ŠTÍTEK: telefonní linka

Dopravní komplikace, davy lidí i nabitý program. Víkend v Moravskoslezském kraji ovládnou Dny NATO.
Letošní ročník Dnů NATO, který se už tento víkend koná na Letišti Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově, opět nabídne bohatý program. Návštěvníky čekají premiéry, ale i derniéry. A nemalé dopravní komplikace. Dobrou zprávou je, že dokončit se u Mošnova podařilo nový kruhový objezd. Policisté se přesto připravují na kolony, v okolí letiště mohou být některé silnice uzavřeny. Co všechno Dny NATO letos nabídnou a na co se připravit?
44 fotografií

Dopravní komplikace, davy lidí i nabitý program. Víkend ovládnou Dny NATO

Ostravsko
Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) sídlí v areálu KNTB v budově dřívějšího očkovacího centra.
V areálu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně na Havlíčkově nábřeží funguje v nepřetržitém provozu Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU). V něm si mohou uprchlíci z Ukrajiny vyřídit první registraci, vízum, zdravotní pojištění i zajištění ubytování. Zájemcům nově slouží také telefonní linka 577 043 770, kterou zřídil Zlínský kraj.

Nová telefonní linka usnadní práci Krajskému asistenčnímu centru pomoci Ukrajině

Zlínsko
Obvodní oddělení policie v Soběslavi.
Od středy Soběslavští nebudou mít možnost podat osobní podání na policii přímo ve svém městě. Pokud budou chtít na PČR zajít osobně, mohou tak učinit v Táboře, kam se soběslavští policisté přesunou, případně si mohou cestou telefonní linky 974 238 740 domluvit konkrétní postup. Příčinou je celková rekonstrukce domu, ve kterém sídlí Obvodní oddělení PČR Soběslav. Služebna bude zavřená od 18. srpna 2021 zhruba do konce května 2022.

Policejní služebna v Soběslavi se pro veřejnost uzavírá. Až do května

Táborsko
Ilustrační foto.
Od začátku týdne je spuštěna telefonní linka 374 721 689, kde fundovaní operátoři pomáhají dříve narozeným s registrací v centrálním rezervačním systému pro očkování v boji s covidem 19. Zmíněné číslo je určeno pro mimoplzeňské seniory v rámci celého kraje.

Hrádečtí a Radničtí pomáhají seniorům

Rokycansko
Berounská nemocnice.
V Berouně bude od čtvrtka 15. října k dispozici nové odběrové místo, kde se lidé budou moci nechat otestovat na covid-19. „Odběrové místo najdete v horní části parkoviště přímo pod Rehabilitační nemocnicí Beroun. Odběr je určený pouze pro pacienty s vystavenou žádankou od lékaře,“ uvedla Petra Horáková, tisková mluvčí nemocnice.

Berounská nemocnice má nové odběrové místo na covid-19

Berounsko
Ilustrační foto
Tábor – Policisté pátrají po vandalovi, který v době mezi pátkem 1. února a nedělí 3. února postříkal železniční vagón stojící v depu táborského nádraží.

Na nádraží řádil sprejer

Zločiny a soudy
Čerpací stanice Shell v kutnohorském Malíně.
Malín /FOTOGALERIE/ - K loupežnému přepadení čerpací stanice Shell došlo v noci na sobotu 12. ledna. Tuto informaci potvrdila také mluvčí středočeské policie Markéta Johnová. "Krátce před půl druhou ranní vnikl zatím neznámý, asi 170 centimetrů vysoký pachatel v kukle na čerpací stanici, kde pod pohrůžkou krátké střelné zbraně vyžadoval po obsluze finanční hotovost," sdělila.
10 fotografií

Lupič v kukle přepadl v noci obsluhu čerpací stanice v Malíně

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Písecko - Ve středu 9. ledna mezi osmnáctou až dvacátou hodinou projížděl obcí Veselíčko po silnici II/105 zatím nezjištěný řidič, který zde před domem s číslem popisným 48 poškodil pravou přední část zaparkovaného osobního automobilu značky Nissan X-Trail.

Naboural auto ve Veselíčku a ujel

Nehody
Ilustrační foto.
Tábor – Policisté oznámili, že pátrají po zloději, který se v blíže neurčené době dvou týdnů před pátkem 4. ledna vloupal do dvou nákladních vozidel a karavanu zaparkovaných na odstavné ploše v Družstevní ulici v Čekanicích.

Vloupal se do tří vozidel

Zločiny a soudy
Ilustrační fotografie.
Tábor - Táborští policisté žádají o pomoc veřejnost. V blíže neurčené době v prosinci loňského roku vnikl kdosi do sklepní kóje domu číslo 2321 v Jaselské ulici v Táboře, kde odcizil snowboard značky Burton s vázáním značky Flow, dále sadu gola klíčů značky Stenli a elektrickou vrtačku značky Black and Decker.

Vloupal se do sklepa, pomozte

Zločiny a soudy
Ilustrační fotografie.
Tábor - Policisté pátrají po pachateli, který v době mezi středou 14. listopadu a pátkem 14. prosince poškodil polykarbonátový kryt světlíku na střeše veřejných toalet, které se nachází na Křižíkově náměstí v Táboře.

Poškodil střešní kryt toalet

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Sezimovo Ústí – Policisté v pondělí oznámili, že pátrají po zloději, který se v době mezi nedělí 9. prosince a nedělí 16. prosince vloupal do sklepních prostor domu číslo 612/12 v Dukelské ulici.

Zmizelo další jízdní kolo

Zločiny a soudy
Absurdita: Záchranka nesmí přes hranice.
Trutnov, Náchod - Není to tak dávno, co polské auto bouralo v českém Královci. Vcelku běžná nehoda s pár zraněnými ale připomněla dosud nevyřešený problém. Polští záchranáři to měli ke karambolu blíž, byli na místě první, nesměli ale zasáhnout.

Absurdita: Hasiči můžou přes hranice, záchranka ne

Krkonoše
Ilustrační fotografie.
Sezimovo Ústí – Zatím neznámý zloděj se někdy mezi úterým 4. prosince a středou 5. prosince vloupal do dřevěného prodejního stánku pekařství v ulici Rudé armády v Sezimově Ústí. Po násilném vstupu odcizil pekařské výrobky, jedno balení párků a nápoje.

Vykradl stánek v Sezimově Ústí

Zločiny a soudy
Bohumínští strážníci nyní pečují o zakrslého králíka a hledají mu nový domov, nálezy zvířat už je ani nepřekvapují.
Na podobné případy jsou už vybavení a součástí jejich služebny je i box na zvířata a granule. A když zrovna po ruce nejsou ty správné, bohumínští strážníci okamžitě improvizují. Zkrátka, zvířecí nalezenci už je nepřekvapí a bylo u nich už takřka kde, co. Od víkendu je nejnovějším obyvatelem sídla městské policie v Bohumíně zakrslý králík.

Strážníky žádný nález zvířat nepřekvapí, teď chovají "ušáka"

Karvinsko
Horoskopy tajemství nebo lež.
Chrudim – Horoskopy. Jedni v ně věří natolik, že si neváhají nechat sestavovat své vlastní, nebo kvůli nim dokonce volají na předražené astrologické telefonní linky.

Horoskopy: Tajemství, nebo lež?

Chrudimsko