ŠTÍTEK: Sýček obecný

Atmosféra jednoho z minulých ročníků.
Nárameč – V přírodním areálu Doubí u Náramče bude rušno. Po roce se mezi rybníky a lesy vrací festival alternativní hudby Okolojeles, který se uskuteční v pátek a sobotu 27. a 28. července. Kromě nabitého line-upu se návštěvníci mohou těšit i na bohatý doprovodný program, ve kterém nechybí forest art, blešák, přednášky s ekologickou tématikou, autorská čtení, představení alternativního bio-divadelního spolku Napříč a aktivity Kozího spolku, který na festival přiveze i svoje čtyřnohé kamarádky.

Spousta muziky, blešák i kozy, to bude festival Okolojeles

Volný čas
Sýček obecný. Ilustrační foto.
Bartošovice (Novojičínsko) - Výskyt nejohroženější české ale i evropské sovy budou následující rok na severu Moravy a ve Slezsku monitorovat ornitologové. Ti v současné době vědí jen o třech hnízdech v této oblasti. Chtějí najít další a navíc do terénu instalovat stovky speciálních budek, ve kterých by vzácná malá sova mohla zahnízdit. Dnes to řekl koordinátor projektu Petr Orel ze Záchranné stanice v Bartošovicích na Novojičínsku. Projekt vyjde zhruba na dva miliony korun.

Ornitologové budou na Moravě a ve Slezsku monitorovat sýčka

Česko
Momentky z prvního finálového utkání mezi Pardubicemi a Vítkovicemi
Pardubice /ROZHOVOR/ - Minimálně čtyřikrát mohl skórovat, jenže puk prostě za Haškova záda propasírovat nedokázal. Útočník hokejových Vítkovic Viktor Ujčík po zápase nehledal žádné výmluvy. Věděl, že mohl svůj tým nasměrovat k vyrovnání nebo dokonce výhře v prvním utkání finále proti Pardubicím.

Ujčík zpytoval svědomí za neproměněné šance

Hokej
Sýček, který narazil do plotu jedné ze zahrad v Tučapech měl štěstí. Nijak zvlášť si neublížil.
Tučapy - Lidé dřív nevídali sýčka rádi. Věřili, že jeho volání přináší smrt. Dnes by odborníci často dali nevím co za to, aby tuto sovu spatřili. Třeba na Vyškovsku je na vyhynutí. O to větší měl radost amatérský ornitolog Jiří Bartl z Rousínova, když ji objevil v Tučapech. Sýčka uviděl poprvé po pěti letech.

Sýček se objevil po pěti letech. Narazil do plotu

Vyškovsko