ŠTÍTEK: tequila

Počítačová hra Rime.
Lákavě vypadající novinku Rime odhalili tvůrci z Tequila Games na herní výstavě E3 2013. Mělo se jednat o exkluzivní titul pro konzoli PlayStation 3. Poté několik let o hře nebylo moc slyšet a nyní ji studio znova připomíná. Došlo ke změně autorských práv a hra se tak bude moci podívat na více herních platforem.

Dobrodružné Rime vyjde tento rok a nebude exkluzivní pro konzoli od Sony

Hry
Odborník na destiláty Tomáš Ševčík.
Brno – Destilátům na jižní Moravě vládne rum a ještě nějakou dobu to tak bude. Myslí si to aspoň odborník na destiláty Tomáš Ševčík, který ve čtvrtek vedl řízenou degustaci rumů v hotelu Continental. „Rumy jsou chuťově rozmanité a staly se tak zážitkovým pitím," prozrazuje Ševčík.

Whisky a tequilu nahradila doba rumu, říká odborník na destiláty

Brněnsko
Ilustrační foto
Hodonínsko /TIP NA VÍKENDU/ - Na sobotu posledního březnového víkendu si mikulčický Junák připravil večer plný hudby, tance a mexického jídla. Na v pořadí šestadvacátý Country bál mohou vyrazit nejenom vyznavači tohoto stylu inspirovaného Divokým západem. Folklorní zážitek čeká na všechny, co přijdou v neděli odpoledne na Masarykovo náměstí v Kyjově. Uskuteční se tam Jarní zpívání. Taktéž pozítří odpoledne mohou například rodiny s dětmi vyrazit k Tvarožné Lhotě, kde je na programu čištění studánek a pletení pomlázky. A kdo dává přednost zvířatům, může vyrazit za duem bílých lvíčků do hodonínské zoo, kde se koná oficiální přivítání této dvojice.

Mexické fajitas zapijí tequilou. Každou hodinu

Hodonínsko
Kapela Wohnout oslavila na jablonecké Rampě patnáctiny. Popřát jí přišy téměř čtyři stovky fanoušků.
Jablonec nad Nisou /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – „Jste klienti naší kapely, naše firma je trošku v p*deli. Dáváme slevy od pátku do pátku a každej druhej refrén pozpátku,” přivítali Wohnouti první písničkou z aktuálního alba své jablonecké klienty v Klubu Na Rampě. Na scéně už se pohybují patnáct let, ale pořád si udrželi svůj typický zvuk a originální texty… Pražská partička Wohnout slavila Na Rampě patnáctiny. Popřát jí přišly téměř čtyři stovky fanoušků. Předskočil jim Medvěd 009.
10 fotografií

Wohnouti připíjeli tequilou a vyprodali Rampu

Hudba
Jako tradiční nápoj mexičanů je po celém světě známá - tequila a její různé mutace. Mnohem starší a také lidovější je ovšem nápoj zvaný pulque. Indiáni jej vyráběli z několika druhů agáve rostoucích v mexických horách.
Nechte stranou tequilu. Mladé pijáky v mexické metropoli teď hřeje jiný alkoholický nápoj, který si před stovkami let připravovali Aztékové a jenž přežil španělskou kolonizaci i masovou migraci dalších Evropanů. Řeč je o pulque, svého času podceňovaném nápoji, který zažívá renesanci, píše agentura Reuters.

Mexičané znovu popíjejí prastarý nápoj pulque

Cestujeme
Patrik Svoboda
Praha – Už jako patnáctiletý nastoupil v Gambrinus lize za Kladno, v šestnácti si ho vyhlédla dobře zabezpečná Dukla Praha mířící také do nejvyšší soutěže. A přestože největší kladenský fotbalový talent Patrik Svoboda prožil těžký poslední půlrok plný nemocí a zranění, je pořád ve hře.

Svoboda se těší na sombrero grande tequila

Fotbal
Vítěz krajského přeboru futsalu, tým Slávie Ostrava.
Region - Letošní ročník moravskoslezského přeboru ve futsale byl hodně vyrovnaný a o medailových pozicích rozhodl až poslední turnaj. Největší sledovanost měla utkání týmu Slávie Ostrava, favorita soutěže, a největšího rivala, ostravského mužstva FC Globtec. To mělo před posledním turnajem stejný počet bodů jako vedoucí Slávie Ostrava.

Futsalisté Hukvald skončili v krajském přeboru třetí

Ostatní sporty
Lucie Hřebíčková si po zkušenostech v soutěžích dokáže představit, že by se živila jako barmanka.
Nový Jičín - Nachystat si led do skleniček, nalít povinnou tequillu, přidat ovocné šťávy a další ingredience a nakonec ozdobit. To vše za šest minut. Tak nějak zažívala každá ze sedmatřiceti mladých barmanských nadějí celorepublikovou soutěž, která se uskutečnila v hotelu Praha v Novém Jičíně.

Lucie by chtěla být dobrou barmankou

Novojičínsko
Ilustrační foto.
Bílovec - Třetím kolem pokračoval Moravskoslezský krajský přebor futsalu 2009/2010. Mužstva, rozdělená do dvou skupin, se utkala o body ve sportovní hale v Bílovci a Ostravě. Z novojičínských celků je na tom nejlépe Dreadlock Nový Jičín, který zaujímá osmou příčku tabulky. Druhý je Top Dogs Nový Jičín, který je zatím jedenáctý a trio uzavírá Twins Nový Jičín, který je čtrnáctý.

Twins dopadli nejlépe z novojičínských týmů

Fotbal
Ilustrační foto.
Bílovec - V sobotu 21. února spolu zápolila osmička týmů Moravskoslezského krajského přeboru futsalu o další důležité body do tabulky soutěže. Na pořadu byla první část devátého turnaje, která se odehrávala v bílovecké sportovní hale.

Futsalisté Tsunami Příbor uhráli s Top Dogs remízu

Fotbal
Ilustrační foto.
Košťany - Jubilejní 20. ročník turnaje v malé kopané Košťanský pohár skončil. Trofej obhájil FC Louka Košťany ve složení Bubela – Štark, M. Doubek, Pavel Prokop, Vaňásek ml., Vaňásek st., B. Vondrášek, Glöckner, Drška st., Petr Hegr.

Košťanský pohár zůstává doma

Fotbal