ŠTÍTEK: Tata

Teplický Svarog (červené dresy) porazil vedoucí Mělník
/ROZHOVOR/ Stalo se téměř pravidlem, že se kádr teplického prvoligového futsalového mužstva Svarog doznává po sezoně a někdy i během ní četných změn. Jinak tomu nebude ani tentokrát, šéf "vlků" Michail Žák na klubovém webu oznámil, že v novém ročníku diváci neuvidí několik zahraničních hráčů, končí i trenér. Na vině je prý ekonomická krize, kterou způsobila pandemie koronaviru. 

Šéf futsalového Svarogu Žák: Náš rozpočet půjde dolů minimálně o 35 procent

Ostatní sporty
Gorila Kijivu porodila své páté mládě
Praha – Gorila Kijivu z pražské zoo v sobotu porodila mládě, je to její páté. O narození gorily informoval mluvčí zoo Michal Šťastný. Kijivu i novorozená gorilka jsou podle mluvčího v pořádku.

Gorila Kijivu porodila v pražské ZOO mládě!

Praha
Plameňáci v ZOO Praha ve středu 15.února.
Praha – Smutek, pláč, štěstí, zklamání. Jako na houpačce. Přesně takové city si uplynulý týden prožili zaměstnanci, ale i návštěvníci pražské zoo. Jedna z nejkrásnějších českých ukázek říše fauny přišla o jeden z nejpopulárnějších exponátů. Řadu jiných ale naopak úspěšně odchovala.

Pláč i radost. Podívejte se, jaký byl týden v pražské zoo

Praha
Gorilí máma Kijivu s Mojou.
Praha – Nejmladší potomek pražského gorilího páru Kiburi nezůstane po pátečním uhynutí bratra Tatua možná dlouho sám. Matka Kijivu je opět březí, oznámila dnes zoo. Současně zahrada dementovala zprávy, podle kterých měla být v očekávání ve Španělsku žijící dcera Kijivu Moja. Vycpaný Tatu se stane součástí výstavy v rekonstruovaném Národního muzeu.

Kijivu je opět březí. Tatua čeká „druhý život“ jako exponát Národního muzea

Praha
Kultura. Ilustrační snímek.
Liberec – Objevil se další liberecký jednodenní letní festiválek. Voknem do Šutra se jmenuje a už svým názvem odkazuje k neformální zábavě. Nabízí ale také bohatý program na celé sobotní odpoledne, večer a noc 17. července.

Zkuste Voknem do Šutra třísknouti

Volný čas
Ilustrační foto
Liberec – Objevil se další liberecký jednodenní letní festiválek. Voknem do Šutra se jmenuje a už svým názvem odkazuje k neformální zábavě. Nabízí ale také bohatý program na celé sobotní odpoledne, večer a noc 17. července.

Zkuste Voknem do Šutra třísknouti

Volný čas
V ŠESTI. Tata bojs a sestry Angella, Lucia a Maria Ahnovy, jež se podílely na novém albu kapely. Společně vyrazí na krátké turné.
Praha /ROZHOVOR/- Tata bojs na novém albu „smetana“ znovu vydávají svoje nejznámější písně, ovšem nově natočené v akustických verzích ve spolupráci s Ahn Triem. Sestry Angella (housle), Lucia (klavír) a Maria (violoncello) Ahnovy doprovodí Tata bojs i na krátkém turné.

Tata bojs: Necháme bublat smetanu

Volný čas
Tata Bojs
Praha - Tata bojs na novém albu „smetana“ znovu vydávají svoje nejznámější písně, ovšem nově natočené v akustických verzích ve spolupráci s Ahn Triem. Sestry Angella (housle), Lucia (klavír) a Maria (violoncello) Ahnovy doprovodí Tata bojs i na krátkém turné.

Tata bojs: Necháme bublat smetanu

Hudba
Ilustrační foto
Přesně o tom uvažuje automobilka s okřídleným šípem ve znaku.Vůz s předpokládanou cenou okolo 115 tisíc korun nebude určený pro český trh. Poprask by měl způsobit v Indii a rozvojových zemích.

Nová škodovka za pakatel?

Výsledky losování
Nano od Tata motors
Nové nejlevnější auto světa stojí dva a půl tisíce dolarů. Je to skoro o polovinu méně než dosud nejlevnější Murati od Suzuki.

Indické auto za babku

Svět plus
Ilustrační foto
Dillí - Automobilka Škoda hodlá rozšířit svou expanzi na indickém trhu. Na zahájení autosalonu v Dillí to uvedli lidé z představenstva firmy. Škoda v současnosti na tamější trh dodává ročně asi 9 tisíc vozidel typu Octavia a Superb.

Škodovka dobývá indický trh

Ekonomika