ŠTÍTEK: T-Mobile

Hudební festival Colours of Ostrava (21. ročník), Dolní oblast Vítkovice, 20. července 2024, Ostrava.
Colours of Ostrava, jeden z největších a nejznámějších hudebních festivalů v České republice, opět přilákal do Dolních Vítkovic v Ostravě tisíce návštěvníků. Tento ročník byl plný hudebních vystoupení a bohatého doprovodného programu. Stejně jako u festivalu Beats for Love, který na stejném místě proběhl začátkem července, jsme se návštěvníků na Colours zeptali, co se jim letos nejvíce líbilo, a co by naopak rádi viděli příští rok jinak.
73 fotografií

Beats for Love vs. Colours of Ostrava: Kde byli spokojenější návštěvníci?

Ostravsko
Běh olympijského dne ve Zlíně, Filip Vabroušek, Lenka Burianová
Ve 38. ročníku T-Mobile Běhu olympijského dne ve Zlíně zvítězil Filip Vabroušek. Reprezentant týmu Sýkora running, v závodě dlouhém 5 kilometrů, na tartanové dráze na Stadionu Mládeže, zaběhl čas 16:02. Druhou příčku obsadil Andrej Višněvský (Fyzio Step), který byl v cíli pomalejší o 37 sekund, třetí byl Jakub Vodárek z Otrokovic (Všeproakci.cz, 17:20), čtvrtou pozici vybojoval Jiří Červenka (SP Malenovice, 17:22), pátý skončil Jiří Klement (Dressme.cz, 17:38).
88 fotografií

Olympijský běh ve Zlíně ve vedru ovládli Filip Vabroušek a Lenka Burianová

Ostatní sporty
T-Mobile olympijský běh na Miladě 2024.
Minulý týden "celá" republika byla napojena na radiový signál, který v 18:00 odstartoval na devadesáti místech běžecký závod radosti z pohybu, který se jmenuje T-Mobile olympijský běh. V srpnu budeme všichni držet palce našim sportovcům na světových hrách v Paříži, s olympijskou myšlenkou přicházely v dešti na Miladu desítky lidí, aby podpořily zajímavý projekt.
40 fotografií

OBRAZEM: T-Mobile olympijský běh na Miladě přinesl radost z pohybu

Čtenář reportér
Čeští turisté se v zahraničí nemusejí spoléhat jen na české operátory. Řada lidí totiž využívá služeb místních společností. Vyplatí se to? I tomu se věnoval Deník.
Češi už vyrážejí nebo se chystají na letní dovolenou. Cestovní kanceláře hlásí, že mají vyprodány tři čtvrtiny letních termínů. Lidé si s sebou vezmou zpravidla i svůj mobil nebo tablet a v takovém případě mohou být překvapeni, když jim přijde účet za telefon. V zemích Evropské unie nebo Evropského hospodářského prostoru je to trápit nemusí. Přemýšlet o tom by však měli ve chvíli, kdy se chystají do vzdálenějších nebo exotičtějších destinací. V některých případech by je totiž třeba sledování filmů na telefonu mohlo přijít pěkně draho. Pozor tedy na roaming.

Pozor na roaming na dovolené. Data v zahraničí mohou turistu i zruinovat

Ekonomika
T-Mobile Olympijský běh v Karlových Varech.
Různí běžci, různá místa, olympijská myšlenka. To je heslo, s kterým je propojen T-Mobile Olympijský běh už několik let. Je jedno, jestli jsi závodník, nebo běháš jen občas, jestli jsi malý, nebo velký, jestli běháš radši ve městě, v přírodě, na louce nebo na dráze. Na T-Mobile Olympijském běhu jde především o to se hýbat a hlavně pro radost.
62 fotografií

T-Mobile Olympijský běh propojí generace v Karlovarském kraji

Ostatní sporty
Sean Paul. Foto: se souhlasem Colours of Ostrava
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Po loňském jubilejním 20. ročníku největšího hudebního festivalu u nás, který potkaly menší komplikace kvůli odřeknutí účasti dvou z hlavních hvězd, se očekávalo, že organizátoři vytáhnou trumfy. Doplnění line-upu lze ještě očekávat, přesto už nyní slibuje promotérský tým hudbu z více než třiceti zemí a šesti světadílů. Dosavadní oznámené hvězdy Lennyho Kravitze, Jamese Blakea či Sama Smithe doplňuje třeba Sean Paul. Meltingpot letos zacílí také na umělou inteligenci.
38 fotografií

21. Colours of Ostrava slibují nejlepší sobotu vůbec. Kdo vystoupí a co novinky

Ostravsko
Vysílač T-Mobile, umístěný na půdě kostela Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad.
Skrytou funkci, o níž vědí jen zasvěcení, má kostel Nejsvětějšího srdce Páně na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad. Pozoruhodná stavba na Vinohradech z počátku 30. let minulého století, má na půdě i špičkové technologie současnosti. Skrývá antény pro šíření mobilního signálu. Vysílače v rozsahu od 2G po 5G včetně technického zázemí.
68 fotografií

Skrytá funkce kostela na náměstí Jiřího z Poděbrad: do okolí šíří i 5G internet

Praha
ČEZ SkiTour 2024 - Orlický maraton.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Jubilejní 40. Orlický maraton v běhu na lyžích se uskutečnil jako třetí závod seriálu ČEZ SkiTour na horském sedle Šerlich v Orlických horách, kam zavítalo téměř 500 odvážných lyžařů zdolat místní tratě kolem Velké Deštné. Vítr, déšť i teplo sice znesnadňovaly výkony, přesto se však pozitivní atmosféra nesla celým prvním únorovým víkendem. Po oba dny mohli závodníci již tradičně využít vyhřívané zázemí v podobě ČEZ Energy zóny, T-Mobile lounge a ORLEN relax zóny.
15 fotografií

Biatlonista Moravec či kanoista Fuksa. Jubilejní Orlický maraton přilákal hvězdy

Ostatní sporty
Orlický maraton v Orlických horách.
Sezona ČEZ SkiTour pokračuje na východě Čech v Orlických horách. Jubilejní 40. ročník oblíbeného Orlického maratonu se koná o tomto víkendu. Organizátoři byli kvůli oblevě a aktuální sněhové situaci nuceni přesunout závod na horské sedlo Šerlich. Tato oblast nabízí dobré sněhové podmínky a pořadatelé věří, že změna lokace závodu bude pro běžce na lyžích vítaným bonusem, který tak přinese mimořádný zážitek z hřebenů Orlických hor.

Jubilejní Orlický maraton se přesunul na Šerlich. Závodí se oba víkendové dny

Ostatní sporty
Hradní kancléřka Jana Vohralíková
Jana Vohralíková k 15. únoru skončí ve funkci vedoucí Kanceláře prezidenta republiky (KPR). Důvody jejího odchodu jsou osobní, uvedl dnes odbor komunikace Hradu na webu. Vohralíkovou nahradí manažer a výkonný ředitel středoevropské pobočky Aspen Institutu Milan Vašina. Podle politologů, které ČTK oslovila, časté personální změny na Hradě prezidentu Petru Pavlovi ani vnímání jeho osoby v očích veřejnosti nepomáhají.
7 fotografií

Pavlova kancléřka Vohralíková končí. Důvody odchodu z Hradu jsou osobní

Česko
Vlevo kontroverzní etiketa. Ilustrační foto.
Podle výpisu z obchodního rejstříku jsou na trhu necelého půl roku. I tak už stihli ostravští lihovarníci ze společnosti Profesionální Alkoholici pořádně rozvířit vody na sociálních sítích, kde v minulých dnech zveřejnili svoji reklamní kampaň na svůj gin. Z jeho etikety totiž na lidi hledí Adolf Hitler. Sami výrobci to berou jako satiru, návrat k legendárnímu pořadu Česká soda a poukázání na současnou hyperkorektnost. Ne u všech však nalézají pochopení.

Pijete gin? Lihovarníci z Ostravy vzkřísili Hitlera, reklamou způsobili poprask

Ostravsko
T-Mobile v Praze. Ilustrační snímek
Rodinná vánoční večeře, při níž příbuzní kladou mladému muži dotěrné osobní otázky. Takový námět má letošní vánoční reklama mobilního operátora Slovak Telekom. Slováci ale ze slovenské verze textu spotu vyvodili, že mladík je homosexuál, a stejně tak je zaskočilo použití slova spermie. Tisíce lidí proto sepsaly proti reklamě petici a řešila ji dokonce i slovenská Rada pro reklamu.

Slováky pobouřila vánoční reklama, kde se zpívá o spermiích. Sepsali petici

Státy EU
Alkohol. Ilustrační foto
Podle výpisu z obchodního rejstříku jsou na trhu necelého půl roku. I tak už stihli ostravští lihovarníci ze společnosti Profesionální Alkoholici pořádně rozvířit vody na sociálních sítích, kde v minulých dnech zveřejnili svoji reklamní kampaň na svůj gin. Z jeho etikety totiž na lidi hledí Adolf Hitler. Sami výrobci to berou jako satiru, návrat k legendárnímu pořadu Česká soda a poukázání na současnou hyperkorektnost. Ne u všech však nalézají pochopení.

Lihovarníci chtějí navázat na Českou sodu. Vzkřísili Hitlera a způsobili poprask

Ekonomika
Covid znamenal velký zásah do dětské psychiky, asi větší, než jsme si dokázali připustit. Prudce přibylo psychických problémů a v učení se mnohem extrémněji rozevřely nůžky mezi jednotlivými dětmi.
Odborníci zvedají varovný prst. Poukazují totiž na to, že zhruba třetina českých dětí a mladých lidí má zkušenost se sebepoškozováním nebo s myšlenkami na sebevraždu. Ve svém okolí se s těmito jevy setkala dokonce polovina z nich. Potíž je v tom, že většina dětí se stydí říct si o odbornou pomoc. Podle expertů bude potřeba změnit přístup k péči o duševní zdraví dětí.

Ubližují si, myslí na sebevraždu. Až čtvrt milionu dětí v ČR potřebuje pomoc

Zdraví
Operátoři úspěšně lákají české zákazníky na neomezená mobilní data. Nahoru letí i jejich spotřeba.
Operátoři úspěšně lákají zákazníky na neomezená mobilní data. Nahoru letí i jejich spotřeba, podle zprávy Českého telekomunikačního úřadu loni průměrná měsíční spotřeba dat na jedné SIM kartě vzrostla o více než 54 procent na 7,1 GB. Češi si za služby v evropském srovnání připlatí, byť cena klesá.

Drahá mobilní data? Čechům to nevadí, spotřeba u nich raketově stoupá

Ekonomika
Enduro na Špičáku, archivní snímek.
Na Špičáku se pojede o víkendu předposlední závod letošní T-Mobile české Enduro Série – jako NOVA SPORT Enduro Race Špičák. V sobotu změří úplně poprvé v rámci závodního klání své umění bikeři při soutěži Best trik contest. Start je v 18 hodin v prostoru nad novou restaurací U Lanovky. Několik desítek závodníků předvede akrobatické skoky s dopadem do nafukovacího doskočiště, což slibuje atraktivní podívanou.
14 fotografií

Enduro Série se jede na Špičáku, závody slibují divákům atraktivní podívanou

Ostatní sporty
Běh olympijského dne v Otrokovicích 2023, Filip Vabroušek, Adéla Stavinohová
Ve 37. ročníku Běhu olympijského dne v Otrokovicích zvítězil Filip Vabroušek z Malenovic, který se blýskl v závodu dlouhém 5 kilometrů, časem 16:10. Stříbrnou příčku obsadil zlínský vytrvalec Andrej Višněvský, ten měl v cíli ztrátu 33 sekund. Třetí místo obsadil v čase 16:52 matador ze Zlína Svatopluk Janečka, čtvrtý byl Jiří Červenka (17:30), na pátém místě doběhl Jan Bečica (17:34).
71 fotografií

Olympijský běh v Otrokovicích vyhráli Filip Vabroušek a Adéla Stavinohová

Ostatní sporty
Olympijský běh.
Stejně jako na mnoha místech ČR, tak i v Holešově se dne 21. června běhalo pro dobrou věc – na oslavu mezinárodního olympijského dne. Jako v minulém roce, tak i tento rok se do školních běhů zapojily MŠ a ZŠ z Holešova. Během dopoledne zhruba tisícovka dětí podpořila tuto olympijskou myšlenku. Děkujeme vedení školy a tělocvikářům 3. + 2. + 1. ZŠ v Holešově a také paní učitelkám a vedení MŠ Masarykova, Grohova a Sluníčko.
9 fotografií

Holešovem se prohnali běžci. Konal se tam Olympijský běh

Čtenář reportér