ŠTÍTEK: toxin

Kopřiva má schopnost odvodňovat organismus a díky tomu pročišťuje tělo a zbavuje organismus toxinů.
Její sběr a užívání jsou hitem hlavně na začátku jara. Kopřiva totiž patří mezi první léčivé rostliny, které mohou lidé po konci zimy sbírat. To ovšem neznamená, že jindy by kopřivy člověku neprospívaly. Jedním z jejich úžasných účinků je schopnost odvodňovat organismus. Díky tomu kopřivy mimo jiné pročišťují tělo a zbavují je toxinů. Pití kopřivového čaje také pomáhá lymfatickému systému.

Každý se jí vyhýbá, přitom dokáže odvodnit a detoxikovat tělo. Podpoří i lymfu

Zdraví
Masáž kartáčem před koupelí rozproudí lymfu a pomáhá i proti celulitidě.
Zbavuje tělo toxinů a odpadních látek. Přestože je lymfatický systém jedním z nejvýkonnějších, patří i k nejvíce opomíjeným systémům v našem těle. Je přitom životně důležitý pro naši ochranu před nemocemi a pokud nefunguje, jak má, poznáte to i navenek. Otoky, celulitida, nadýmání a marná snaha zhubnout jsou některé ze signálů, že je třeba zpomalený lymfatický systém znovu nastartovat.

Nemůžete zhubnout? Zkuste 10 tipů, jak rozproudit lymfu, zbavit se únavy a otoků

Zdraví
Jednoduchý nápoj je složen z potravin, které by měly játrům a střevům prospívat a podpořit i zdraví trávicího traktu.
Smažené nebo průmyslově zpracované potraviny, alkohol a nezdravý životní styl mohou negativně ovlivnit naše tělo. Mezi důležité orgány, které zbavují naše tělo toxinů, patří játra a tlusté střevo. Všechny emulgátory, barviva a dochucovadla z potravin, ale také plísně a další škodliviny je zatěžují. Proto je dobré jejich činnost čas od času podpořit. Řada lidí věří na účinné nápoje z ovoce, zeleniny a koření, které pomohou jejich zdraví a vitalitě. Jak pročistit játra a střeva? A jaké potraviny podpoří činnost jater a střev?

Jednoduchý nápoj na čištění jater a střev pomáhá tělu. Užívaly ho i naše babičky

Zdraví
Palovčík jedovatý patří mezi nejjedovatější pavouky na světě, u mužů jeho kousnutí způsobuje několikahodinovou erekci.
Strachem z pavouků trpí po celém světě mnoho lidí. Ve většině případů k tomu v našich končinách není důvod, ale existuje i pavouk, se kterým se setkat skutečně nechcete. Co se stane, když vás palovčík jedovatý kousne? Účinky jeho jedu poznají především muži velmi jednoduše. Způsobuje totiž několikahodinovou bolestivou erekci. Kde se s ním lze setkat? A můžete jedovatého pavouka potkat i u nás?
7 fotografií

Máte strach z pavouků? Jed jednoho z nich způsobuje dlouhou erekci. Má to háček

Zdraví
Mladé cukety jsou skvělé syrové, pečené na olivovém oleji i grilované. Starší hořká cuketa vás ale může otrávit.
O tom, že je zelenina zdravá, zasytí a přitom je málo kalorická, nikdo jistě nepochybuje. Obsahuje vitaminy, minerální látky a je důležitým zdrojem vlákniny. Podle doporučení Společnosti pro výživu bychom měli zeleniny sníst každý den 400 gramů. Při výběru zeleniny, kterou konzumujete, musíte dávat ale pozor na druhy, které obsahují velké množství toxinů. Na co byste si tedy měli dávat opravdu bacha abyste předešli zdravotním problémům? Jaké plodiny obsahují látky, které jsou pro člověka jedovaté?

I zelenina může být jedovatá: zdravá strava, která vás může dostat do nemocnice

Zdraví
Velké trávicí potíže mohou způsobit i jednlé houby, pokud se nedostatečně tepelně upraví.
Jedovatými houbami se u nás každý rok otráví desítky houbařů. A to není zdaleka všechno, co se milovníkům hub může přihodit. Na nemocničních pohotovostech se hodně často objevují lidé, kteří snědli sice jedlé, ale špatně tepelně upravené houby. Jaké příznaky má otrava houbami? Jakým chybám se vyhnout při jejich sbírání a co funguje jako zaručená první pomoc při takové otravě? A jaké zásadní chyby lidé dělají?

Které mýty o houbách lžou? Možná vás překvapí, že otrávit vás mohou i ty jedlé

Hobby
Pacientům se srdečními obtížemi trvá dny i týdny, než navštíví lékaře. Správně si nevysvětlí své příznaky. Shutterstock
Problémy se srdcem má spousta lidí. Ať už je to občasná bolest na hrudi, bušení srdce nebo okamžité zadýchání po pár krocích. A jelikož se mnohým nechce k lékaři, hledají na internetu babské rady, jak srdce uklidnit, či jak jej léčit. Kardiologové ale varují, že odkládání návštěvy lékaře při podezření na srdeční onemocnění může mít fatální následky. Jak tedy včas poznat problémy se srdcem a případně i to, že srdce trpí arytmií či dokonce selhává? A jak to řešit? Zeptali jsme se odborníků.

Bušení srdce mají podle babských rad léčit kašel a slzy. Co na to kardiologové?

Zdraví