ŠTÍTEK: světový pohár

Jiří Prskavec na SP v Praze
Český slalomář Jiří Prskavec poprvé v kariéře vyhrál závod Světového poháru na kánoi. Triumfoval v Praze, kde navázal na pět triumfů z kajaku. V trojském kanálu napodobil Gabrielu Satkovou, která nedlouho před nim zvítězila mezi kanoistkami. Další čeští kanoisté do finále nepostoupili. Václav Chaloupka obsadil v kvalifikaci dvanáctou a olympionik Lukáš Rohan čtrnáctou příčku.

Kajakář Prskavec poprvé v SP kraloval na kánoi. V pražské Troji vládla i Satková

Ostatní sporty
Česko slaví titul mistrů světa
David Pastrňák si v průběhu mistrovských oslav našel čas a s půllitrem piva se připojil do populárního hokejového podcastu Spittin‘ Chiclets, kde mluvil o domácím mistrovství světa, setkání s fanoušky na Staroměstském náměstí v Praze i o chystaném turnaji čtyř zemí, na kterém bude Česko chybět. Hvězdný útočník v povídání se zámořskými tvůrci přišel i s myšlenkou složit pro tuto příležitost dohromady československý výběr. Na sociálních sítích už se od té doby začaly objevovat první návrhy sestav.
56 fotografií

Pastrňák mluvil o československém týmu. Fanoušci už na sítích navrhují sestavu

Hokej
Malí kajakáři TJ ONV na břehu Starého Dunaje ve Vídni.
Zatímco kanoistka Klára Studničková trénovala na svůj premiérový závod světového poháru v domácích podmínkách, kde se rovněž připravuje na důležité nominační zápolení kajakář Ondřej Prchlík a dorostenecká skupina se připravovala spolu s dalšími desítkami českých nadějí na Oboze u Slapské přehrady, tak nejmladší kajakáři a kajakářky z pod Buchlova pádlovali o medaile v Praze a ve Vídni.

Kajakáři ze Slovácka zápolili v Praze a ve Vídni. Přivezli čtyři medaile

Ostatní sporty
Lyžařka Tereza Kmochová je několikanásobnou medailistkou deaflympiády
Takhle si konec kariéry nepředstavovala. Tereza Kmochová vždycky vzorně reprezentovala. Jako neslyšící alpská lyžařka vybojovala na deaflympiádách patnáct medailí, z nichž bylo osm zlatých. Letos chtěla sportovní část svého života uzavřít při zimní deaflympiádě v Turecku. Tam však kvůli nekompetentnosti funkcionářů Českého svazu neslyšících sportovců a Českého deaflympijského výboru neodjela.
13 fotografií

Z konce kariéry mám hořký pocit, přiznává neslyšící lyžařka Kmochová

Zimní sporty
Čeští lezci Eliška Adamovská a Adam Ondra s předsedou Českého horolezeckého svazu Janem Bloudkem.
Přesně za měsíc odstartuje v Šanghaji hlavní olympijská kvalifikace pro sportovní lezce. O dvanáctku míst mezi muži i ženami se popere i čtveřice českých závodníků v čele se slavným Adamem Ondrou. „Oproti předcházejícím závodům, kde byly jen tři vstupenky a pak jen jedna, je to pro mě uklidňující v tom, že je daleko víc vstupenek,“ říká před nadcházejícími závody jednatřicetiletý lezec z Brna.
7 fotografií

Vrcholy sezony? Olympiáda a světový pohár v Praze, shodují se čeští lezci

Ostatní sporty
Světový pohár v alpském lyžování ve Špindlerově Mlýně
Loňské závody Světového poháru ve sjezdovém lyžování ve Špindlerově Mlýně stály přes 96 milionů korun a skončily ve ztrátě. O závody se v rámci vyšetřování případu kolem předsedy Českého tenisového svazu Iva Kaderky zajímá policie. Vyúčtování bude kontrolovat Národní sportovní agentura, která Světový pohár v Krkonoších podpořila dotací přes 55 milionů korun.
28 fotografií

Na závody Světového poháru si posvítila policie, prověřuje dotační podvod

Krkonoše
Snowboardcrossař Radek Houser vybojoval v Kanadě senzační bronzovou medaili v závodě Světového poháru.
Patnáct let. Tak dlouho čekali čeští snowboardcrossaři na medailový úspěch ze závodu Světového poháru. Na zlato Michala Novotného z roku 2009 navázal až letos v kanadském Mont-Sainte-Anne bronzovou medailí Radek Houser. Pro třebíčského rodáka se pochopitelně jednalo o první stupně vítězů v kariéře. „Byl to skvělý zážitek,“ netajil po návratu domů sedmadvacetiletý český reprezentant v původním rozhovoru pro Deník.
7 fotografií

Bronzový šok. Úspěch zaplatil Houser novou hlavou, nyní už se těší na fotbal

Ostatní sporty
Snowboardcrossař Radek Houser vybojoval v Kanadě senzační bronzovou medaili v závodě Světového poháru.
Patnáct let. Tak dlouho čekali čeští snowboardcrossaři na medailový úspěch ze závodu Světového poháru. Na zlato Michala Novotného z roku 2009 navázal až letos v kanadském Mont-Sainte-Anne bronzovou medailí Radek Houser. Pro třebíčského rodáka se pochopitelně jednalo o první stupně vítězů v kariéře. „Byl to skvělý zážitek,“ netajil po návratu domů sedmadvacetiletý český reprezentant v původním rozhovoru pro Deník.
7 fotografií

Bronzový šok. Úspěch zaplatil Houser novou hlavou, nyní už se těší na fotbal

Zimní sporty
Ester Ledecká
Lyžařka Ester Ledecká skončila v posledním závodu sezony jedenáctá ve sjezdu na finále Světového poháru v Saalbachu a nenavázala na páteční triumf ze superobřího slalomu. Česká reprezentantka ztratila v den 29. narozenin na domácí vítězku Corneliu Hütterovou 1,31 sekundy. Hütterová triumfovala o 17 setin před Slovinkou Ilkou Štuhecovou a získala malý křišťálový glóbus. Dosavadní vedoucí žena disciplíny Švýcarka Lara Gutová-Behramiová byla až sedmnáctá.
8 fotografií

Mimo nejlepší desítku. Ledecká uzavřela sezonu jedenáctým místem ve sjezdu

Zimní sporty
Brokový střelec Jiří Lipták (uprostřed) triumfoval v Grand Prix na Kypru.
Příjemné povzbuzení do olympijské sezony prožil brokový střelec Jiří Lipták. Závodník brněnské Komety v disciplíně trap ovládl Grand Prix v kyperské Larnace. Už na konci července ho v Paříži čeká obhajoba zlata pod pěti kruhy, které vybojoval v Tokiu 2021. „Vůbec si to zatím nepřipouštím, je teprve březen. Užívám si každý trénink, závod bez toho, aniž bych přemýšlel nad olympiádou,“ sdělil Deníku Rovnost český střelec.
7 fotografií

Lipták po výhře na Kypru o formě nemluví. Potřebuje vystřílet sedm tisíc nábojů

Ostatní sporty
Cenu Vysokého Mýta získal atlet Dudycha i firma Iveco
Ceny Vysokého Mýta jsou předány. Dostali je sportovci, studentka i největší zaměstnavatel ve městě. Cenou Přemysla Otakara II. byly ve čtvrtek večer oceněny zvlášť významné nebo dlouhodobé činnosti ve prospěch města. Celkem 31 nominovaných kandidátů navrhli občané Vysokého Mýta.

VIDEO: Cenu Vysokého Mýta získal atlet Dudycha i firma Iveco

Orlicko
Jiří Přívratský.
Jiří Přívratský vyhrál na Světovém poháru v Granadě střelbu ze vzduchové pušky. V seriálu triumfoval třiadvacetiletý reprezentant popáté v kariéře, ale všechny předchozí individuální úspěchy slavil v třípolohové střelbě z malorážky. V olympijské sezoně je to jeho druhé prvenství, na konci ledna nenašel přemožitele v disciplíně 3x40 v Káhiře.

Přívratský poprvé ve Světovém poháru ovládl střelbu ze vzduchové pušky

Ostatní sporty
Gabriela Soukalová byla uvedena do biatlonové Síně slávy.
Biatlonové mistrovství světa v Novém Městě na Moravě, to nejsou jen napínavé boje na běžeckých tratích a střelnicích, ale také třeba jedna velká slavnost. Tou bylo uvedení do prestižní biatlonové Síně slávy. Velké pocty se dostalo i někdejší české úspěšné reprezentantce Gabriele Soukalové. Ta pak všechny přítomné odměnila svým pěveckým vystoupením. 
4 fotografie

Soukalová je v Síni slávy. Biatlonová hvězda sklidila potlesk i za zpěv

Zimní sporty
Japonský skokan na lyžích Noriaki Kasai v jednapadesáti letech bodoval v závodě Světového poháru.
Už včera ohromil Noriaki Kasai nejen své fanoušky, když proklouzl z kvalifikace do závodu Světového poháru v japonském Sapporu, dnes ráno ale ještě posunul snad všechny myslitelné skokanské hranice. Domácí legenda totiž předvedla v prvním kole skok natolik kvalitní, že stačil na postup do druhého kola. Nakonec skončil třicátý. Kasai si tak bodový zápis ve Světovém poháru připsal ve věku 51 let a osm měsíců. Bodoval i český reprezentant Roman Koudelka, který se probojoval do elitní patnáctky. 

Překvapení v Sapporu, veterán Kasai bodoval. Koudelka potvrdil formu

Zimní sporty
Roman Koudelka
Světový pohár skokanů na lyžích pokračuje tento víkend v japonském Sapporu. Po závodech v americkém Lake Placid bude mít zásluhou Romana Koudelky ve startovní listině opět zastoupení i Česká republika. Zkušený čtyřiatřicetiletý reprezentant bude chtít po krátké pauze, kterou využil k tréninku a regeneraci, navázat na své poslední vystoupení v německém Willingenu, kde poprvé v sezoně pronikl do nejlepší desítky, když obsadil deváté místo.
5 fotografií

Naváže Koudelka na úspěšný Willingen? Soupeřem bude i legendární Kasai

Zimní sporty