ŠTÍTEK: Staroměstské náměstí

Z nácviku skladeb v Doubí u Třeboně.
/FOTO/ Praha se ve dnech 30. června až 5. července stala dějištěm 17. Všesokolského sletu. Na tuto významnou akci, která se koná jednou za šest let, se připravovala Česká obec sokolská i další sportovní svazy, které se chtěly prezentovat na této významné sportovní i kulturní akci. Královéhradecký kraj reprezentovali i členové České asociace sportu pro všechny.
4 fotografie

Všesokolského sletu se zúčastnili i cvičenci z Královéhradeckého kraje

Čtenář reportér
Již tradičně nebude chybět na trati Bohemia Rally Mladá Boleslav supererzeta na autodromu v Sosnové.
Stává se již tradicí, že začátkem července se motorističtí fanoušci těší na tradiční Bohemia Rally. Letos startuje v sobotu 13. července na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi. První soutěžní den uzavře speciální rychlostní zkouška na autodromu v Sosnové. Do Libereckého kraje dorazí rally také v neděli, a to do okolí Malé Skály a Hodkovic.

Bohemia Rally bude mít opět zastávku v Sosnové. Trať si můžete sami projet

Volný čas
Průvod centrem Prahy v rámci programu XVII. Všesokolského sletu.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Průvod sokolů, jemuž do dvaceti tisíc hlav zřejmě mnoho nechybělo, prošel v neděli 30. června centrem Prahy. Byl prvním ze zásadních bodů programu XVII. všesokolského sletu, který vyvrcholí ve čtvrtek 4. července a pak v pátek hromadnými vystoupeními ve Fortuna Areně ve Vršovicích. Do sletového dění se postupně a porůznu zapojí dvacet tisíc lidí; včetně patnácti set hostů ze zahraničí, jejichž dovednosti je možné vidět i v rámci pódiových vystoupení. Při předvádění hromadných skladeb vystoupí dohromady osmnáct tisíc cvičenek a cvičenců.
84 fotografií

Prahou prošel mohutný průvod Sokolů, začal sletový program

Praha
Martin Foltýn na Půtových zámeckých slavnostech v Kvasinách.
/FOTO, VIDEO/ Mezi palečnicemi, španělskou botou a jinými mučicími nástroji i popravčími sekerami žije už zhruba čtvrt století Martin Foltýn ze Slavkova u Brna. Se svojí „katovskou dílnou“ objíždí akce po celém Česku a je už také stálicí na programu Půtových zámeckých slavností v Kvasinách, kde jsme ho zastihli. Víte, že hrdelní právo i studuje a chystá se na doktorát? A jak vůbec takový výkon spravedlnosti v dávné době probíhal? Nejen to Deníku prozradil.
8 fotografií

Filmový kaskadér i mistr kat Martin se chystá na doktorát z hrdelního práva

Rychnovsko
Ilustrační foto
Poslední dny se policie zabývá teroristickou hrozbou v Praze, kvůli které zatkla podezřelého cizince. Podle několika průzkumů se přitom Praha může pyšnit tím, že se řadí mezi bezpečná města v porovnání se světem. Konkrétně podle průzkumu Numbeo se mezi evropskými městy umístila na 14. místě ze 139 měst, která průzkum zařadil do indexu bezpečnosti. I přesto se ale naše hlavní město setkalo v historii s několika nebezpečnými útoky. Pojďme si je společně připomenout.
7 fotografií

Teroristické útoky v Praze: Připomeňte si, jakým hrozbám musela metropole čelit

Krimi
Zásah hasičů v Celetné ulici.
V Celetné ulici poblíž Staroměstského náměstí hořel půdní prostor jednoho z domů. Na místo vyrazili pražští hasiči společně s policisty, kteří evakuovali osoby z vedlejších budov. Asistoval jim i záchranářský speciál Fénix s lékařským inspektorem. Podle prvotních zjištění policistů vznikl požár nedbalostním jednáním při rekonstrukci domu.  
45 fotografií

Požár v centru Prahy: V Celetné ulici hořela střecha, na místě byl speciál Fenix

Krimi
Ilustrační foto.
Incident na Staroměstském náměstí, kde měla o víkendu skupina cizinců napadat dobrovolníky vybírající peníze pro Ukrajinu, nebude mít dohru u soudu. Policie původně informovala o zadržení čtyř podezřelých a zahájení trestního řízení, nakonec ale k žádnému obvinění nedošlo.

Obvinění cizinců za incident na Staroměstském náměstí nepadlo

Praha
Česko slaví titul mistrů světa
V neděli uplynul už týden od velkého vítězství české hokejové reprezentace ve finále domácího mistrovství světa. Hráči si od té doby stihli užít setkání s fanoušky na Staroměstském náměstí v Praze i hlavní část oslav. Jak pozorně jste letošní šampionát sledovali? Kdo byl nejproduktivnějším hráčem Čechů, kdo rozhodl o zlatě nebo kolik nul vychytal Lukáš Dostál? Otestujte se v našem kvízu.

KVÍZ: Hokejové zlato. Jaká byla česká cesta za titulem mistrů světa?

Hokej
Muzeum fantastických iluzí je otevřeno každý den.
/FOTO, VIDEO/ Následující dny mají být deštivé, ale to nemusí bránit tomu, abyste si užili spoustu zábavy! Podívejte se na náš přehled zajímavých akcí, které se od pondělí do pátku na území Prahy konají. V první části přehledu najdete tipy na jednotlivé dny a ve druhé části vícedenní a dlouhodobější akce.
18 fotografií

Pražské tipy od pondělí 3. do pátku 7. června

Volný čas
Česko slaví titul mistrů světa
David Pastrňák si v průběhu mistrovských oslav našel čas a s půllitrem piva se připojil do populárního hokejového podcastu Spittin‘ Chiclets, kde mluvil o domácím mistrovství světa, setkání s fanoušky na Staroměstském náměstí v Praze i o chystaném turnaji čtyř zemí, na kterém bude Česko chybět. Hvězdný útočník v povídání se zámořskými tvůrci přišel i s myšlenkou složit pro tuto příležitost dohromady československý výběr. Na sociálních sítích už se od té doby začaly objevovat první návrhy sestav.
56 fotografií

Pastrňák mluvil o československém týmu. Fanoušci už na sítích navrhují sestavu

Hokej
Simona Čermáková byla jedna z organizátorek velkolepých oslav na Staroměstském náměstí v Praze.
/FOTOGALERIE,VIDEO/ Po dlouhých čtrnácti letech dosáhli čeští hokejisté v čele z Davidem Pastrňákem zlatých medailí na světovém šampionátu, navíc před zraky domácích fanoušků. Pondělních velkolepých oslav na Staroměstském náměstí se přímo účastnila i rodačka z Nového Strašecí Simona Čermáková rozená Šteruská, která pracuje pro společnost Taiko, která celou akci pro Prahu připravovala.
9 fotografií

Simona Čermáková k oslavám: Byla to obrovská zodpovědnost, zkušenost i zážitek

Volný čas