ŠTÍTEK: Tomáš Klus

Skalecká pouť není jen jarmark a atrakce, konaly se také mše, procesí a kulturní vystoupení na Skalce.
Třetí červencový víkend pořádá město Mníšek pod Brdy ve spolupráci s místní Římskokatolickou farností tradiční SKALECKOU POUŤ. V pátek, sobotu a neděli 19., 20. a 21. července 2024 ožijí Mníšek i nedaleký vrch Skalka nejvýznamnější kulturní, společenskou a náboženskou akcí regionu. Koncerty pod širým nebem, oblíbené pouťové atrakce a trh plný dobrého jídla a pití, to vše čeká na návštěvníky letošní Pouti.
43 fotografií

Hvězdou letošní Skalecké pouti bude Tomáš Klus

Čtenář reportér
Ilustrační foto - Karpaty Fest 2024
Letošní 17. ročník rodinného Karpaty Festu ve Slavičíně opět trhal rekordy v návštěvnosti. Během třídenního programu do parku v centru města zavítalo 21 tisíc lidí. I počasí dokázalo, že festivalu přeje. Počkalo až skončí poslední píseň závěrečného koncertu Tomáše Kluse, obloha pomyslně zatáhla oponu a spustila řádný liják.

Kdo zahraje na Karpaty Festu 2025? Přibude i akce pro metalisty

Zlínsko
Ilustrační foto
Smršť festivalů našlapaná hvězdami se v nadcházejících týdnech prožene Olomoucí. Divokou hudební jízdu na Korunní pevnůstce odstartuje již v pátek 24. května návrat tradičního Beerfestu, hned následující víkendy to tam rozbalí Slavnosti Olomouc s Nohavicou, rap/popový Big Up i velká retro párty se superstars z devadesátek. Nevšední zážitek přinese i multižánrový Festival filharmonie propojující umění orchestru Moravské filharmonie s hvězdami české hudby.

Smršť festivalů v Olomouci startuje. Každý víkend plný hvězd. Kdy, kdo, za kolik

Olomoucko
Organizátor projektu Dejme druhou šanci Vojtěch Kozlík s moderátorem Honzou Dědkem.
SANANIM je nestátní nezisková organizace, která od svého založení v roce 1990 působí v oblasti drogových závislostí. Pomáhá osobám závislým na návykových látkách, hazardu, ale také jejich blízkým, kteří se s touto nelehkou situací potýkají. V současné době je v chodu benefiční aukce zážitků známých osobností Dejme druhou šanci. Ta skončí posledního dubna v 18 hodin.

Dát druhou šanci není těžké, říká šéf projektu Vojtěch Kozlík

Zdraví
Primátorka Třince Věra Palkovská slaví triumf Ocelářů, Třinec, 29. dubna 2022. Foto: se souhlasem Věry Palkovské
Po 26 letech ve službách města hovoří primátorka Třince Věra Palkovská otevřeně o tom, že je na čase předat štafetu dál. Cítí potřebu se začít více věnovat rodině, ale jestli pomyslné žezlo někomu nakonec předá, těžko říct. Matka tří dětí, která vládně v městě železa a hokeje, se naučila ve tvrdém světě politiky nikdy neodkrýt všechny karty a tak si i teď nechává otevřená zádní vrátka.
11 fotografií

„Chtěla bych se víc věnovat rodině,“ říká primátorka Věra Palkovská

Frýdecko-Místecko
Hudební festival, ilustrační foto
Jaro a léto patří hudební festivalům. Redaktoři Deníku si roztáhli festivalovou mapu Česka a vybrali pro čtenáře trojici akcí, které by neměly milovníkům muziky na Šumpersku a Jesenicku uniknout. Těšit se můžou na novou podobu Slavností města Šumperka, mohelnický FingersUp nebo Hrady.cz na Bouzově.

Výběr Deníku: TOP 3 hudební festivaly na Šumpersku a Jesenicku

Šumpersko
Hosty Jihočeské Porty bude Jan Nedvěd mladší.
Několik novinek přinese hudební přehlídka Jihočeská Porta 13. dubna v budějovickém Divadle U Kapličky. Jde o soutěžní festival zaměřený na mladé muzikanty, kapely i písničkáře hrající folk, country a příbuzné žánry. Kapelám a muzikantům nabídne rekordní počet odměn jako recitály na spřátelených festivalech nebo natáčení ve studiu. Formát poroty bude podobný soutěžím StarDance či SuperStar. Jako host zahraje Jan Nedvěd mladší a jeden z letošních vítězů bude mít recitál.

Jihočeská Porta nabízí rekordní počet odměn. Ozdobí ji Jan Nedvěd mladší

Českobudějovicko
Tomáš Klus se politikům neprodává
„Když jsme v redakci vymýšleli profil mého podcastu, napadla mě parafráze z oblíbeného seriálu Sex ve městě - Kateřina ví o politice hodně a nebojí se zeptat,“ říká redaktorka a komentátorka Deníku Kateřina Perknerová o podcastu Deníku.

PODCAST: Tomáš Klus se politikům neprodává

Jiný pohled
Zpěvák a textař Tomáš Klus
Když se řekne Tomáš Klus, lidem se nevybaví jenom zpěvák a herec, ale také člověk, který se vyjadřuje ke společenskému dění. Potvrdil to i svým nedávným videem, v němž se zamýšlí nad tím, zda bychom se neměli naší vlády ptát, proč „tak vehementně stojí za státem, který okupuje jiný stát“. Klade tuto otázku: „Nepřipadá vám v rámci toho, jak Izrael působí v Pásmu Gazy, přinejmenším jako definice etnické čistky, když je tam podle Euromedu přes devětatřicet tisíc civilních obětí, z toho čtrnáct tisíc dětí, zničená infrastruktura, vybombardované školy a nemocnice?“ Má populární písničkář zapotřebí plést se do politiky, není lepší, aby se držel svého kopyta? O tom všem je náš rozhovor, který vznikl před předáváním hudební ceny Anděl, kde Tomáš Klus a další osobnosti rozvinuli plakát Artists for Ceasefire čili Umělci za příměří.
8 fotografií

V Gaze je splněna definice etnické čistky, říká zpěvák a herec Tomáš Klus

Česko
Z festivalu Brod 1995.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Festival Brod 1995 přivítá v sobotu 17. srpna na dvou stageích dvanáct kapel a interpretů z Čech i Slovenska. Mezi headlinery patří zpěvačka Aneta Langerová, která vystupovala na svém prvním festivalu před 20 lety právě v Českém Brodě, písničkář Tomáš Klus, slovenské stálice No Name a Horkýže Slíže i crazy metalová kapela Trautenberk.
113 fotografií

Festival Brod 1995 má novinku. Ušetří fanoušci muziky, kteří dorazí ve skupině

Čtenář reportér
Zalez do spacáku
Milovníky válečných dramat potěší seriál Vládcové nebes na Apple TV+, za kterým stojí Tom Hanks či Steven Spielberg. Tomáš Klus bude v roli Ivana čelit svým exmanželkám v novince Zalez do spacáku (Prima+) a ve třetí sérii se uzavřou osudy zaměstnanců obchodního domu Zlatá labuť (Voyo). Deník vám přináší i další tipy na skvělou podívanou ze streamů.

Tipy ze streamů: Vládcové nebes válčí s nacisty, Tomáš Klus s exmaželkami

Film a televize