ŠTÍTEK: televizní pořad

Držitel Ceny Grammy Ondřej Pivec
V předvánoční čas pohladí na duši rozhovor s jedním z nejvýraznějších umělců českého původu, kteří se prosadili na americké hudební scéně. Ondřej Pivec se v příloze Deníku rozpovídal o novém albu Gregoryho Portera anebo také o umělé inteligenci. Tématu Vánoc se dotkne také tradiční Slovíčkaření či fejeton Lukáše Pavláska. Chybět nebude ani rozsáhlý televizní program na celé svátky. 

Čtěte v sobotním vydání magazínu Víkend: Ondřej Pivec o vánoční desce i životě

O Deníku
Pavlína Lubojatzky po úspěšném zhubnutí a před ním
Diváci soutěžního televizního pořadu MasterChef už Pavlínu Lubojatzky dobře znají. Ve čtvrté řadě pořadu v roce 2020 jí jen o fous uteklo vítězství a umístila se na druhém místě za Romanem Stašou. Pavlína je krásná, skvěle vaří a má ráda dobré jídlo. Coby celebrita známá z televizního pořadu musela pod tlakem médií tehdy mluvit i o tom, že ještě před pár lety bojovala s nadváhou. Nám prozradila, jak se jí spolu s manželem povedlo zhubnout dvacet pět kilo a jak se jí daří udržet si štíhlou postavu, aniž by musela být otrokem diet a neustálého cvičení.
15 fotografií

Pavlína Lubojatzky zhubla 25 kilo. Dieta rozhodně nebyla to hlavní, co pomohlo

Zdraví
Nový televizní pořad UŽ?ZUŠ! ve vysílání televize TVS
Žáci a učitelé Základní umělecké školy v Uherském Hradišti dostali tvůrčí chuť na něco nového a tak se rozhodli vykouzlit televizní pořad pro celou rodinu. Ve spolupráci s televizí TVS tak vznikl pilotní díl, na kterém se podíleli učitelé a žáci všech oborů zušky. Televizní pořad pod názvem „UŽ? ZUŠ!“ se v televizi TVS poprvé objeví v premiérovém vysílání ve středu 16. března v 18:30 hodin.

Nový televizní pořad UŽ?ZUŠ! ve vysílání televize TVS

Slovácko
Nejdéle uváděné televizní pořady - Kalendárium
Československá televize začala vysílat v roce 1953, před úctyhodnými osmašedesáti lety. Diváci se během té spousty let mohli seznámit s nespočtem pořadů nejrůznějšího zaměření. Některé z nich měly jepičí život, jiné se však zapsaly do historie veřejnoprávní televize nesmazatelně. Pokud vás zajímá, se kterými pořady se v současné době setkáváme nejdéle, máme pro vás odpověď!
8 fotografií

Nejdéle uváděné televizní pořady. Znáte je všechny?

Věda a technika
Ilustrační foto.
Váš kanál nebyl nalezen. S takovou hláškou se v těchto dnech setkávají diváci pozemního digitálního vysílání v Karlovarském kraji. Kanály skupiny TV Nova, Barrandov a Seznam nejdou lidem vůbec naladit.

Lidem zmizely televizní programy

Chebsko
Hudebník, básník a publicista Jiří Dědeček zahrál v Prachaticích.
V rámci cyklu Písničkáři U Jelena se ve středu 6. listopadu od 19:30 do 21 hodiny představí v bytřickém divadle U Jelena Jiří Dědeček – český písničkář, básník, textař, překladatel, spisovatel, autor četných rozhlasových a televizních pořadů.

U Jelena zazpívá a zahraje Jiří Dědeček

Volný čas
Muzika s vůní botanické zahrádky.
Společný komponovaný pořad Dr. Václava Větvičky botanika, spisovatele a popularizátora vědy, který je české veřejnosti znám jako vyhledávaný odborník v televizních pořadech jako Receptář prima nápadů nebo Kouzelné bylinky. 

Muzika s vůní botanické zahrádky

Volný čas
Burčáky, výborná vína z Jihu Moravy a zábava pro celou rodinu přivádějí každoročně na půldruhého tisíce návštěvníků do areálu hotelu Port v Doksech. Letošní již 8. ročník Vinobraní u Máchova jezera a zábavného odpoledne pro děti nebyl výjimkou.
Další taneční večer připravili v jáchymovském LH Akademik Běhounek. K tanci a poslechu tady v úterý od 19 hodin večer zahraje malá dechovka manželů Homolkových, nazvaná Vesnická čtyřka. A protože je čas sklizně vína a burčáku, jste zváni i na tento tradiční podzimní mok. Těšit se můžete na skvělou zábavu a večer plný české dechovky a známých domácích i světových hitů. Kapela Vesnická čtyřka účinkovala i v několika hudebních televizních pořadech.

Tip na 17. září: Na burčák i muziku do Jáchymova

Volný čas
Ilustrační foto.
Jičínsko – Jaké zajímavé události, osobní příběhy a společenské akce přinesl uplynulý rok? Na co se můžete v našem regionu těšit v roce 2019?

Ohlédnutí za rokem 2018

Jičínsko
Ilustrační foto
Planá - Faktury, které přišly do schránek až po datu splatnosti, čekání na dopisy, ztracené poukázky na výplatu peněz. S těmito i dalšími problémy se v posledních týdnech potýkají lidé především v osadách v okolí Plané.

Pošta na Plánsku nedoručuje včas. Chybí lidé

Tachovsko
Zdeněk Izer.
Líbeznice /ROZHOVOR/ - Nový zábavný pořad Zdeňka Izera s názvem Na plný coole má premiéru 10. a 11. dubna 2018. Stalo se již tradicí, že populární bavič slavnostní premiéru svojí nové show, v které se diváci setkají s jeho jedinečným a nezaměnitelným humorem, odehraje v Divadle kouzel Pavla Kožíška v Líbeznicích. Jako vždy přijdou na řadu oblíbené zábavné scénky, parodie nejrůznějších televizních pořadů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček. Při této příležitosti jsme pro vás Zdeňka Izera vyzpovídali.

Zdeněk Izer: Nejlepší zdroj inspirace je nedostatek času

Volný čas
Lepší TV.
Představte si, že můžete sledovat své oblíbené pořady tehdy, kdy Vám to vyhovuje. A třeba až měsíc zpětně. Můžete přetáčet nezáživné pasáže jako kdysi na videu. Nebo se podívat na několik dílů Vašeho oblíbeného seriálu najednou.

Zkuste zažít lepší způsob sledování televize!

Podnikání
Ilustrační foto
Přechodová síť pro vysílání v novém standardu televizního vysílání DVB-T2 nově pokrývá další dvě oblasti. České Radiokomunikace (CRA) rozšiřují vysílání v Karlovarském a Zlínském kraji, a to konkrétně z vysílačů Klínovec (Jáchymov) a Ploštiny (Valašské Klobouky). Přechodová síť v současnosti pokrývá už 97,9 procenta domácností a jejím prostřednictvím vysílá již 18 televizních programů.
6 fotografií

České Radiokomunikace spouští přechodové vysílání DVB-T2 z Klínovce a Ploštiny

Ekonomika
Ilustrační foto
Ležáky – Památník Ležáky je otevřený i v zimě. Expozice připomínající vypálení osady nacisty navštěvují výpravy dětí i exkurze dospělých. „V uplynulém týdnu nás navštívili akademičtí pracovníci z Portugalska. Prohlídka je velmi zaujala a slíbili si, že Ležáky navštíví znovu,“ řekla vedoucí ležáckého památníku Kamila Chvojková.

Ležáky zapadly sněhem, ale památník je otevřený

Chrudimsko
plakát pořadu Pohádkové zimní království
Příbram - Spousta veselých písniček, tancování, dovádění a sladkých odměn čeká v sobotu 24. února na návštěvníky příbramského divadla. Míša Růžičková, která je známá ze stovek vystoupení po celé republice i z účinkování v televizních pořadech pro děti, zde od 15 hodin představí svůj pořad Pohádkové zimní království.

Míšu Růžičkovou baví bavit děti, v sobotu přijede do Příbrami

Volný čas
Pavel Dorotka z Telče zásadně přehodnotil svůj život. Z povaleče a potížisty se stal amatérský filmař.
Telč - Pavel Dorotka z Telče se po prodělané nemoci rozhodl změnit život. Přestal se flákat, dělat výtržnosti a omezil pití. Začal dělat to, co ho vždycky lákalo, být hercem. Ze začátku jako komparzista účinkoval v různých filmech, až se postupně vypracoval na menší role v televizních pořadech. Ve volném čase píše básničky. Podaří se klukovi z malého městečka splnit si sen? Chce natočit vlastní film a třeba se časem dostat i k divadlu.
5 fotografií

Nemoc mi změnila život k lepšímu, prohlašuje amatérský filmař z Telče

Jihlavsko