miluje fotbal? Řepka reaguje na spekulace

FORTUNA:LIGA
Radoslav Kováč bude, či nebude dál působit v Pardubicích?
Tohle bude ještě hodně zajímavé… Internetem se šíří zvěsti, že trenér Radoslav Kováč chce ukončit své angažmá v FK Pardubice. Oficiální cestou o to ještě nepožádal. A jestli vůbec požádá? Pardubické vedení se totiž nechce s títmo případným krokem smířit a oponuje tím, že tento český internacionál má s klubem platnou a především dlouhodobou smlouvu. Více nehodlá situaci komentovat.
17 fotografií

Reakce pardubického vedení: Trenér Kováč má s klubem uzavřenou platnou smlouvu

FORTUNA:LIGA
Matka Tomáše Garriguea Masaryka Terezie Masaryková, rozená Kropáčková
Svým způsobem se řadí k nejzáhadnějším postavám české historie. Od chvíle, kdy se její syn Tomáš stal obecně známou a vysoce postavenou veřejnou osobností, postupně univerzitním profesorem, poslancem a nakonec i zakladatelem a prvním prezidentem nového státu, se spekulovalo o tom, s kým ho Terezie Kropáčková, provdaná Masaryková, vlastně měla. A žádná z odpovědí se dodnes nezdá dost uspokojivá na to, aby tato otázka přestala být kladena.
22 fotografií

Matka T. G. Masaryka? Terezie Kropáčková dle některých střežila velké tajemství

Česko
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Na sociálních sítích se objevily spekulace o zdraví tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, který v neděli obhájil další prezidentský mandát. Na twitteru koluje mimo jiné video, na němž devětašedesátiletý Erdogan vystoupil z auta a s obtížemi se jen pomalu pohyboval obklopen početným týmem své ochranky. Erdogan vyhrál v neděli druhé kolo voleb podle analytiků zejména proto, že ho mnozí oceňují jako silného muže, který Turecku zajistil pevné postavení na mezinárodní politické scéně a který je pro ně symbolem stability.
6 fotografií

Mátožný pohyb a ortézy? Video s Erdoganem vyvolalo spekulace o jeho zdraví

Státy mimo EU
Pavel Šedlbauer, šéf představenstva FK Teplice
Hodně turbulentní týden prožívají fotbalové Teplice. Poté, co odvolaly z pozice hlavního kouče částí sportovní veřejností a především médii adorovaného Jiřího Jarošíka, místo něhož instalovaly Zdenka Frťalu, vyrojila se okolo mechanismu výměny řada fám a nepodložených informací. Do pozadí odsunuly jinou spekulaci, která se šířila po lázeňském městě rychlostí blesku. Klub ze Stínadel prý jedná s rakouskou společností Red Bull, která by se mohla stát jeho novým vlastníkem. Co je na tom pravdy? Deník se zeptal přímo šéfa představenstva FK Teplice Pavla Šedlbauera. Rozebral s ním také trenérskou rošádu.
16 fotografií

Koupí Red Bull teplický fotbalový klub? Šedlbauer reaguje na spekulace

FORTUNA:LIGA
Pavel Šedlbauer, šéf představenstva FK Teplice
Hodně turbulentní týden prožívají fotbalové Teplice. Poté, co odvolaly z pozice hlavního kouče částí sportovní veřejností a především médii adorovaného Jiřího Jarošíka, místo něhož instalovaly Zdenka Frťalu, vyrojila se okolo mechanismu výměny řada fám a nepodložených informací. Do pozadí odsunuly jinou spekulaci, která se šířila po lázeňském městě rychlostí blesku. Klub ze Stínadel prý jedná s rakouskou společností Red Bull, která by se mohla stát jeho novým vlastníkem. Co je na tom pravdy? Deník se zeptal přímo šéfa představenstva FK Teplice Pavla Šedlbauera. Rozebral s ním také trenérskou rošádu.
16 fotografií

Koupí Red Bull teplický fotbalový klub? Šedlbauer reaguje na spekulace

FORTUNA:LIGA
Roberts Bukarts prodloužil smlouvu v HC Vítkovice Ridera. Na snímku vpravo se sportovním ředitelem ostravského hokejového klubu Romanem Šimíčkem.
/FOTOGALERIE/ Vedení hokejových Vítkovic rázně odmítlo spekulace některých médií o možném konci dvou velkých hvězd. Lotyšský kanonýr Roberts Bukarts, nejproduktivnější hráč extraligy, podepsal v úterý novou víceletou smlouvu. Americký snajpr Peter Mueller potvrdil setrvání v ostravském klubu. U obou útočníků aktuálně druhého celku nejvyšší soutěže se opakovaně psalo o přesunu do Komety Brno.
57 fotografií

Konec hvězd ve Vítkovicích? Ne! Bukarts prodloužil, Mueller lžím nerozumí

Hokej
Peter Mueller vpravo.
/FOTOGALERIE/ Peter Mueller by se mohl vrátit do Brna. S touto informací – nebo spíše spekulací – přišel během přímého přenosu utkání 32. kola hokejové extraligy mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslavi (5:2) komentátor České televize Ondřej Zamazal. Řada fanoušků domácího celku se asi v té chvíli chytala za hlavu. Uklidnit je pak muselo pozápasové vyjádření sportovního manažera Ridery Romana Šimíčka.
37 fotografií

Mueller z Vítkovic do Brna? Není to pravda, dementoval Šimíček spekulaci

Hokej
Peter Mueller vpravo.
Peter Mueller by se mohl vrátit do Brna. S touto informací – nebo spíše spekulací – přišel během přímého přenosu utkání 32. kola hokejové extraligy mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslavi (5:2) komentátor České televize Ondřej Zamazal. Řada fanoušků domácího celku se asi v té chvíli chytala za hlavu. Uklidnit je pak muselo pozápasové vyjádření sportovního manažera Ridery Romana Šimíčka.
37 fotografií

Mueller z Vítkovic zpátky do Brna? Není to pravda, dementoval Šimíček spekulaci

Hokej
Primátor Jihlavy Petr Ryška a jednatel HC Dukla Bedřich Ščerban i přes prodloužení termínu výstavby Horácké arény potvrzují, že dotace od Národní sportovní agentury není ohrožena.
Hokejová Dukla strádá pod ekonomickým tlakem. Po zavření jihlavského zimního stadionu musí nastupovat v azylech mimo město. Kvůli prodlužování podepsání stavební smlouvy má navíc už teď nemilou jistotu, že mimo domov bude hrát minimálně tři roky. Klub byl dokonce nucen v týdnu vyhlásit sbírku fanoušků. Navíc musí čelit spekulacím o konci podpory ze strany státu. „Tyhle fámy mě strašně štvou a poškozují klub,“ netají jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Ztráta dotace na arénu od NSA? Na peníze od státu vidíme, odmítá spekulace Ryška

Hokej
Na ústeckém Rondelu zůstává po tragické nehodě rozbitá lavička, stopy po smyku automobilu a několik čar lakem, zakreslujících situaci. V sobotu zde řidička dostala smyk, vjela na zastávku MHD a srazila seniorku. Míru jejího zavinění šetří policie.
/FOTO, VIDEO/ Dřevěné třísky, pokroucená konstrukce lavičky a stopy na rozbitém chodníku. Jen to a pár lakem nastříkaných čar připomíná na bukovském Rondelu tragickou dopravní nehodu ze sobotního podvečera. Mladá řidička dostala na mokrém asfaltu smyk, který nezvládla. V tu chvíli už neovladatelný osobní automobil vjel na zastávku MHD a narazil do lavičky. V cestě mu naneštěstí stála sedmasedmdesátiletá seniorka, která střet nepřežila.
8 fotografií

Tragickou nehodu na Rondelu připomíná už jen rozbitá lavička a několik čar

Nehody
Marek Židlický a Ota Vejvoda // Hvězdy Kladna - Česká republika legendy 3:4 (sn), utkání na oslavu 60. narozenin Milana Nového
Hokejoví Rytíři jsou posledním z extraligových klubů, jehož podoba pro další sezonu zůstává zahalena tajemstvím. Není znám trenérský štáb a oficiálně byla oznámena zatím jen pětice hráčů. Oficiální představení koučů i nových posil je na programu příští týden ve čtvrtek na chystané tiskové konferenci. První informace ale vyplavaly na povrch už nyní.
9 fotografií

Rytíře by měl vést Otakar Vejvoda mladší. Potvrdí se defenzivní posily?

Hokej
Marek Židlický a Ota Vejvoda // Hvězdy Kladna - Česká republika legendy 3:4 (sn), utkání na oslavu 60. narozenin Milana Nového
Hokejoví Rytíři jsou posledním z extraligových klubů, jehož podoba pro další sezonu zůstává zahalena tajemstvím. Není znám trenérský štáb a oficiálně byla oznámena zatím jen pětice hráčů. Oficiální představení koučů i nových posil je na programu příští týden ve čtvrtek na chystané tiskové konferenci. První informace ale vyplavaly na povrch už nyní.
9 fotografií

Rytíře by měl vést Otakar Vejvoda mladší. Potvrdí se defenzivní posily?

Hokej
Marek Židlický a Ota Vejvoda // Hvězdy Kladna - Česká republika legendy 3:4 (sn), utkání na oslavu 60. narozenin Milana Nového
Hokejoví Rytíři jsou posledním z extraligových klubů, jehož podoba pro další sezonu zůstává zahalena tajemstvím. Není znám trenérský štáb a oficiálně byla oznámena zatím jen pětice hráčů. Oficiální představení koučů i nových posil je na programu příští týden ve čtvrtek na chystané tiskové konferenci. První informace ale vyplavaly na povrch už nyní.
9 fotografií

Rytíře by měl vést Otakar Vejvoda mladší. Potvrdí se defenzivní posily?

Hokej
Fotbalisté Zlína ve středu remizovali s Baníkem Ostrava 1:1. Na snímku křídelník Rudolf Reiter (v bílém dresu).
Zlínští fotbalisté ve druhém duelu letní přípravy remizovali s Baníkem Ostrava 1:1. Oba góly ve středečním utkání, které se hrálo v areálu Vista, padly až po změně stran. Domácí poslal do vedení střídající útočník Tijani, skóre vzápětí srovnal po úniku Dramé. Baník měl na konci střetnutí více ze hry, ale druhou branku z převahy nevytěžil.
11 fotografií

Ševci v přípravě remizovali s Baníkem. Cicilia byla spekulace, přijde Didiba

FORTUNA:LIGA
Michal Ševčík (v bílých kopačkách) při reprezentačním tréninku.
Bláznivé fotbalové období prožívá devatenáctiletý záložník Michal Ševčík. Před měsícem oslavil se Zbrojovkou postup do první ligy, první červnový den pak pomohl české dvacítce k výhře 3:0 nad Chorvatskem. V době své dovolené musel odrážet nejrůznější přestupové spekulace a nyní už se chystá na dnešní utkání jedenadvacítky proti Andoře, které se odehraje v Brně. „Bude to pro mě super zápas, doufám, že přijde hodně lidí. Mým úkolem je strhnout celý tým a užít si utkání,“ prozradil třebíčský rodák v rozhovoru pro Deník Rovnost.

Soustředím se teď na Andorru. Sám nevím, co bude dál, říká talent Ševčík

Fotbal
Krajský přebor: Srbice - Litoměřicko (žluté dresy)
Krajský přebor jde do finiše, nejzajímavější je boj o záchranu, ve kterém jsou namočené celky Modré, Oldřichova a Lovosic. Srbice jsou třetí, z bronzového stupínku se už hnout nemůžou. Že by ale v posledním kole, které odehrají na hřišti Oldřichova, hrály na půl plynu? „Je mi jedno, kdo spadne, budeme hrát naplno. Pomáhat se záchranou nikomu nebudeme, nechci pak být za blbce!” nepřipouští trenér Sokola Martin Luger jakékoli spekulace.
49 fotografií

Nikomu se záchranou pomáhat nebudeme! odmítá srbický kouč Luger spekulace

Kraje
Ruský prezident Vladimir Putin.
Důvodem, proč se ruský prezident Vladimir Putin řadu týdnů neobjevoval na veřejnosti, je fakt, že v dubnu podstoupil léčbu pokročilého stádia rakoviny. Má o tom informovat dosud utajovaná zpráva amerických zpravodajských služeb. Moskva zprávy o nemoci ruského vůdce popírá. Zpravodajci také potvrdili dřívější spekulace, že měl Putin v březnu přežít neúspěšný atentát.
11 fotografií

Tajné zprávy z Kremlu? Putin se v dubnu léčil s rakovinou, tvrdí zpravodajci USA

Státy mimo EU
Ruský ministr obrany Sergej Šojgu a náčelník generálního štábu Valerij Gerasimov
Je zraněný, dostal se do Putinovy nepřízně, nebo je důvod úplně jiný? Pozorovatele vojenské přehlídky, která se konala na Rudém náměstí v Moskvě 9. května, zarazilo, že na ní chyběl náčelník ruského generálního štábu Valerij Gerasimov. Ruská státní média jeho nepřítomnost nijak nezmínila, a tak svět zaplavily spekulace o tom, co vlastně s Gerasimovem je.
23 fotografií

Kam zmizel Gerasimov? Na přehlídce chyběl, možná je zraněný, spekuluje se

Svět
Vladimir Putin na fotografii z roku 2022.
Ruský prezident Vladimir Putin trpí mozkovou poruchou způsobenou demencí, Parkinsonovou chorobou nebo prudkými návaly vzteku (tzv. roid rage) v důsledku léčby rakoviny steroidy. Tvrdí to vysocí představitelé zpravodajské aliance Five Eyes (FVEY) s odvoláním na zdroje blízké Kremlu. Jasné důkazy ale nepředložili. Moskva jakékoliv informace o špatném zdravotním stavu prezidenta Putina odmítá.
11 fotografií

Spekulace o zdraví Putina. Má poškozený mozek, tvrdí zpravodajské služby

Státy mimo EU
Tomáš Hertl - Hokejista San Jose Tomáš Hertl se raduje ze svého gólu.
Hokejový útočník Tomáš Hertl ze San Jose vnímá před poslední sezonou ze čtyřleté smlouvy spekulace ohledně možné výměny do jiného týmu NHL. Ze Sharks by nerad odcházel, o novém kontraktu však s klubem zatím nejednal. Jak uvedl v on-line rozhovoru zprostředkovaném agenturou Sport Invest, která ho zastupuje, soustředí se nyní především na start nové sezony. Zároveň se ale netají velkou touhou po zisku Stanley Cupu.

Hertl: Je sen si zahrát na olympiádě, spekulacemi o výměně se nezaobírám

Hokej
Prezident Miloš Zeman 22. září 2021 při propuštění z Ústřední vojenské nemocnice v Praze
Kancelář prezidenta republiky (KPR) odmítla spekulace o zdraví prezidenta Miloše Zemana, označila je za lži a dezinformace. Jejich autory podle KPR vede politický aktivismus, snaha o zviditelnění a nenávist k Zemanovi. Bývalou ministryni pro lidská práva Džamilu Stehlíkovou, podle které Zemanovy zdravotní problémy souvisí s alkoholickou jaterní cirhózou, chce prezident za její výroky zažalovat. Se stížností se chce obrátit také na Českou lékařskou komoru. Reakci Stehlíkové ČTK shání. Prohlášení KPR na webu Pražského hradu zveřejnil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.
12 fotografií

Zemanovi se nelíbí vyjádření Stehlíkové o jeho zdraví. Chce ji žalovat

Česko
František Hrdinka
Je to oficiální, spekulace potvrzeny. Dvojice bývalých Jestřábů míří k největšímu rivalovi. Zubry posílí dvojice bývalých mládežnických reprezentantů, kterým se předpovídala velká budoucnost. V minulé sezoně druhý nejproduktivnější bek Prostějova František Hrdinka (23) a talentovaný útočník Matěj Novák (22).

Konec spekulací. Přerov získal dvě kvalitní posily z Prostějova

Hokej
Ministr zdravotnictví Jan Blatný
Babišovu vládu zřejmě již ve středu opustí dva ministři. Nepřekvapivý je konec ministra zdavotnictví Jana Blatného (za ANO), o němž se již delší dobu spekuluje. Podle informací CNN Prima News však skončí i ministr školství Robert Plaga (za ANO). Oba by je měl odvolat premiér Andrej Babiš, avšak oba ministři o ničem nevědí a s premiérem o tom nehovořili.   
15 fotografií

Blatný má skončit jako ministr. Babiš zřejmě ve středu odvolá i Plagu

Česko
ODCHOD SE SKLOPENOU HLAVOU. Stejně jako v Plzni se stala trenéru Pavlu Vrbovi i s Ludogorcem Razgrad osudnou porážka 1:2 s belgickým Royalem Antverpy. Zatímco s Viktorií loni aspoň dokončil podzimní část sezony, v Bulharsku se poroučel hned.
Doma je po vyhazovu z bulharského Ludogorce Razgrad fotbalový trenér Pavel Vrba zatím jen pár dnů. Užívá si hlavně rodiny, na pozadí telefonického rozhovoru byl slyšet malý vnouček, a přemýšlí o svojí budoucnosti. Případné angažmá u slovenské reprezentace, o kterém se v kuloárech teď hodně mluví, označil za spekulaci.

Kouč Vrba o konci v Bulharsku i o Slovensku

Fotbal
Premiér Andrej Babiš (vlevo) a předseda Poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek
Předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek podle šéfa hnutí a předsedy vlády Andreje Babiše na schůzce s dosavadním ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou (za ANO) překročil své kompetence. Premiér ale zároveň označil za nesmysl spekulace o tom, že se schůzka týkala ovlivnění nákupu testovacích přístrojů na koronavirus v Moravskoslezském kraji. Babiš to uvedl v rozhovoru pro Rádio Z.
19 fotografií

Faltýnek opakovaně překročil své pravomoci, řekl Babiš. Odmítl některé spekulace

Česko