ŠTÍTEK: Staré Město

TIP liga.
Čím blíže je finiš jarní fotbalové tipovací soutěže Svitavského deníku, tím dramatičtější a vyrovnanější je situace na špičce celkové klasifikace. Dějství s pořadovým číslem jedenáct pořadím znovu pořádně zamíchalo, o což se postaraly některé neočekávané výsledky a především tři remízy na posledních čtyřech řádcích.

Jedenácté dějství pro Tomáše Holomka, na čele klasifikace je hodně těsno

Fotbal
Oblíbená akce plná zábavy, překvapení, zajímavých atrakcí, hudby a tance – prostě zábava pro celou rodinu na jednom místě, to byl XXIV. ročník Zahrady Moravy ve Starém Městě.
FOTOGALERIE/ Oblíbená akce plná zábavy, překvapení, zajímavých atrakcí, hudby a tance – prostě zábava pro celou rodinu na jednom místě, to byl XXIV. ročník Zahrady Moravy ve Starém Městě. Popáté pořádané na tamním náměstí Velké Moravy, pod kostelem Svatého Ducha, dominanty města. Jejím hlavním pořadatelem bylo Sportovní a kulturní centrum, příspěvková organizace a město Staré Město.  
27 fotografií

Zahradu Moravy vyšperkovaly jezdecké soutěže i výstava koní

Slovácko
Antikonfliktní tým v akci.
Vedení metropole bojuje proti rušení nočního klidu v historickém centru Prahy a zejména v okolí Dlouhé ulice. Sdružení pro kulturní a občanské soužití na Starém Městě (SOHO Prague) připravilo na čtvrtek protiúder. Demonstrace za živé město a proti omezování svobody se bude konat přímo před budovou magistrátu na Mariánském náměstí. Odpoledne akci doplní také hudební produkce. Organizátoři slibují i vystoupení některých politiků.
10 fotografií

Bude protest proti „policejní hodině“. Třeštíková: Musíme najít kompromis

Praha
Sedmiletá dvojčata Viktor s Patrikem i o rok starší Honza hrají hokej za Uherské Hradiště.
Českým hokejistům se na světovém šampionátu na Slovensku nebude fandit jen přímo na stadionech, na náměstích nebo v hospodách a barech. U televizních obrazovek bude svým hrdinům držet pěsti spousta malých hokejistů. Přesně tak to bude vypadat v rodině Jána Lazárika ve Starém Městě. „Kluci si oblečou dresy, vlezou za mnou na gauč a budeme fandit,“ usmívá se hlava rodiny.
2 fotografie

Českým hokejistům budou fandit i tři hokejoví bratři z Uherského Hradiště

Slovácko
Ilustrační foto - školní hřiště
Děčínsko – Desítka školních hřišť se v Děčíně otevřela veřejnosti. Ta si na ně bude moci chodit bezplatně zasportovat. Město jejich zpřístupněním cílí především na děti. Na Děčínsku se nejedná o obvyklou věc, hřiště většinou bývají zavřená.

Děčín otevřel školní hřiště veřejnosti

Děčínsko
Ilustrační foto.
Místní pěstitele a lokální producenty podporuje akce Férová snídaně. Tento piknikový happening pořádají lidé, aby tak ukázali svůj zájem a symbolickou podporu pěstitelů v zemích Afriky, Asie a Latinské Ameriky.

TIP Deníku: Happening Férová snídaně

Z okolí
Ilustrační foto
Starší návštěvníci si zajisté rádi zavzpomínají a děti se rádi seznámí s různými hračkami, které byly v minulosti v oblibě u jejich rodičů a prarodičů. Výstava bude zahájena v sobotu 11. května v 10 hodin vernisáží v zasedací místnosti obecního úřadu ve Starém Městě a bude veřejnosti přístupná až do pondělí, a to vždy od 10 do 17 hodin.

TIP Deníku: Na úřadě budou retro hračky

Volný čas
Fotbalistky Starého Města reprezentovaly na mistrovství světa Českou republiku.Fotbalistky Starého Města reprezentovaly na mistrovství světa Českou republiku.
Nejlepších šestnáct školních dívčích týmů se v srbském Bělehradu představilo na mistrovství světa středních škol ve fotbale. Českou republiku reprezentovala děvčata ze Střední odborné školy a Gymnázia Staré Město. Na šampionátu nakonec obsadila šesté místo. „Holky ostudu určitě neudělaly, o lepší umístění je připravila notná dávka sportovní smůly,“ posteskl si trenér Benedikt Chybík.

Fotbalistky ze Starého Města vybojovaly na mistrovství světa šesté místo

Ostatní sporty
Slovácký okruh
Motocykloví fanoušci se už nemohou dočkat. O víkendu bude Staré Město patřit rychlým motorkám. Ve dnech 4. a 5. května se na tamním městském okruhu uskuteční 17. ročník Slováckého okruhu – motocyklových závodů o Cenu Bohumila Kováře.  

Rychlé motorky opět míří do Starého Města

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
III. TŘÍDA: Hodně zábavy si užili fanoušci, kteří se vydali na nejnižší okresní fotbalovou soutěž. Zejména ve Starém Městě bylo „veselo“, protože kdy je také možnost vidět dvanáct branek a nerozhodný výsledek, že…

Šesti ku šesti. I to lze v okrese vidět

Fotbal